Μπαράκια στο κύμα: Βουτιές με… πάγο

Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας, αλλά και χαλαρό ποτάκι με το κύμα σε απόσταση αναπνοής. Οργώνουμε την Αττική και απολαμβάνουμε το καλοκαίρι σε 10 παραλιακές διευθύνσεις.
Μπαράκια στο κύμα: Βουτιές με… πάγο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πολύ θα θέλαμε αυτήν την περίοδο να είμαστε αγκαλιά με ένα παγωμένο cocktail σε κάποιο εξωτικό νησί της Καραϊβικής (βλέπε Δομινικανή Δημοκρατία) και να χαζεύουμε το ηλιοβασίλεμα σαν να μην υπάρχει αύριο.

Επιστροφή στην πραγματικότητα. Η Αττική δεν είναι ούτε εξωτική ούτε Καραϊβική και επίσης υπάρχει αύριο και το πιθανότερο είναι να μας βρει στη δουλειά. Όπως και να’χει δεν απογοητευόμαστε. Η Αττική έχει το μοναδικό προνόμιο να προσφέρει παραλίες σε απόσταση αναπνοής (άντε δύο αναπνοών) από το σπίτι/δουλειά και εμείς αυτό οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε για να αράξουμε πλάι στο κύμα και να χορτάσουμε ήλιο, cocktail και ωραίες μουσικές σε beach bars και clubs που φέρνουν αέρα καλοκαιρινό. 

Bolivar Beach Bar 
Λ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Καλαμάκι

Από τις πιο δυνατές παραθαλάσσιες γωνιές του Αττικού καλοκαιριού, το Bolivar στήνει τα… καλάμια του στην ακτή του Αλίμου και πρωταγωνιστεί στον χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης χάρη στο μουσικό του προφίλ: Όχι μόνο οι μουσικές του παίζουν δυνατά όλη την ημέρα, αλλά τα μουσικά του πάρτι και τα live που διοργανώνει συγκεντρώνουν σμήνη κόσμου. Τα Σάββατα ο DJ Dino και οι καλεσμένοι του παίζουν house, τις Τετάρτες «παίζουν μπάλα» οι παραγωγοί του Pepper, ενώ τις Πέμπτες εναλλάσσονται στα decks οι παραγωγοί του En Lefko. Σημειώστε επίσης ότι στα πλάνα του Bolivar για το καλοκαίρι συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους dj’s από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή: Kolombo και Sharam Jey (4/7), Guy Gerber (11/7), Blond-ish (18/7), Francesca Lombardo (25/7), Amine Edge & Dance (1/8), Adriatique (8/8) και Mano Le Tough (29/8). 

Mojito Bay 

Παραλία με αναπαυτικές ξαπλώστρες, sports & wellness δραστηριότητες, φοίνικες, μοναδικά cocktails, κουβανέζικες γεύσεις και parties από το πρωί έως… το άλλο πρωί. Το Mojito Bay συνεχίζει ακάθεκτο και φέτος να κάνει αυτό που ξέρει καλά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και – πέρα από τα θρυλικά του parties και latin events - σχεδιάζει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα γεμάτο συναυλίες με εγχώριους καλλιτέχνες και μπάντες. Αρκετά «φρέσκο» παράδειγμα η Έλλη Κοκκίνου μαζί με τους Rec. 

Balux Cafe 

To θρυλικό club-bar restaurant επιμένει για ακόμα ένα καλοκαίρι στην φιλοσοφία του all day fun με ανανεωμένη διακόσμηση, μπόλικα μουσικά events για κάθε γούστο και καλοκαιρινά parties για ξεφάντωμα μέχρι πρωίας. Την αρχή έκανε ο Βασίλης Τσιλιχρήστος προ ολίγων ημερών, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν τα labels Down To Earth και Panik Records στις 29/6 και 6/7 αντίστοιχα. 

S Beach Athens
Κ. Καραμανλή 4, Ά Πλαζ Βούλας, τηλ: 21 0895 8800

Στο σημείο όπου τελειώνει η διαδρομή του τραμ στη Βούλα, το S beach Bar ανήκει στο project που ακούει στο όνομα South Coast (περιλαμβάνει water sports, sports park, παιδότοπο, σκιερά sunbeds, εστιατόριο, café bar και beach bar, πισίνα και πολλές άλλες ανέσεις). Εδώ θα ακούσετε δυνατές μουσικές από Έλληνες dj’s σε θεματικά parties, θα απολαύσετε προσεγμένα cocktails και θα συμμετάσχετε σε events, όπως zumba parties, sessions yoga και συναυλίες, που διοργανώνονται συχνά.

Il Canto
Παραλία Χάρακα,τηλ: 694 497 5767

Το πρώτο beach bar που εμφανίστηκε στην όμορφη παραλία του Χάρακα φιλοξενεί όσους βαρέθηκαν την απλή συνταγή «πετσέτα και βουτιά» με δυνατές μουσικές, πάρτι σχεδόν κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ, μετακλήσεις γνωστών Dj’s και μπόλικα θεματικά parties, όπως αυτό που έγινε πρόσφατα με αφορμή την πανσέληνο.

Yabanaki
Ακτή Βάρκιζας, τηλ.: 210 89 72 414

Σταθερή αξία στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας, το Yabanaki προσφέρει χρόνια τώρα πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο: beach bar με καλή μουσική και δροσιστικά cocktails, πισίνα, εστιατόριο, ουζερί, παιδότοπο,water sports, ακόμη και... περίπτερο. Όλα αυτά σε μια έκταση εκατό περίπου στρεμμάτων, η οποία τα Σαββατοκύριακα σφύζει από νεαρόκοσμο και αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για νέες γνωριμίες.

Nissakia Surf Club
Παραλία Αρτέμιδας, τηλ: 22940 26323

Μην σας παραξενευει το όνομα, εδώ δεν θα έρθετε – μόνο – για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στα water sports, αλλά θα χαλαρώσετε δίπλα στο κύμα θα απολαύσετε νόστιμη American style κουζίνα, θα χαζέψετε surfers και θα απολαύσετε το ποτό – cocktail σας υπό τους ήχους της θάλασσας μέχρι και τις 2 τα ξημερώματα, όταν το Nissakia δίνει ραντεβού με τους θαμώνες του για το επόμενο πρωί για χαλαρό καφεδάκι στις ξαπλώστρες του.

Ινδιάνος
Παραλία Ζούμπερι, τηλ: 6977392030

Χαλαρό και «χύμα» μαγαζάκι πάνω στην άμμο της παραλίας στο Ζούμπερι, ο Ινδιάνος στηρίζει εδώ και χρόνια το μότο «Home is where the Beach is», το οποίο αναγράφεται στην ταμπέλα του μαγαζιού, και το κάνει άψογα. Ο ιδιοκτήτης Στέλιος Γρίβας έστησε ένα μικρό ξύλινο (beach) μπαράκι, με κεφάτη και στιλάτη ατμόσφαιρα το οποίο είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι το βράδυ σερβίροντας καφεδάκι, ωραία cocktails, αλλά και κουζίνα με άρωμα Μεξικού. Συχνά και εδώ τα parties, τα οποία προσανατολίζονται κατά κύριο λόγο στην reggae μουσική, με προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους Djs. 

Albatross
Αρτέμιδα, τηλ: 2294 086311

Για τους λάτρεις των υδάτινων σπορ το Albatross είναι κατά κύριο λόγο ένα σημείο συνάντησης και αφετηρίας για μάχες με τα κύματα, όμως για τους κοινούς θνητούς αποτελεί έναν γουστόζικο all day food & drink χώρο για άραγμα δίπλα στο κύμα. Σε αυτό βοηθά και ο υπέροχος chill out εξωτερικός του χώρος με τα τραπεζάκια πάνω στο γκαζόν, τους φοίνικες και τις άνετες ξαπλώστρες για να απολαύσετε το ποτό σας. Συχνά- πυκνά διοργανώνει summer parties φιλοξενώντας Έλληνες μουσικούς παραγωγούς. 

La Costa
Αεροπορίας 2, Νέα Μάκρη

Beach bar σημείο αναφοράς στην παραλία της Νέας Μάκρης, το La Costa είναι… υπεύθυνο για τον πανικό που επικρατεί στην συγκεκριμένη παραλία από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Ξεκινά χαλαρά με lounge μουσικές για να απολαύσετε το καφεδάκι σας και να τσιμπολογήσετε δίπλα στο κύμα, ενώ όσο νυχτώνει τα πράγματα «ανεβαίνουν» και μετατρέπεται σε ένα beach club με τα όλα του με mainstream μουσικές. Αρκετά συχνά, Παρασκευές και Σάββατα τα decks του αναλαμβάνουν εγχώριοι Djs παίζοντας θεματικές μουσικές για κάθε γούστο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v