Η έξοδος του Σαββάτου: Jazz και θάλασσα

Αυτό το Σάββατο, επιχειρούμε την πρώτη μας βουτιά, τσιμπολογάμε θαλασσινά πάνω στο κύμα και απολαμβάνουμε εκλεκτή μουσική στο πιο… jazz αθηναϊκό φεστιβάλ.
Η έξοδος του Σαββάτου: Jazz και θάλασσα
Μήπως ήρθε η ώρα για την πρώτη σας βουτιά για το 2014; Αυτό το Σάββατο - αν ο καιρός το επιτρέψει - το ημερολόγιο που βρίσκεται μια ανάσα πριν γράψει «Ιούνιος» μας βάζει σε πειρασμό για το εναρκτήριο μακροβούτι της σεζόν.

Το επιχειρούμε λοιπόν, σε μία από τις αγαπημένες μας παραλίες της Αττικής, που προσφέρεται και για τσιμπολόγημα με θέα, ενώ η επιστροφή μας στην Αθήνα γίνεται εξίσου χαλαρά, με όμορφη τζαζ στην Τεχνόπολη, που υποδέχεται αυτές τις ημέρες το 14ο Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής.

Τι Αθήνα, τι Ραφήνα
Ξεκινάμε την «μίνι-εκδρομή» μας με προορισμό τη Ραφήνα και συγκεκριμένα το «Κόκκινο Λιμανάκι». Απέχει 28 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και λιγότερα από δύο χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ το όνομά της το οφείλει στα κόκκινα βράχια που περιβάλλουν την παραλία – γεγονός που, παρεμπιπτόντως, την καθιστά προστατευμένη από τους ανέμους. Η αμμουδερή παραλία και το ψιλό βοτσαλάκι καταλήγουν σε ανοιχτογάλαζα νερά, που είναι αδύνατο να μη σας προκαλέσουν να βρέξετε το μαγιό σας, ενώ το εντυπωσιακό τοπίο με τα κόκκινα βράχια συμπληρώνεται από την πράσινη βλάστηση που σχεδόν κρέμεται από πάνω της.



Το λιμανάκι της γεύσης
Αμέσως μετά την γενναία πρώτη βουτιά – είπαμε, ο ήλιος μας προκαλεί, αλλά η θερμοκρασία του νερού είναι, για να το θέσουμε από την θετική του πλευρά, «αναζωογονητική» - δεν πηγαίνουμε μακριά. Ανηφορίζουμε τα σκαλάκια και ανακαλύπτουμε το «Μπαλκόνι», το εστιατόριο-κοινό μυστικό όσων επισκέπτονται συχνά την συγκεκριμένη παραλία. Πιάνουμε τραπέζι στην ξύλινη εξέδρα του, που μας κάνει να αισθανόμαστε σαν σε κατάστρωμα πλοίου και ατενίζουμε τη θάλασσα από την άκρη του βράχου μέχρι να καταφτάσουν μπροστά μας ωραίοι κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι και άνιθο, φρέσκιες σαλάτες, αλλά κυρίως οι θαλασσινές νοστιμιές του «Μπαλκονιού», όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με αγιολί, οι πέννες με γαρίδες, το ψητό καλαμάρι με δενδρολίβανο και περιποιημένο λαβράκι. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί ή ουζάκι, υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο. 



Η Αθήνα είναι τζαζ
Η Τεχνόπολη φιλοξενεί δεκάδες καλλιτέχνες τζαζ από όλο τον κόσμο και το Γκάζι κινείται στους μυσταγωγικούς ρυθμούς τους από τις 29 Μαΐου ως και την 1η Ιουνίου. Το βράδυ του Σαββάτου, υποδέχεται ενδιαφέροντες καλλιτέχνες από το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία και την Κύπρο, για ένα τρίωρο πάρτι γεμάτο αυτοσχεδιασμούς, original τζαζ συνθέσεις, ηλεκτροακουστική τζαζ δωματίου και στάνταρντς – και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Συγκεκριμένα, στις 21.00 την σκηνή καταλαμβάνουν ο πιανίστας Michel Reis, ο μπασίστας Marc Demuth και ο ντράμερ Paul Wiltgen από το Λουξεμβούργο, οι οποίοι ακολουθούν τον δρόμο που χάραξαν οι θρυλικοίο e.s.t. στην σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ. Στις 22.00, προσγειωνόμαστε στην Πορτογαλία με τους Lama Trio, που κινούνται σε mainstream αλλά και πιο ιδιωματικούς τζαζ ήχους. Στις 23.00, την σκυτάλη παίρνει η Κύπρος με το κουαρτέτο των Symmetry, το οποίο ειδικεύεται στις original συνθέσεις και τα τζαζ στάνταρντς.
14ο Athens Jazz Festival, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, είσοδος ελεύθερη 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v