Πεζόδρομοι στην Αθήνα: 5 «πλακόστρωτα» μπαράκια

Απολαμβάνουμε τα ποτά και τα κοκτέιλ μας στους πιο όμορφους, δροσερούς πεζόδρομους της πόλης, καθισμένοι στα τραπεζάκια πέντε αγαπημένων αθηναϊκών μπαρ.
Πεζόδρομοι στην Αθήνα: 5 «πλακόστρωτα» μπαράκια
Τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, άραγμα με ποτό στην καρέκλα ή περαντζάδα με ένα κοκτέιλ στο χέρι και άκρως ανοιξιάτικη διάθεση. Αυτό είναι το σκηνικό που απαιτεί η εποχή: Το φθινόπωρο σας μιλούσαμε για ρομαντικές τσαγερί, τον χειμώνα για χουχουλιαστά café και «καυτές» μπάρες, τώρα έφτασε η ώρα που η Αθήνα «μετακομίζει» έξω, και κάνει κατάληψη στους πιο ωραίους πεζόδρομους της πόλης για να απολαύσει τα ανοιξιάτικα –και λίαν συντόμως καλοκαιρινά- βράδια της. 

Pure Bliss 
Ρόμβης 24, τηλ: 210 3250362
Funky και πολύχρωμο, το Pure Bliss απλώνει άνετα τραπεζάκια όχι μόνο στην μίνι βεράντα του, αλλά και απέναντι, στον όμορφο, hip πεζόδρομο της οδού Ρόμβης. Πιάνουμε θέση στις χρωματιστές καρέκλες του, από νωρίς για καφεδάκι και βιολογικά ροφήματα ή σνακ, ή αργότερα για δροσιστικές μαργαρίτες και rosemary martini. 

Dot Athens 
Κτενά 1, τηλ: 6942400897

Δεν πηγαίνουμε μακριά: Κατηφορίζουμε ως το τέρμα της οδού Ρόμβης, περνάμε απέναντι, σε ένα μικρό δρομάκι που μοιάζει να οδηγεί στο πουθενά, και διαπιστώνουμε πως αυτό το «πουθενά» είναι ένας από τους μικρότερους και πιο κρυφούς πεζοδρόμους του κέντρου. Η λιλιπούτεια οδός Κτενά κρύβεται πίσω από την πέτρινη εκκλησία και φιλοξενεί το Dot, το μπαράκι που απλώνει βιομηχανικούς πάγκους και καρέκλες σε μια μίνι εξέδρα κάτω από τις νεραντζιές. Τα ωραία κοκτέιλ, όπως το mango ginger και το apple pie, δένουν ιδανικά με τις ωραίες, πολυσυλλεκτικές μουσικές, οι οποίες κινούνται σε funk μονοπάτια παλιότερων δεκαετιών. 

Homy 
Θησέως 18, τηλ: 2112145234

Ένα μικρό, “do it yourself” bar (όλη η διακόσμηση θυμίζει αυτοσχέδιες κατασκευές που θα δοκίμαζες στο εξοχικό σου), έκανε τη διαφορά πλάι στην «μεγάλη δύναμη» της οδού Θησέως, το Drunk Sinatra. Το Homy bar μας κάνει να εγκαταλείψουμε το cozy βιομηχανικό του πατάρι, μιας και ξαναβγάζει τις μαξιλάρες του στον πεζόδρομο και μας προσκαλεί να αράξουμε με σχεδόν νησιωτική διάθεση στους χαμηλούς του πάγκους, ακούγοντας acid jazz και swing νότες όσο απολαμβάνουμε ιδιαίτερα κοκτέιλ, όπως αυτά με το αγγούρι και τον πικάντικο βασιλικό, το μοχίτο με μαστίχα ή την σπιτική sangria του. 

Blue bird 
Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 6944878767

Μια φορά κι έναν καιρό, ο μικρός πεζόδρομος της Ηπίτου, κάπου ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλάκα, ήταν ένα μυστικό για λίγους. Και μετά, άνοιξε το Blue Bird. Και άπλωσε τις ξύλινες καρέκλες του και τα ψηλά σκαμπό στον πεζόδρομο, τα «καμουφλάρισε» με γλάστρες, δεντράκια, μπουκαμβίλιες και ορτανσίες και τα γέμισε με φτιαγμένα με ιδιαίτερη φροντίδα κοκτέιλ – αγαπημένες γεύσεις το Bloody Birdy και η μαργαρίτα του Τόνι. Καθημερινά από τις 18.00 ως τις 21.00 ισχύει happy hour με τα ποτά στα 4,50€ και τα κοκτέιλ στα 6€. Οι μουσικές κινούνται στα old school jazz μονοπάτια. 

Το Παγκάκι 
Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, τηλ: 213 0009927

Ο πεζόδρομος στο Κουκάκι θυμίζει παλιά γειτονιά και η ατμόσφαιρα στο Παγκάκι θυμίζει καφενείο από τα παλιά. Ιδανικός συνδυασμός δηλαδή για χαλαρά, παρεΐστικα βράδια, με φθηνά ποτά (5€) ή μπύρες (από 2,50€) αλλά και κρασί, ούζο και ρακή από μικρούς παραγωγούς και αλληλέγγυο εμπόριο. Πρόκειται για μία από τις πρώτες κολλεκτίβες της πόλης και η συνεργατική φιλοσοφία της αγγίζει μέχρι και το soundtrack, που προέρχεται αποκλειστικά από ανεξάρτητους καλλιτέχνες ή δωρεάν διακινούμενη μουσική. Το «κερασάκι» είναι το πράσινο φόντο που δημιουργούν τα δεντράκια στην νησίδα του πεζόδρομου, που κάνουν ακόμη πιο καλοκαιρινό το σκηνικό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v