Η Λατινική Αμερική σε 13 αθηναϊκές διευθύνσεις

Tango και salsa, βραζιλιάνικα γλυκά και αργεντίνικες συνταγές, μαθήματα χορού και άφθονο ρούμι, σε 13 αθηναϊκές… latin διευθύνσεις.
Η Λατινική Αμερική σε 13 αθηναϊκές διευθύνσεις
του Γιώργου Κόκουβα

Παθιασμένα tango και ρομαντική ατμόσφαιρα. Ρούμι και καϊπιρίνια χορεύοντας σε ρυθμούς salsa και samba. Βραζιλιάνικες γεύσεις, αργεντίνικα steaks και εξωτικό κουβανέζικο ταμπεραμέντο. Η Λατινική Αμερική έχει τις δικές της μικρές «αποικίες» στην Αθήνα και εμείς συγκεντρώνουμε 13 από τις αγαπημένες μας για να φάτε, να πιείτε και να χορέψετε σε ρυθμούς αυθεντικού latin.

*Οι latin γεύσεις της Αθήνας 

Κίτρινος Σκίουρος 
Δημητρέσσα 21, Ιλίσια, τηλ: 2107211586
Το μοναδικό βραζιλιάνικο μπιστρό της πόλης σερβίρει μαγειρευτό φαγητό στον όμορφο χώρο του με τα αέρινα υφάσματα και τις ρομαντικές νότες στη διακόσμηση και στην ακόμη πιο ωραία αυλή με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, επιχειρώντας να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό την αυθεντική κουζίνα της Βραζιλίας. Θα δοκιμάσετε γεύσεις όπως κοσίνια, χειροποίητα πιτάκια κοτόπουλου, φράνκο πασαρίνιο, τηγανητές μπουκιές κοτόπουλου μαριναρισμένες με lime και σκόρδο, φεσουάδα, ήτοι τέσσερα είδη κρέατος με μαύρα φασόλια, ρύζι και σπανάκι και πιο εξεζητημένα πιάτα, όπως το μοσχάρι με σοκολάτα. Μην χάσετε τα βραζιλιάνικα επιδόρπια με ρούμι και γάλα καρύδας, μία Caipirinia ή την εξαιρετική χειροποίητη sangria για να συνοδεύσετε το γεύμα. Οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες, αλλά οι γεύσεις αξίζουν αυτό το κάτι παραπάνω που θα δώσετε – υπολογίστε περί τα 30-35€ κατ’ άτομο. 

Maracana Grill 
Κολοκοτρώνη 55 (από Θησέως 296), Καλλιθέα, τηλ: 2109400801

Στο Maracana Grill χορταίνουμε κρέας… α λα βραζιλιάνα. Συγκεκριμένα, μπορούμε να δοκιμάσουμε το βραζιλιάνικο γεύμα «rodizio», ήτοι δέκα σούβλες με διαφορετικά είδη κρεάτων στα κάρβουνα, salad bar, μαγειρευτά, τηγανητή μπανάνα και παραδοσιακός βραζιλιάνικο καφέ για την χώνεψη, και όλα αυτά σε απεριόριστη ποσότητα, με 18€ κατ’ άτομο. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε επί μέρους μερίδες αν δεν πεινάτε πολύ και να δοκιμάσετε βραζιλιάνικους χυμούς και κοκτέιλ. 

Argentina 
Μπιττάκου 3, Καλέντζι Μαραθώνος, τηλ.: 22940 66476

Η κρεατοφαγική παράδοση της Αργεντινής βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της στα τραπέζια του Argentina, που αποτελεί και μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μίνι-απόδραση από την πόλη προς την «γειτονιά» της λίμνης Μαραθώνα. Μόνο που, για να απολαύσετε όπως πρέπει και χωρίς πολλή αναμονή την λατινοαμερικάνικη γαστριμαργική φιέστα, επιβάλλεται να επικοινωνήσετε με το εστιατόριο τουλάχιστον μία ώρα πριν την επίσκεψή σας, για να παραγγείλετε τα κρεατικά σας, αφού αυτά σιγοψήνονται για πολλή ώρα. Το υπέροχο μοσχάρι είναι το clue του steakhouse – επιμείνετε στα κυρίως και μην παρασυρθείτε παραγγέλνοντας πολλά ορεκτικά. Υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο.

*Τα latin clubs και οι tanguerias της πόλης 

El Bandoneon 
Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ: 210 3479196
Καφές αλά λατινικά, κοκτέιλ συνοδευμένα από ρυθμούς από την Λατινική Αμερική, αυθεντικό tango στο dancefloor και γεύσεις από την Αργεντινή: Δεν υπάρχει πτυχή της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας που να μην έχει ενσωματωθεί στα πολλά πρόσωπα του Bandoneon στο Θησείο. Κλασικός καφές Cortado, τσάι Mate του Che Guevara, γλυκές μπουκιές Dulce de Leche, οινικές δοκιμές vino tinto και παραδοσιακές ποικιλίες (picadas) παντρεύονται ιδανικά σε αυτόν τον φιλόξενο, ολοζώντανο χώρο, ο οποίος πλην όλων των άλλων, μεταμορφώνεται σε tangueria με milonga γεμάτη παθιασμένα tangos κάθε Τετάρτη. Η ελάχιστη κατανάλωση στις βραδιές milonga είναι 5€. Αν το επισκεφθείτε για φαγητό, υπολογίστε ένα τσιμπημένο λογαριασμό της τάξης των 30-35€ κατ’ άτομο. 

Enzzo De Cuba 
Αγ. Παρασκευής 70, Περιστέρι, τηλ: 2105782610
Λίγη υπερβολή στο έθνικ στοιχείο ποτέ δεν έκανε κακό. Και το Enzzo των δυτικών προαστίων τιμά αυτή την άτυπη αρχή, στήνοντας μια ολόκληρη μικρογραφία της παλιάς πόλης της Αβάνας, με πλακόστρωτα πατώματα, φοίνικες και άφθονο ρούμι και μοχίτο να ρέει στα ποτήρια. Φυσικά, οι φίλοι των λάτιν χορών συγκεντρώνονται για να τιμήσουν τους ρυθμούς της αντίστοιχης μουσικής – κάθε Δευτέρα για παράδειγμα οργανώνεται βραζιλιάνικη βραδιά, κάθε Τετάρτη οι Los Locos φροντίζουν για τη… salsa την επιούσια, ενώ τις Τρίτες και τις Κυριακές προστίθενται στο μίγμα ρυθμοί bachata, kizomba και salsa dominicana. 

Quilombo 
Σερβίων 10, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ: 2105227961
Η αφροβραζιλιάνικη κουλτούρα έχει βρει το δικό της σπίτι στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου ο πολυχώρος της ομάδας Quilombo έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και μαθημάτων σε καθημερινή βάση, που περιλαμβάνει χορούς samba, flamenco, capoeira και όλες τις τέχνες που σχετίζονται με το latin ταμπεραμέντο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του πολυχώρου εδώ.  

Fuego Latin Club 
Ομήρου 69, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109319075
Η πλατεία της Νέας Σμύρνης βρίσκει κάθε βράδυ κι έναν διαφορετικό τρόπο να ασπαστεί την λατινοαμερικάνικη κουλτούρα. Στο Fuego θα ζήσετε βραζιλιάνικες βραδιές, σαββατιάτικα “Cocoloco” party, νύχτες με kyzomba και διαγωνισμούς χορού σε ζευγάρια, εξωτικά κοκτέιλ και δυνατές μουσικές από τον επί χρόνια DJ, τον Έντι. Ενημερωθείτε για τα ξεχωριστά events που διοργανώνει καθημερινά το Fuego εδώ.  

Palenque Latin Club 
Ηρακλειδών 12, Θησείο (στον όροφο του café Εν Αθήναις), τηλ: 6959871465
Salsa, bachata, marengue, cumbia, kizomba, cha cha, reggaeton… όλοι οι χοροί που φέρουν το φλογερό latin ταμπεραμέντο χορεύονται δυνατά στο Palenque, ένα από τα πρώτα latin clubs της πόλης που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του πριν 20 χρόνια. Εδώ μπορεί να απολαύσει κανείς το ποτό του ακούγοντας λατινοαμερικάνικες μουσικές, να παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα των χορών και φυσικά να χορέψει με την ψυχή του. Κάθε Σάββατο στις 22.00 μάλιστα διοργανώνεται Sabado Rumbero, πάρτι γεμάτο χορό με τον DJ Christian de Colombia και ελεύθερη είσοδο.

*Μαθήματα latin χορών



Υπαίθρια μιλόνγκα στην Ερμού
Κάθε Δευτέρα βράδυ, η Ερμού ντύνεται στα αργεντίνικά της και φιλοξενεί όσους έχουν την διάθεση να μετατρέψουν την πόλη σε μια όμορφη… πίστα. Η open air, δωρεάν μιλόνγκες διοργανώνονται στο κάτω μέρος της Ερμού, κοντά στον Κεραμεικό (εκεί που στηνόταν παλιότερα το κυριακάτικο παζάρι) και για να πάρετε μέρος δεν χρειάζεται καν να είστε ειδήμονες του τάνγκο. Θα τα μάθετε όλα εκεί, παρέα με τους υπόλοιπους Αθηναίους που είχαν την ίδια ιδέα και το ίδιο πάθος για τον λατινοαμερικάνικο χορό.

Μαθήματα tango
Παθιασμένα sessions χορού για δύο από τους ειδήμονες του είδους μας περιμένουν σε αθηναϊκές γωνιές, με τιμές που κυμαίνονται στα 30-50€ το μήνα ανά ζευγάρι ή περί τα 40-50€ την ώρα για ιδιαίτερα μαθήματα.

-Στην Academia Del Tango (Ερμού 129) θα μάθετε τα βήματα αλλά και την ιστορία του tango, και θα εξασκηθείτε κάθε Παρασκευή βράδυ στο πάρτι χορού με εναλλαγή ρόλων που διοργανώνεται.
-Στο TANGart (Καλλιρόης 10, Φιξ), το αργεντίνικο τάνγκο διδάσκεται σε κύκλους μαθημάτων που ανανεώνονται κάθε δύο μήνες και καλύπτουν όλο το φάσμα εμπειρίας, από αρχάριους μέχρι πιο έμπειρους χορευτές. Τα μαθήματα διοργανώνονται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ κάθε Σάββατο οι «μαθητές» δίνουν ραντεβού για εξάσκηση και πάρτι. Στον ίδιο χώρο, μπορείτε να μάθετε και σάλσα.
-Στο Tango Marathons, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά του χορού από τους Alejandro Larenas και Marisol Morales, μέσα σε… δώδεκα ώρες. Πρόκειται για το concept του «μαραθώνιου» μαθήματος tango, το οποίο έρχεται ξανά στην Αθήνα για ένα καλοκαιρινό workshop από τις 19 ως τις 22 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες για το κόστος εδώ
-Στα El Abrazo Tango (Καπετάν Πετρούτσου 5-7, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106444958) θα διδαχθείτε τα βήματα του αργεντίνικου tango από τους πρωταθλητές Ευρώπης Gabriel Marino και Έλλη Καραδήμου και θα εξασκήσετε όσα μάθατε στις μιλόνγκες της Παρασκευής.

*Extra latin tip:
Στο Salsa Report μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα latin events που διοργανώνονται σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v