Dance clubs: Πού χορεύει τώρα η Αθήνα;

Τα πάρτι, οι ομάδες, οι guest και resident DJ’s και οι χώροι που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το clubbing μπορεί να μην είναι όπως παλιά, αλλά η Αθήνα ακόμα χορεύει.
Dance clubs: Πού χορεύει τώρα η Αθήνα;
Είναι μια τεράστια συζήτηση το αν έχουμε ή δεν έχουμε πλέον μεγάλα club, το τι ακριβώς έκανε τον κόσμο να στραφεί στα μπαράκια, και το πώς άλλαξαν τα δεδομένα του εν Αθήναις clubbing την τελευταία πενταετία. Μια τέτοια τεράστια συζήτηση την οποία κάναμε πέρυσι με τους ανθρώπους του χώρου (διαβάστε την ολόκληρη εδώ) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το clubbing όπως το ξέραμε στα 90s τελείωσε –και ίσως ευτυχώς.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η αθηναϊκή νύχτα δεν ακούει πια τα techno beats της και δεν χορεύει στους ρυθμούς «δικών της» αλλά και ξένων μεγάλων και τρανών προσκεκλημένων DJ’s. Απλώς, το κάνει σε λιγότερα, μικρότερα (και ενίοτε καλύτερα) στέκια, όπως αυτά που ακολουθούν.


Pixi (Ευμολπιδών 11, τηλ.: 210 3423751): Τάραξε τα νερά της dance σκηνής όταν άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα-και-κάτι χρόνο, στον ψηλοτάβανο –αλλά όχι χαοτικά τεράστιο– χώρο ενός παλιού εργοστασίου. Και εκεί φιλοξένησε μερικά από τα πιο πετυχημένα dance parties της πόλης, όπως εκείνα του Κορμοράνου, και έφερε στα decks του πολλούς «μεγάλους» DJ’s του εξωτερικού. Αυτές τις μέρες φιλοξενεί ονόματα όπως εκείνα των Alexis Taylor, Chevy και Blue Lagoon (σε ένα ακόμα πάρτι του Κορμοράνου το Σάββατο 26/4) και τους Nick Varon, GBond και Aris (την Παρασκευή 25/4). 


Bums (Ακαδημίας 98-100, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3300557): Το υπόγειο party room του εξαρχειώτικου μπαρ που ακούει στο όνομα Blackbird λειτουργεί ως αυτόνομο club, και φιλοξενεί τακτικά live και underground ομάδες της dance σκηνής. Αν έπρεπε να το ξεχωρίσουμε για έναν και μόνο λόγο από τα υπόλοιπα του είδους του, αυτός θα ήταν η διακόσμηση, με τα graffiti style πορτραίτα των Jack White, Jack Nicholson, Betty Page, Elvis Costello, Miles Davies, Johnny Cash και Diamanda Galas που σχεδίασε στους τοίχους του ο street artist Άλεξ Μαρτίνεζ. 

Gazaki Loft (Τριπτολέμου 31, Γκάζι, τηλ: 6940629755): Το άλλοτε παρεΐστικο μπαράκι του Γκαζιού μεταμορφώθηκε και πλέον φιλοξενεί μπιτάτα dance parties με την αφρόκρεμα των DJ’s της πόλης να εναλλάσσεται στα decks. Την ερχόμενη Κυριακή 27/4, για παράδειγμα, τις μουσικές αναλαμβάνουν οι Mr. Z, Lex και Gus & Bonso, ενώ μια μέρα πριν, το Σάββατο 26/4 θα ακούσουμε επιλογές από τους Andreas Hadjiminas, Koine Raccord και Kons. 

Skull Bar (Ιπποκράτους & Λ. Κατσώνη 11, Νεάπολη): Με σύνθημα το “you are what you dance”, η αγαπημένη των μυημένων clubbers διεύθυνση της Νεάπολης διοργανώνει σταθερά μερικά από τα καλύτερα dance parties της πόλης. Η είσοδος είναι τις περισσότερες φορές ελεύθερη, ενώ οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 5€. Για να πάρετε μια ιδέα, απόψε Παρασκευή 25/4 οι Christian Cambas και George Apergis συναντιούνται στα decks για… techno all night long, ενώ αύριο Σάββατο 26/4 οι παραγωγοί του Greek Otaku Radio δίνουν τις μουσικές τους μάχες σε ένα event που ξεκινά από τις 19.00. Σημειώστε, επίσης, τα Tales of Innocence κάθε Πέμπτη, με την Maria Sushihi και special guests να διαλέγουν Dark-New-Minimal-Synth Wave, Post Punk και Old School IndustriaL μουσικές. Μείνετε συντονισμένοι για τα επερχόμενα parties και events στη σελίδα τους στο Facebook.

Και ακόμα…

…Μπορεί να κλείνουν σιγά-σιγά τις πόρτες τους και να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για κάποια παραλία, ή να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο, αλλά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα μας:

Playground (Αμερικής 6, τηλ.: 6959995752): Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε ως Sixx, αλλά το γεγονός ότι άλλαξε το όνομά του για να δανειστεί αυτό της ομάδας που διοργάνωνε τα πιο επιτυχημένα πάρτι του δεν ενόχλησε κανέναν. Από τα decks του πέρασαν τους τελευταίους μήνες ονόματα όπως η Miss Kittin, ο Siopis και ο Andrianos Papadeas, ενώ στα «μείον» θα συγκαταλέγαμε τις μάλλον τσιμπημένες του τιμές (στα 10-12€ το ποτό). 


Dream City (Ιεράς Οδού 30, τηλ.: 210 3477330): Το mega club του Γκαζιού που φέτος έσβησε τέσσερα κεράκια στην τούρτα του μας αποχαιρετά αυτό το Σάββατο 26/4 με ένα μεγάλο closing party που θα τα έχει όλα: Και live από τους Otherview, και τον Claydee στα decks και καλεσμένο-έκπληξη star DJ τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο.


Dybbuk (Λουκιανού 6, Κολωνάκι, τηλ.: 6957500651): Το περίφημο Rolling Show του συγκεντρώνει τα πλήθη σχεδόν κάθε Παρασκευή (απόψε είναι η τελευταία ευκαιρία να το δείτε από κοντά για την φετινή σαιζόν) ενώ οι CJ Jeff, Mihalis Safras, Steve Kis και George R στα decks εγγυώνται κάθε φορά ολονυχτίες χορού.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v