Παραλιακή 2014: Τι νέα από το μέτωπο;

Τα μεγάλα clubs της αθηναϊκής ριβιέρας επιστρέφουν με ελληνικές βραδιές αλλά και ένα ρόστερ ξένων DJ’s που περιλαμβάνει ονόματα όπως Hernan Cattaneo και Nick Warren.
Παραλιακή 2014: Τι νέα από το μέτωπο;
της Ηρώς Κουνάδη 

Μπορείς να της προσάψεις όσα θες –ότι είναι σύμβολο περασμένων εποχών, ότι σου θυμίζει τις μέρες εκείνες που η εν Αθήναις νυχτερινή διασκέδαση ήταν ακριβή και δήθεν, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένει ακριβή και δήθεν… Δύσκολα, όμως, θα καταφέρεις να αντισταθείς στον πειρασμό για «ένα ποτό» (που ποτέ δεν είναι «ένα ποτό») υπό το φως του φεγγαριού δίπλα στη θάλασσα, κάθε χρόνο εκεί γύρω στο Πάσχα. Όπως και να το κάνουμε, οι πρώτες ειδήσεις από το παραλιακό μέτωπο είναι για την Αθήνα κάτι σαν την αλλαγή της ώρας –η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Κι αυτό είναι λόγος αρκετός για να κατηφορίσεις για ένα ποτό (εντάξει, είπαμε, τρόπος του λέγειν) πλάι στο κύμα.

Τα νέα, λοιπόν, της Παραλιακής για το καλοκαίρι του 2014 είναι αρκετά και ενδιαφέροντα. Από τη μία λιγοστεύουν τα μεγάλα clubs και αυξάνονται και πληθύνονται τα ελληνάδικα των ένοχων απολαύσεων (ελάτε τώρα, ποιος γέμιζε όλα αυτά τα trash parties τον χειμώνα που μας πέρασε;) και από την άλλη προγραμματίζονται μεγάλα και σπουδαία dance events με προσκεκλημένους DJ’s όπως οι Hernan Cattaneo και Nick Warren.

Εν αρχή, οι συνήθεις ύποπτοι…

- Το Ακρωτήρι άνοιξε τον χορό των openings, με ένα μεγάλο πάρτι στις 4 Απριλίου. Όπως μας υποσχέθηκαν οι άνθρωποί του, έχουμε να περιμένουμε καλοκαιρινές βραδιές με πολλά και διαφορετικά θεματικά πάρτι, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Σταθερά, πάντως, στο πρόγραμμα παραμένουν τα R’n’B parties της Τετάρτης και της Πέμπτης, και οι ελληνικές βραδιές κάθε Κυριακή. Σημειώστε ότι φέτος ανανεώνεται και η κουζίνα του, με την υπογραφή του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα στο νέο μεσογειακό μενού.

- Το Balux by the pool (απλούστερα γνωστό και ως… το καλοακιρινό Balux) βρίσκεται ήδη στις επάλξεις από τις 5 Απριλίου, με ανανεωμένη λίστα signature cocktails, αλλά και ένα μενού ασιατικής κουζίνας το οποίο επιμελείται ο σεφ Bernardo Casas στο εστιατόριο. Τα κυριακάτικα μεσημέρια τα decks αναλαμβάνει ο Βασίλης Τσιλιχρήστος, με guest έλληνες και ξένους DJ’s, ενώ πολύ σύντομα αναμένουμε να ανακοινωθούν πολλά νέα events και parties.


- Σιγή… ιχθύος τηρεί το Island της Βάρκιζας όσον αφορά τα φετινά του σχέδια –που αναμένονται φρέσκα και ενδιαφέροντα. Το μόνο που μας επιτρέπεται να αποκαλύψουμε είναι πως το μεγάλο opening party θα γίνει στις 8 Μαΐου. Για όλα τα υπόλοιπα, μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. 

Ελληνάδικα και λουλουδοπόλεμος

- Το Sideradiko έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον χώρο του Mediaterraneo στον Άγιο Κοσμά. Λειτουργεί προς το παρόν Παρασκευές και Σάββατα, ενώ μετά το Πάσχα θα επεκτείνει το ωράριό του, από Παρασκευή ως Κυριακή. Στο… πρόγραμμα έχει πάντα χορευτικά shows, κεφάτα πάρτι και πολλά (μα πολλά) ελληνικά pop και λαϊκά χιτ.

- Το Απλά Ελληνικά της Γλυφάδας επιμένει στο concept “pop/ λαϊκά/ καψούρα/ trash”, ορκίζεται στο όνομα του Παντελή Παντελίδη και στήνει ολονύχτια γλέντια κάθε βράδυ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα –και βέβαια συνεχίζει δυναμικά και μετά το Πάσχα– από τις 23.00 το βράδυ. Πολλά live αλλά και parties αναμένεται να εμπλουτίσουν το πρόγραμμά του φέτος το καλοκαίρι.


- Το Derti Street Bar επανέρχεται, μετά από ένα μικρό διάλειμμα που έκανε μεταξύ χειμερινής και καλοκαιρινής σαιζόν, από το Μεγάλο Σάββατο, με τον Χάρη Ακριτίδη live, και βέβαια πολύ κέφι και πολύ χορό μέχρι πρωίας.

- Το Άσπρο Πιάτο που γνωρίσαμε τον περασμένο χειμώνα στο Χαλάνδρι και τη Νέα Σμύρνη φέρνει στην Παραλιακή το concept των μπουζουκιών μετά μεζέδων, στον χώρο του Ammos Beach, στον Άλιμο. Οι μη γνωρίζοντες, σημειώστε ότι το γλέντι εδώ είναι καθημερινό, οι χοροί στήνονται αυθόρμητα, και το κέφι κρατά μέχρι τις πρώτες (ενίοτε και τις δεύτερες) πρωινές ώρες.

Οι νέες αφίξεις

- Το πάντα δημοφιλέστατο Cataralla της Γλυφάδας, με την επικών διαστάσεων πισίνα του, επανήλθε φέτος δυναμικά ως mainstream club με το όνομα Mansion. Το βρίσκουμε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι στη σκιά των φοινικιών του, μέχρι το βράδυ για ποτά υπό τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του.


- Το club restaurant Akanθus μετακομίζει από τον Μάιο στον χώρο του Ble στον Άλιμο (εκεί όπου πέρυσι άπλωνε τα βαρέλια-τραπεζάκια του το Fabrica de Vino in the Sand) και ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί, για να λειτουργεί και ως beach bar.

- Στον χώρο του Cabanna, που βρισκόταν επίσης στην παραλία του Αλίμου, έρχεται εντός των ημερών το Nalu, ένας νέος all day χώρος για καφέ, φαγητό και ποτό δίπλα στη θάλασσα.

Και τα dance parties που θα μας κάνουν να χορέψουμε

- Το Bolivar του Αλίμου (που πέρυσι φιλοξένησε μερικά από τα καλύτερα καλοκαιρινά live) ανοίγει τις πόρτες του στις 30 Μαΐου, αλλά έχει ήδη ανακοινώσει μια σειρά πολλά υποσχόμενων βραδιών. Μεταξύ αυτών, σημειώστε την 6η Ιουνίου, οπότε και θα αναλάβουν τα decks του οι Hernan Cattaneo και Nick Warren, παίζοντας back to back, αλλά και τους Dennis Ferrer (στις 13/6), Guy Gerber (στις 11/7), Francesca Lombardo (25/7), Amine Edge & Dance (την 1η Αυγούστου) και Adriatique (στις 8/8). Το Bolivar κλείνει φέτος τα δέκα του χρόνια, οπότε αναμένουμε πολλές ακόμα εκπλήξεις για το φετινό καλοκαίρι –που θα ξεκινήσει πανηγυρικά, με live από τους Smokey Bandits και τον CJ Jeff στα decks την Παρασκευή 30 Μαΐου. Μείνετε συντονισμένοι, εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v