Η έξοδος του Σαββάτου: Η Αθήνα... στοά στοά

Αυτό το Σάββατο βολτάρουμε με τους Atenistas στις Στοές της Αθήνας, πίνουμε καφεδάκι στο Νομισματικό Μουσείο και απολαμβάνουμε ροκ ποτό στην Ιπποκράτους.
Η έξοδος του Σαββάτου: Η Αθήνα... στοά στοά
Θα γίνουμε γραφικοί, το ξέρουμε, όμως ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι και αυτό μας κάνει να χαιρόμαστε. Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου λοιπόν… ξεπορτίζουμε από νωρίς για να απολαύσουμε βόλτες στην ηλιόλουστη Αθήνα.

Στις Στοές της πόλης με τους Atenistas
H νέα δράση των Atenistas ακούει στο όνομα Στοά Festival και όπως πληροφορηθήκαμε περιλαμβάνει ξεναγήσεις, τέχνες και μουσική στις ομορφότερες στοές της πόλης, όπως η Στοά Αρσακείου, Σπηρομήλιου, Κοραή, Πραξιτέλους, Νικολούδη και πολλές ακόμα. Ιδανική ευκαιρία λοιπόν για έναν χαλαρωτικό περίπατο γεμάτο γνώση για την ιστορία τους, καλλιτεχνικά δρώμενα και ζωντανή μουσική. Το φεστιβάλ ξεκινά από τις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 10 το βράδυ. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Η επιστήμη του τυλιχτού

Στην Ιπποκράτους, ο  Μανώλης έχει ανάγει το σουβλάκι σε… επιστήμη και αυτό είναι εμφανές σε όσους έχουν δοκιμάσει το πεντανόστιμο σουβλάκι του. Αφού λοιπόν οι βόλτες με τους Atenistas μας άνοιξαν την όρεξη, είναι ώρα για μια γευστική στάση στο Επιστήμονας GRILL Academy στο νούμερο 6 της Ιπποκράτους όπου θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων εξαιρετικό κοντοσούβλι χοιρινό ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μυστικό μείγμα τυλιχτό ή σε μερίδα και λουκάνικο ψημένο στα κάρβουνα πάνω σε χειροποίητη πίτα. Απόλαυση σε πολύ καλή τιμή (1,80€ το τυλιχτό και 6€ οι μερίδες).

Στο μουσείο για καφέ
Επόμενη στάση μας, το περίφημο Ιλίου Μέλαθρον, το σπίτι όπου πέρασε τα χρόνια του στην Αθήνα ο Ερρίκος Σλήμαν, και το οποίο στεγάζει σήμερα το Νομισματικό Μουσείο, διεκδικεί επάξια τις δάφνες για το καλύτερο café-εντός-μουσείου. Στον πανέμορφο κήπο του,το καφεδάκι σας συνοδεύεται με εξαιρετικά γλυκά (ο κορμός σοκολάτας και η σπιτική μηλόπιτα με παγωτό βανίλια είναι εγγυημένες προτάσεις) και ελαφριά σνακ, ενώ στα συν προσθέστε και τις λογικότατες τιμές του, που κυμαίνονται στα 2€ για τον καφέ και στα 3-4€ για τα γλυκά και τις τάρτες.

Ροκ ποτάκι στην Ιπποκράτους
Κλείνουμε ιδανικά την ημέρα με ποτό σε ένα ιδιαίτερο μπαράκι της Ιπποκράτους. Το Closer έχει χαρακτήρα, χιούμορ, φαντασία και διάθεση για πειραματισμούς. Οι κατακόκκινοι τοίχοι του στολίζονται με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από κινηματογραφικές και θεατρικές αφίσες μέχρι παλιές διαφημίσεις, χάρτες και καμβάδες με έργα τέχνης, ενώ τα κινηματογραφικά καθίσματα γύρω από τα τραπεζάκια του έχουν γίνει σήμα κατατεθέν. Κάθε βράδυ εδώ είναι και μία έκπληξη, αφού οι DJs δε σταματούν να πειραματίζονται με rock, punk και garage μουσικές, ενώ τα πάρτι διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v