Η έξοδος του Σαββάτου: Μποφίλιου και παλιά Αθήνα

Αυτό το Σάββατο ανακαλύπτουμε εκ νέου την παλιά Αθήνα, επιστρέφουμε σε παλιά στέκια και ακούμε μία από τις καλύτερες γυναικείες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Μποφίλιου και παλιά Αθήνα
Τέχνη, νοσταλγία, ρακή, μεζέδες, τζαζ και μουσική πρεμιέρα με αγαπημένες μελωδίες. Απ’ όλα έχει η μαραθώνια σαββατιάτικη βόλτα που ετοιμάσαμε. Εμείς πάντως θα την ακολουθήσουμε κατά γράμμα – επομένως είναι πιθανό να μας πετύχετε στις παρακάτω απολαυστικές στάσεις:

*Στάση για νοσταλγία: Η παλιά Αθήνα στην Τεχνόπολη 
Πώς ήταν τα σπίτια στο Γκάζι και τα γλέντια των παλιών γειτονιών στον Κεραμεικό; Πώς έμοιαζε η περιοχή του Κεραμεικού πριν κλείσει η Γεωπονική σχολή και πώς περνούσε μια ημέρα στο εργοστάσιο Φωταερίου; Η Τεχνόπολη παρουσιάζει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα», που περιλαμβάνει ανέκδοτες φωτογραφίες των ίδιων των κατοίκων της περιοχής (Κεραμεικός, Γκάζι, Βοτανικός και Ρουφ). Οι φωτογραφικές αναμνήσεις καλύπτουν διάστημα μισού αιώνα και θα μας δώσουν μια καλή γεύση από την ζωή και την καθημερινότητα λίγες δεκαετίες πριν.
Info: Τεχνόπολις δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ: 2103475518, Σάββατο και Κυριακή 11.00-19.00 (καθημερινές 15.00-19.00), είσοδος ελεύθερη

*Στάση για αλκοόλ και τσιμπολόγημα: Στου Βοτανικού τα μέρη 
Από το Γκάζι μεταφερόμαστε μια γειτονιά μακριά, στην περιοχή του Βοτανικού, που «παλεύει» να ανανεωθεί. Το «Soiree de Votanique» (Καστοριάς 38, τηλ.: 210 3471401) αποτελεί την σταθερή αξία της γειτονιάς: Το καλλιτεχνίζον μπαράκι με τον όμορφο εσωτερικό χώρο, την βιομηχανική αισθητική και την υπέροχη πίσω αυλή είναι το ιδανικό στέκι για να αράξετε, να απολαύσετε τζαζ μουσικές, να δοκιμάσετε την εξαιρετική παλαιωμένη ρακή ή να παραγγείλετε ένα ποτό, και να το συνδυάσετε με τους λαχταριστούς μεζέδες του Pepe. Είναι ο μάγειρας του Soiree, που φημίζεται για τα κεφτεδάκια του, αλλά τον τελευταίο χρόνο φροντίζει να διανθίζει το μενού της ημέρας με οικονομικούς μεζέδες, όπως μπρουσκέτες αλλά και μαγειρευτές γεύσεις, από γεμιστά μέχρι… φασολάκια και σουπιές με σπανάκι.



*Στάση για live: Η Νατάσα Μποφίλιου επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου 
Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση στο «Σταυρό του Νότου», η αγαπημένη ερμηνεύτρια επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του (Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9226975) για να την πλημμυρίσει με την γεμάτη συναισθήματα φωνή της. Ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης και ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος στήνουν ένα απρόβλεπτο ακουστικό πρόγραμμα, με στόχο να κάνουν τα τραγούδια του ρεπερτορίου τους αγνώριστα, αλλά και να πειραματιστούν με γνωστά και μη εξαιρετέα κομμάτια της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σάββατο στις 22.00, ενώ η είσοδος με μπύρα ή κρασί στοιχίζει 12€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v