5 αθηναϊκές μπάρες που ευνοούν το φλερτ

Φλερτάρει ακόμη στα μπαρ ο κόσμος; Πέντε αθηναϊκά στέκια απαντούν καταφατικά και ευνοούν το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
5 αθηναϊκές μπάρες που ευνοούν το φλερτ
Μπορεί ένα μπαρ από μόνο του να ευνοήσει το φλερτ; Κι όμως, όπως αποδεικνύουν πέντε μπάρες στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί: Όχι μόνο επειδή από αυτές παρελαύνουν οι πιο «φρέσκες» φάτσες της πόλης, ακριβώς με τέτοια διάθεση – δηλαδή “to see and be seen” – αλλά και επειδή στους φιλόξενους χώρους τους δίνονται περισσότερες αφορμές να μιλήσεις με την διπλανή παρέα ή να έρθεις πιο κοντά με τον απέναντι τύπο.

Αυτό μπορεί να είναι ένα χορευτικό event που ενώνει τους θαμώνες σε δυάδες, μπορεί να είναι τα ξεσηκωτικά DJ sets που κάνουν ολόκληρη τη μπάρα ένα dancefloor, μπορεί να είναι τα μεγάλα τραπέζια που χωρούν περισσότερες από μία παρέες. Και πολλά ακόμη «μπορεί» για όσους αναζητούν flirty αθηναϊκές βραδιές, στα στέκια που ακολουθούν:

Circus 
Ναβαρίνου 11, Αθήνα, τηλ.: 210 3615255

Τα δυνατά DJ sets του, το 20 something φανατικό κοινό του, η happy ατμόσφαιρα που θα συναντούσες και σε ένα στιλάτο πάρτι και το στενό ισόγειο που τα σαββατοκύριακα φέρνει θέλοντας και μη τον κόσμο πιο κοντά εγγυώνται πως από μία έξοδο στο κολωνακιώτικο (ή εξαρχειώτικο;) Circus θα επιστρέψετε με αρκετές επιπλέον γνωριμίες και πιθανότατα με «ενισχυμένο» τον κατάλογο του τηλεφώνου σας. Έξτρα πόντους παίρνει η μπάρα για τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, που προσφέρονται σε happy hour για να έρθουμε στο κέφι από νωρίς (18.30-20.30). 

Τρανζίστορ 
Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ: 2103228658

Εκτός από παρεΐστικη αρτιστίκ ατμόσφαιρα και τις ψαγμένες φάτσες, το Τρανζίστορ διαθέτει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που το καθιστά ευνοϊκό για πάσης φύσεως γνωριμίες: Τις μεγάλες του τραπεζαρίες, που όσες φορές κι αν τις επιλέξαμε για το ποτό μας, βρεθήκαμε να καθόμαστε με τουλάχιστον μία διαφορετική παρέα και να ανταλλάσσουμε «adds» στο Facebook. Οι στενόμακροι πάγκοι κατά μήκος των τραπεζιών φιλοξενούν πολλά και ετερόκλητα «πηγαδάκια», ενώ τα happy tunes δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για «τσουγκρίσματα» ποτηριών. Φυσικά, υπάρχει πάντα και το πατάρι, για να μεταφέρετε τις γνωριμίες στο επίπεδο των... κατ’ ιδίαν συνομιλιών. 

Μπλε Παπαγάλος 
Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ: 2110121099

Το νέο hot spot στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο δεν έγινε γνωστό μόνο χάρη στο διάσημο επώνυμο των ιδιοκτητριών του (λέγε με Μποφίλιου), αλλά και για την ιδιαίτερη αδυναμία του στο swing. Ο χορός εδώ, πέρα από τα τακτικά οργανωμένα events, δεν λείπει και τις υπόλοιπες βραδιές της εβδομάδας, «αναγκάζοντας» τους θαμώνες – γιατί όχι, ακόμη κι αν είναι άγνωστοι μεταξύ τους – να ενωθούν σε ζευγάρια και από εκεί και πέρα… να κάνει τη δουλειά της η γλώσσα του σώματος. 

The Bar Project 
Ηρακλειδών 52, Θησείο, τηλ: 2103411185

Ένας χώρος που ενώνει ανθρώπους. Με αυτό το σκεπτικό η παρέα του The Bar Project έστησε αυτόν τον φιλόξενο χώρο στο Θησείο και φρόντισε να παρέχει σε όσους το προτιμούν κάθε πιθανή αφορμή για να κοινωνικοποιηθούν. Οι μεγάλοι ξύλινοι πάγκοι ευνοούν την παρεΐστικη διάθεση, οι «εγκαταστάσεις» για ποδηλάτες και κατοικίδια «ενώνουν» τους ποδηλάτες και τους γείτονες που έρχονται για καφέ με τα σκυλάκια τους, το wifi think space και το ειδικό… τρόλεϊ/δανειστική βιβλιοθήκη αποτελεί έναυσμα για συζητήσεις ανάμεσα σε «βιβλιοφίλ», ενώ τα επιτραπέζια, τα παιχνίδια και οι εκδηλώσεις, όπως οι έθνικ βραδιές και τα dance events σε εβδομαδιαία βάση γίνονται αφορμές για νέες γνωριμίες. Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, το The Bar Project έχει ήδη επιδείξει την… μέριμνά του στους singles, οργανώνοντας δωρεάν speed dates (η διαδικασία γνωριμιών μεταξύ όλων των θαμώνων ανά δυάδες για λίγα λεπτά) την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, διοργάνωση που αναμένουμε να επαναληφθεί. 

Ο Κύριος 
Δορυλαίου 4, πλατεία Μαβίλη, τηλ: 2106400615

Η λέξη-κλειδί στο νέο στέκι της πλατείας Μαβίλη είναι η εξής: «δικτύωση». Hipsters, 30 something φάτσες και επιμελώς ενδεδυμένοι θαμώνες συγκεντρώνονται εδώ για να απολαύσουν τα περίεργα κοκτέιλ υπό το φως τον spooky κεριών του «Κυρίου», πάντα κρατώντας το smartphone τους ανά χείρας. Ο «Κύριος» της Μαβίλη είναι το μπαρ με τα περισσότερα ηλεκτρονικά check-ins που έχουμε δει εδώ και καιρό στην Αθήνα, κι αυτό σημαίνει πως πέρα από τις «φυσικές» γνωριμίες, είναι πανεύκολο να εντοπίσετε τον τύπο που «σταμπάρατε» ή εκείνη την γυναίκα που σας κάρφωνε με το βλέμμα της, με μια αναζήτηση στο Instagram ή στο Foursquare.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v