Τα πάρτι που θα ντύσουν την Αθήνα αποκριάτικα

Disco και latin μουσικές, θεματικά πάρτι αφιερωμένα στην Ποτοαπαγόρευση και την Ιαπωνία και σπουδαίοι guest DJ’s που θα μας βγάλουν έξω τις επόμενες μέρες.
Τα πάρτι που θα ντύσουν την Αθήνα αποκριάτικα
της Ηρώς Κουνάδη

Και κλασικό αποκριάτικο ξεφάντωμα, με latin μουσική και αυτοσχέδιες στολές, και… μασκαρέματα α λα Άπω Ανατολή και θεματικά πάρτι αφιερωμένα στην Ποτοαπαγόρευση και τον Μεσοπόλεμο, και dance parties με μεγάλους και τρανούς DJ’s από το εξωτερικό. Απ’ όλα έχει το αποκριάτικο πρόγραμμα της Αθήνας, που απλώνεται σε δύο Σαββατοκύριακα και μας δυσκολεύει την επιλογή πού θα πρωτοπάμε.

Η Ποτοαπαγόρευση στο Café του RadioBubble

«Τα κορίτσια φορέστε τις δαντέλες της γιαγιάς και τα αγόρια τα καπέλα του παππού κι ελάτε να χορέψουμε» γράφει η πρόσκληση του αποκριάτικου πάρτι του αγαπημένου μας ιντερνετικού σταθμού, που προγραμματίζεται για το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Το θέμα του πάρτι είναι η ποτοαπαγόρευση και οι δεκαετίες 1920 - 1930. Στη μπάρα θα μας περιμένουν τρία κοκτέιλ της εποχής σε ειδική τιμή, ενώ στα decks οι παραγωγοί του σταθμού θα παίζουν μουσικές του Μεσοπολέμου. Το πάρτι ξεκινά στις 21.00 στο cafe του RadioBubble (Ιπποκράτους 146, Νεάπολη), η είσοδος είναι (όπως πάντα) ελεύθερη, τα ποτά ξεκινούν από 4,80€ και οι μπύρες από 2,50€.

In The Heat of the Night στο Second Skin

Ο Γιώργος Φακίνος και ο Desmond Kind ανεβαίνουν στα decks με αποκριάτικη διάθεση και παίζουν (Italo)Disco, pop και rock ύμνους από τα 80s και τα 90s, αλλά και τα Eurodance hits που ταιριάζουν με το κλίμα των ημερών. Θα ακούσουμε, δηλαδή, Samantha fox, Kim Wilde, Μοdern Talking, Billy Idol, Yazoo, Bon Jovi, Raw Silk, Michael Jackson, Ace Of Base, Culture beat, La Bouche, 2 Unlimited, Snap, Backstreet Boys, Prodigy, Chimo Bayo, Μιχάλη Ρακιντζή, Σάκη Ρουβά, Πωλίνα, Alphaville και Bananarama. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00 της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, και η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα ή monster.

Neon Party στο Gagarin 205

Πέντε από τις πιο δραστήριες εναλλακτικές μoυσικές ομάδες της Αθήνας θα βρίσκoνται στην σκηνή του Gagarin 205 για να γιορτάσουν την τελευταία Παρασκευή των αποκριών με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Μαζί τους θα έχουν 1000 λίτρα neon χρώμα και glowsticks για να… χρωματίσουν και να καρναβαλίσουν τη βραδιά. Στα decks θα βρίσκονται μέλη των STFU, YSP!WSY!, Not Sober, LesAnimaux καθώς και του EnterTheVoid για ένα all around μουσικό παραλήρημα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με μουσικές από indie και electro μέχρι dnb και dubstep. Το πάρτι ξεκινά στις 22.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 8,50€ στην προπώληση

Cosplay Party στο εξαρχειώτικο Ostria

Ιαπωνική και κορεάτικη μουσική, ανακατεμένη με latin και αποκριάτικους ήχους. Έχουμε την προσοχή σας; Έχουμε κι άλλα: Το πάρτι που διοργανώνει η ομάδα Akai Panda στον πάνω όροφο του Ostria (Θεμιστοκλέους 65 & Οικονόμου 6, Εξάρχεια) την Κυριακή 2 Μαρτίου θα ξεκινήσει με μια μεγάλη παρέλαση cosplayers στις 18.00 από το Σύνταγμα, ενώ θα έχει και δωράκια για όλους τους παρευρισκόμενους (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ). Η είσοδος είναι ελεύθερη, και το πάρτι ξεκινά στις 20.00.

Μασκέ πάρτι στο Revenge of Rock

Το αγαπημένο μας ροκ στέκι στη Λεωφόρο Κηφισίας ετοιμάζει για την Κυριακή 2 Μαρτίου το απόλυτο disco (και όχι μόνο) αποκριάτικο πάρτι, και μας περιμένει με τις στολές μας για χορό μέχρι να βγει ο ήλιος. Ετοιμαστείτε για ένα ροκ πάρτι υπό το άγρυπνο βλέμμα των Iron Maiden και των Kiss (σκίτσα των οποίων κοσμούν τους τοίχους πάνω από το μπαρ) και με φόντο καθρέφτες με «μπορντούρα» από σιδερένια καρφιά και κιθάρες στους τοίχους. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00 και η είσοδος είναι όπως πάντα ελεύθερη.

Maceo Plex, Μαrc Antona και Shaun Reeves στο Acro

Τρία μεγάλα ονόματα της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής αναλαμβάνουν τα decks του Acro (Ιερά Οδός 7-13) για ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι το Σάββατο 1η Μαρτίου. Τρεις ομολογουμένως ανατρεπτικοί καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής υπόσχονται να πυροδοτήσουν το αποκριάτικο mood, σε μια μοναδική βραδιά με έντονα festive διάθεση την οποία συμπληρώνει ο Resident του Blend, Manolaco και ο Dino MFU. Οι πόρτες ανοίγουν τα Μεσάνυχτα και τα εισιτήρια κοστίζουν 20€ στην προπώληση (25€ τα VIP) και 25€ στην πόρτα (30€ τα VIP).

Athens Carnival 2014 στο Club W

«Φορέστε ό,τι πιο τρελό σας έρχεται στο νου, τα πιο extreme αξεσουάρ, τις πιο fun and sexy μεταμφιέσεις σας και ετοιμαστείτε για ένα τρελό αποκριάτικο ξεφάντωμα» γράφει η πρόσκληση που μας ήρθε από το W, το άλλοτε κοσμαγάπητο club της Πειραιώς που ξανανοίγει τις πόρτες του για μία και μοναδική βραδιά το Σάββατο 1η Μαρτίου. Guest Dj’s sets, special visual shows, performing acts, body painting και μουσικές απ’ όλο το φάσμα των 80s-90s αλλά και latin, salsa και mainstream συνθέτουν το… roster της βραδιάς. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00. Οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί (μείνετε συντονισμένοι, εδώ).

Δώρος Δημοσθένους στο Half Note

O Δώρος Δημοσθένους και η μπάντα του μας προσκαλούν στο Half Note για μια αξέχαστη βραδιά, με μουσικές από τη χρυσή εποχή του swing και του retro τραγουδιού, πασπαλισμένη με κονφετί, μάσκες, άρωμα εποχής, vintage ρούχα και πολύ χορό. Μουσικές από την εποχή και την ατμόσφαιρα των club της Νέας Υόρκης των δεκαετιών ’30, ’40, ’50 και ’60, στους ρυθμούς του swing, του charleston, του blues και του rock n’ roll, αλλά και αναφορές στο ελληνικό swing με τραγούδια των Σπάρτακου, Μουζάκη, Σουγιούλ, Η. Θεοφανίδη, Γιαννίδη κ.ά., κι άλλα, διασκευασμένα σε swing (Θα’ θελα να’ σουνα το ταίρι μου, ας ερχόσουν για λίγο, που να βρω γυναίκα). Το πάρτι ξεκινά στις 22.30 και τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ (στο bar), 14€ (Β’ ζώνη & εξώστης) και 19€ (στην A’ ζώνη).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v