5 μπαρ για να… τα πιείτε με τον Άη Βασίλη το Σάββατο

Αυτό το Σάββατο ετοιμαζόμαστε για pre-Christmas εορτασμούς και συγκεντρώνουμε πέντε δυνατά πάρτι σε αγαπημένα μπαράκια της Αθήνας.
5 μπαρ για να… τα πιείτε με τον Άη Βασίλη το Σάββατο
του Γιώργου Κόκουβα

Indie ήχοι στην πλατεία Κλαυθμώνος ή freestyle μουσικές στο Bios; Electronica DJ set στο Γεράνι ή χριστουγεννιάτικους χορούς με την Μαριέττα Φαφούτη στο Γκάζι; Αυτό το Σάββατο, διαλέγουμε πέντε δυνατά πάρτι που οργανώνουν αγαπημένα μπαράκια της πόλης και απολαμβάνουμε το ποτό μας… λίγο πριν έρθει ο Άη Βασίλης.

*Σπιρτόκουτο (Κειριάδων 15, Κάτω Πετράλωνα) 
Το σαββατιάτικο πάρτι του πιο «χύμα» μπαρ των Πετραλώνων έχει το εύγλωττο θέμα «Λιωμίδια» και θα περιλαμβάνει «rock a’ billy, dirty garage, surf’n’roll, happy tunes και… looney tunes». Στα decks θα βρίσκονται από τις 22.00 οι loonatik και άκης μπι-πι, και όπως πάντα, τα ποτά θα μας στοιχίσουν… φθηνά: 5€ το ποτό, από 6€ τα κοκτέιλ και από 3€ η μπύρα και το κρασί. Είσοδος ελεύθερη. 

*Bios (Πειραιώς 84) 
Στον εναλλακτικό χώρο του Bios, αυτό το Σάββατο επανέρχεται το δίδυμο που καθιέρωσε τα wtf party: Οι Circo Inverso και Mr. Soundproof θα σκορπίσουν freestyle ήχους στον πάνω όροφο του Bauhaus κτιρίου της Πειραιώς – το set τους ξεκινά στις 22.30 και η είσοδος είναι δωρεάν.



*Χοροστάσιο (Σκουλενίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος) 
Μία από τις δημοφιλέστερες – και μακροβιότερες- indie ομάδες της πόλης, κλείνει τα δεκατρία της χρόνια και το γιορτάζει με ένα best of party στο Χοροστάσιο της πλατείας Κλαυθμώνος. Οι Fresh and Yellow θα αναλάβουν τα decks του μπαρ αυτό το Σάββατο από τις 22.30, το ποτό στοιχίζει 7€ και η είσοδος είναι δωρεάν.

*Koo-Koo live music bar (Ιάκχου 17, Γκάζι) 
Η συνθέτης, ερμηνεύτρια αλλά και εξαιρετική show woman Μαριέττα Φαφούτη παίρνει την μπάντα της και προσγειώνεται για ένα σαββατιάτικο live στο Koo-Koo, από όπου εγκαινιάζει μια νέα σειρά συναυλιών της, με υλικό από το νέο της album που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, αλλά και αγαπημένες διασκευές και αιθέριες μουσικές. Το live ξεκινά στις 22.00 και η είσοδος με μπύρα ή κρασί στοιχίζει 10€.



*Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι) 
Ο νέος πολυχώρος που αναγέννησε τα εγκαταλελειμμένα γραφεία του περιοδικού Ρομάντσο και φιλοξενεί τακτικές εκδηλώσεις, αυτό το Σάββατο φιλοξενεί νέα ταλέντα της house μουσικής σκηνής, τους Hakim Murphy, Zorz και Militades από την νεοσύστατη δισκογραφική εταιρία Nous, με κυκλοφορίες αποκλειστικά σε βινύλιο, για old school διασκέδαση και ένα πάρτι γεμάτο φρέσκια ηλεκτρονική μουσική. Η είσοδος στοιχίζει 5€. Σημειώστε πως αν βρεθείτε στο κέντρο νωρίτερα, από τις 11.00 το πρωί ως τις 16.30 το απόγευμα, το Ρομάντσο φιλοξενεί 20 αθηναίους food bloggers, που θα μαγειρέψουν για χάρη μας, σε ένα γεύμα τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην οργάνωση «Δρόμοι ζωής- Φροντίδα».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v