Ρεβεγιόν 2013: 10 γιορτινά μενού για όλα τα budget

Η κρίση θέλει καλοπέραση… γευστική και εμείς κλείνουμε τραπέζι σε δέκα εστιατόρια για να γιορτάσουμε (και να χορτάσουμε) τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Ρεβεγιόν 2013: 10 γιορτινά μενού για όλα τα budget
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν κάποιος θυμάται τις προ πενταετίας τιμές των περισσότερων εορταστικών μενού, είναι πολύ πιθανόν να του... πεταχτούν τα μάτια έξω με τις τιμές που "έπαιζαν" και μετά βίας έπεφταν κάτω από τα 100ευρώ.

Ευτυχώς τα πράγματα άλλαξαν, προς το καλύτερο (και το φθηνότερο) και έτσι αυτές τις γιορτές έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χορταστικά και ποιοτικά μενού χωρίς να ξεφύγουμε από το μηνιαίο budget. 

Mushroom  Restaurant-Bar (Γρηγορίου Λαμπράκη & Αγίου Νικολάου 48, Γλυφάδα, τηλ: 2109603943) 

Το εστιατόριο που μας άνοιξε τον δρόμο για τον μαγικό κόσμο των… μανιταριών σερβίρει την παραμονή των Χριστουγέννων, μεταξύ άλλων, τραγανό χωνάκι με μους μανιταριών, σαλάτα με φύλα από σπανάκι με ραγού άγριων μανιταριών και μοσχαρίσιο rib eye σχάρας με πουρέ από πατάτα Περού (39€ ανά άτομο + ζωντανή μουσική). Για την Πρωτοχρονιά ετοιμάζει χαβιάρι μανιταριών σε ζεστό μπριος τρούφας, τραγανό ριζότο με ξύσμα πορτοκαλιού και μοσχαρίσιο rib eye σχάρας με σάλτσα από βασιλομανίταρα και σοκολάτα guanaja (44€ ανά άτομο, ζωντανή μουσική).

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες (Παύλου Μελά 13 & Αναπ. Πολέμου Βύρωνας Καρέας, τηλ: 210 7640240)

Το εστιατόριο με την πανέμορφη θέα στον Καρέα, σερβίρει τα Χριστούγεννα βελουτέ μανιταριών, σαλάτα με άγρια ρόκα, ρόδι και κουκουνάρι, μπριζολάκι από αγριογούρουνο ή κόκορα μαριναρισμένο με βότανα και χριστουγεννιάτικο κορμό (36€), ενώ την Πρωτοχρονιά το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βελουτέ γλυκοπατάτας, αρνίσιο μπουτάκι γάλακτος γεμιστό με παραδοσιακή γέμιση ή μοσχαρίσια φιλετάκια με μαρμελάδα από κυδώνι και cheesecake με χειροποίητη μαρμελάδα κυδωνιού (42€).

Λεμονόκηπος  (Αγ.Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2588611) 

Στο cosy μεζεδοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας, την παραμονή των Χριστουγέννων θα γευτούμε μακαρούνες με κρέμα γλυκολέμονου, χριστουγεννιάτικη σαλάτα και εορταστική γαλοπούλα (22€ ανά άτομο), ενώ την Πρωτοχρονιά το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ραβιόλες με ραγού μόσχου και σάλτσα παρμεζάνας, πρωτοχρονιάτικη σαλάτα και χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια (22€ ανά άτομο). Και τις 2 βραδιές θα παίζει ζωντανή μουσική.

Ζέρβας (Διαδόχου Παύλου 15, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 5537)
Το grill restaurant της Γλυφάδας γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σερβίροντας ένα άκρως οικονομικό μενού για δύο άτομα το οποίο περιλαμβάνει σαλάτα με τραγανά λαχανικά και σάλτσα εσπεριδοειδών, σκοπελίτικη τυρόπιτα, κολοκυθοκεφτέδες και κότσι χοιρινό με πατάτες στο φούρνο. Το κόστος ανέρχεται στα 32€.

Πεζόδρομος (Πυθέου 20 & Θέωνος, Πεζόδρομος/Βουναλάκι, Νέος Κόσμος,  τηλ. 210 9248498)
Στο μουσικό μεζεδοπωλείο του Νέου Κόσμου, το μενού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει ελεύθερη επιλογή από ένα ορεκτικό του μενού, σαλάτα με ρόκα σπανάκι μαρούλι ρόδι και παρμεζάνα χοιρινό φέτα εσκαλόπ μαριναρισμένο, με σάλτσα Μαδέρα πατάτες φούρνου και ρύζι πιλάφι και κοστίζει την παραμονή Χριστουγέννων 17€ και Πρωτοχρονιάς 18€. Οι τιμές είναι κατά άτομο και περιλαμβάνουν μισό κιλό χύμα κρασί.

Ζουμπουρλούκι (Πικροδάφνης & Μίνωος 16, Π.Φάληρο, τηλ: 2109824441, 6942206302)
Το άρτι αφιχθέν μεζεδομαγειρείο του Παλαιού Φαλήρου σερβίρει για την παραμονή των Χριστουγέννων μενού που περιλαμβάνει μπρουσκέτες τόνου με τοματίνια, καστανόσουπα, κιμαδόπιτα, γαλοπούλα φιλέτο γεμιστό ή χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μόσχου (27€ ανά άτομο με μισόκιλο κρασί ανά δύο άτομα) και παραμονή Πρωτοχρονιάς μενού έξι πιάτων με μπρουσκετάκια με μους τυριών, ποτήρι αφρώδους οίνου, κολοκυθόσουπα, χορτόπιτα, σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και καραμελωμένο ρολό χοιρινό ή αρνάκι στη λαδόκολλα (30€ ανά άτομο με μισόκιλο κρασί ανά δύο άτομα). 

Greeks (Ποσειδώνος 22, Άλιμος, τηλ: 210 9810174)
Ο σεφ του μουσικού μεζεδοπωλείου της Παραλιακής έχει ετοιμάσει για την παραμονή των Χριστουγέννων σουφλέ σπανάκι, πιάτο ορεκτικών με λουκουμαδάκια τυριού και σουσάμι, πουγκί μανιταριών και μπουρεκάκι μελιτζάνας, γαριδοσαλάτα, σαλάτα πανδαισία λαχανικών με ξηρούς καρπούς και φρούτα, ρολό γαλοπούλας με χριστουγεννιάτικη γέμιση ή χοιρινό στο φούρνο με σάλτσα πορτοκαλιού (25€ ανά άτομο με ζωντανή μουσική). Το πρωτοχρονιάτικο μενού θα είναι στην ίδια λογική και θα κοστίζει το ίδιο. 

NJV Athens Plaza (Βασ. Γεωργίου 2, Αθήνα τηλ: 21 0335 2400)
Για όσους θελήσουν λίγο παραπάνω glam την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το ξενοδοχείο του κέντρου της πόλης ανοίγει τον… επικών διαστάσεων μπουφέ του συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το κόστος για απεριόριστη κατανάλωση ανέρχεται στα 67€ ανά άτομο με ένα μπουκάλι κρασί Housewine ανά δύο άτομα. Για παιδιά κάτω των 12 ετών, το κόστος είναι το μισό. 

Το Χωριό (Μιχάλη Μωραΐτη, τηλ:21 0671 9650)
Η «κοσμική ταβέρνα» του Παλαιού Ψυχικού, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς διαθέτει μια λαχταριστή γκάμα πιάτων για να διαλέξετε ανάμεσα σε ποικιλία τυριών, ψητά όπως χοιρινή, μοσχαρίσια μπριζόλα, κοτόπουλο φιλέτο, σαλάτες (πανδαισία λαχανικών, χωριάτικη ή ανάμεικτη), κρασί από το βαρέλι της και λαχταριστά επιδόρπια. Το κόστος είναι 25€ ανά άτομο τα Χριστούγεννα και  35€ ανά άτομο την Πρωτοχρονιά. Και στις 2 βραδιές θα υπάρχει ζωντανή μουσική. Δείτε τα μενού αναλυτικά εδώ

Οινοσχολείο (Σπινθάρου 54, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0902 4347)
Στο μουσικό οινομεζεδοπωλείο του Νέου Κόσμου, το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει πράσινη σαλάτα, ποικιλία ορεκτικών (τυροκροκέτες, κολοκυθοκεφτέδες, πουγκάκια κοτόπουλου κ.α.) και καρέ χοιρινού ή φιλέτο κοτόπουλο με σως μουστάρδας (20€ ανά άτομο), ενώ για την Πρωτοχρονιά θα ισχύει το ίδιο μενού, με κόστος 25€ ανά άτομο. Δείτε αναλυτικά τα πιάτα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v