6 αθηναϊκά café μας βάζουν στο κλίμα των γιορτών

Λαμπιόνια, δώρα, Άη Βασίληδες, μουσικές και γιορτινές λιχουδιές δημιουργούν υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε 6 στέκια που βάζουν τα καλά τους.
6 αθηναϊκά café μας βάζουν στο κλίμα των γιορτών
του Γιώργου Κόκουβα

Πίνουμε τον καφέ μας και γύρω μας τρεμοπαίζουν εκατοντάδες λαμπιόνια. Δοκιμάζουμε φρεσκοψημένα cookies πλάι σε στολισμένα δέντρα, ενώ στον διπλανό χώρο στήνεται ένα χριστουγεννιάτικο bazaar. Ετοιμαζόμαστε για την πρώτη μπουκιά ενός λαχταριστού cupcake και διαπιστώνουμε πως έχει το σχήμα του Ρούντολφ, και ακούμε indie ήχους ενώ από πάνω μας κρέμονται δεκάδες φουσκωτοί Άη Βασίληδες.

Αν θέλετε κι εσείς να μπείτε στο κλίμα των γιορτών απολαμβάνοντας τον καφέ, το ποτό σας ή μια απολαυστική ζεστή σοκολάτα, ακολουθήστε τα βήματά μας σε πέντε αθηναϊκά στέκια στα οποία θα συναντήσετε εικόνες όπως οι παραπάνω. Τα πιο «χριστουγεννιάτικα» café της πόλης είναι εδώ: 

Cap Cap 
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ: 210 5904116

Η νούμερο ένα επιλογή μας για καφέ με χριστουγεννιάτικο feeling, το Cap Cap δεν στόλισε απλώς για τις γιορτές: Μεταμορφώθηκε σε σπίτι του Άη Βασίλη. Η ούτως ή άλλως παραμυθένια διακόσμηση με τις ιπτάμενες σκούπες, τα χαριποτερικά μοτίβα και τα τραπέζια από την Χώρα των Θαυμάτων βρίσκονται πλέον στην σκιά ενός πελώριου χριστουγεννιάτικου έλατου και ακόμη περισσότερων λαμπιονιών. Για τις ημέρες των γιορτών, μέχρι και τα… καλαμάκια μπαίνουν στο κλίμα – θα είναι για την προσεχή περίοδο λευκά/κόκκινα, παραπέμποντας σε χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια. Το κυριότερο φυσικά συστατικό που θα μας μεταφέρει στη… Λαπωνία είναι τα λαχταριστά γλυκά που βγαίνουν από την κουζίνα: Σοκολατόσουπα των Χριστουγέννων, cupcakes-έλατα, candy pies για τον Άη Βασίλη – του οποίου εδώ, by the way, μπορείτε να φάτε… μέχρι και την κάλτσα – και ροφήματα με γεύση μελομακάρονο είναι μερικές από τις «αμαρτίες» που θα δοκιμάσετε στο Cap Cap. 

Chez M
Υψηλάντου 176, Πειραιάς, τηλ: 210 4296990 

Κάτι ανάμεσα σε τσαγερί, art café και μπαράκι, το στέκι που μας έκανε να ξανακατέβουμε προς το Πασαλιμάνι έβαλε τα γιορτινά του, έντυσε την κουπαστή της μεγάλης σκάλας του με γιρλάντες και χρυσές μπάλες, γέμισε τον χώρο κάτω από το διακοσμητικό του ποδήλατο με δώρα και φώτισε τον χώρο με δεκάδες ατμοσφαιρικά κεράκια. Σε αυτό το σκηνικό, προσθέστε το απολαυστικό τσάι που σερβίρει (αγαπημένη μας η γεύση του μαύρου τσαγιού με φουντούκι και βανίλια) σε χαριτωμένα σκεύη και έχετε ένα πανέμορφο σκηνικό για τις χριστουγεννιάτικες εξόδους σας. 

Τζιζ 
Ναυαρίνου 12, Εξάρχεια, τηλ: 210 3633120

Φλερτάροντας με το pop kitsch, το ταβάνι του εξαρχειώτικου μπαρ γέμισε με πλαστικούς, μισοφουσκωμένους Άη Βασίληδες, που δένουν υπέροχα με το βιομηχανικό στιλ και το ύφος του μαγαζιού. Οι φωτεινοί… κεραυνοί που διακοσμούσαν τον χώρο συνοδεύονται πλέον από φωτισμένα πακέτα χριστουγεννιάτικων δώρων και φουσκωτούς ταράνδους, ενώ ως το βράδυ –που την σκυτάλη παίρνουν τα κοκτέιλ και τα θεματικά DJ sets – το αγαπημένο μας μέρος για να απολαύσουμε το σκηνικό είναι το cozy πατάρι του Τζιζ, απολαμβάνοντας καφεδάκι αλλά και ζεστά πιάτα ημέρας. 

Κόκκινη Σβούρα 
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 2110125454

Από τα τέλη Νοεμβρίου, το κλασικό «χουχουλιαστό» στέκι του Χαλανδρίου άλλαξε την διακόσμησή του, προσθέτοντας περισσότερο φως, περισσότερο χρώμα, δημιουργώντας ακόμη πιο ζεστή ατμόσφαιρα, την οποία απολαμβάνουμε με την αγαπημένη μας χειμωνιάτικη «παρασπονδία». Παραγγέλνουμε τα φημισμένα cookies της Σβούρας, που ψήνονται εκείνη την ώρα, αφού επιλέξουμε τρεις συνδυασμούς γεύσεων – αγαπημένος μας είναι ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας-φουντουκιού και bitter σοκολάτας-πορτοκαλιού – να τρως και να μην δίνεις… στον Άγιο Βασίλη. Σημειώστε πως αναμένουμε αρκετά χριστουγεννιάτικα happenings – την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Κόκκινη Σβούρα συνηθίζει να διοργανώνει πάρτι με συμβολική τιμή εισόδου και απεριόριστη κατανάλωση από τον ανοιχτό μπουφέ – «συντονιστείτε» για τα φετινά events της εδώ

Key bar
Πραξιτέλους 37, τηλ: 2103230380

Μια μεγάλη χειροποίητη πινακίδα μας εύχεται Merry Christmas, και δεσπόζει στο κέντρο του μικρού, όμορφου χώρου του Key Bar στο στενό της Πραξιτέλους. Πάνω της, το απαραίτητο χριστουγεννιάτικο δέντρο ολοκληρώνει το «μήνυμα», ενώ οι μουσικές, όσο πλησιάζουμε στις 25 Δεκεμβρίου, όλο και περισσότερο θα τείνουν προς τα happy Christmas tunes. Σημειώστε ότι καθημερινά ως τις 21.00 ισχύει happy hour με τα κοκτέιλ στα 6€. 

Booze Cooperativa 
Κολοκοτρώνη 57, τηλ: 2155508834

Τα Χριστούγεννα κατέφτασαν με φόρα και στο Booze, που φέτος σκορπίζει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στα διάφορα «side-projects» του συγκροτήματός του: Στο κυρίως café-bar, οι γνωστές και μη εξαιρετέες… κότες που κρέμονται από το ταβάνι ντύνονται στα γιορτινά τους, ο νέος χώρος αποκλειστικά για γυναίκες, Booze Foyer des Femmes στον πρώτο όροφο διοργανώνει χριστουγεννιάτικα bazaars ως το τέλος της χρονιάς (μάθετε λεπτομέρειες εδώ), ενώ στο επίσης φρέσκο μπιστρό του Booze, το «Γκελ», ετοιμάζονται, όπως μας ενημερώνει το Facebook page, πολλές γευστικές και μουσικές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v