Η βόλτα του Σαββάτου: Από τον Μπαχ στο ρεμπέτικο

Και φιλανθρωπικό bazaar, και χορό στη Στέγη και ρακόμελα μετά ρεμπέτικου έχει το πρόγραμμά μας για αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Από τον Μπαχ στο ρεμπέτικο
Καθώς μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, το κρύο στην Αθήνα γίνεται όλο και πιο… χειμωνιάτικο, και η διάθεσή μας επιβάλλει όλο και περισσότερο χουζούρι. Αντιστεκόμαστε στην παρόρμηση, όμως, για να βολτάρουμε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα bazaar της πόλης, να δούμε την υπέροχη βελγίδα Anne Teresa De Keersmaeker στη Στέγη και να τα π(ι)ούμε σε ένα αγαπημένο «μυστικό» στέκι στη Νέα Σμύρνη.

Μεσημέρι στο Quilombo

Το Κέντρο Πολιτισμού (ή Centro Cultural, αν το προτιμάτε με την επίσημη ονομασία του) Quilombo, στη Σερβίων 8, στην Ακαδημία Πλάτωνος, διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο ένα μεγάλο, πολύχρωμο και ιδιαίτερα κεφάτο bazaar (εννοείται για καλό σκοπό) που ξεκινά στις 13.00 το μεσημέρι και διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ. Εδώ, εκτός του να βρούμε και να αγοράσουμε τα ωραιότερα δωράκια μας για τις γιορτές, θα φάμε, θα δούμε παραστάσεις και θα ακούσουμε υπέροχες μουσικές. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ τα έσοδα από το φαγητό που θα σερβίρεται θα διατεθούν στο Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ», το οποίο φροντίζει για την ψυχική υγεία των μεταναστών.

Βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες, μάθημα μουσικοκινητικής για παιδιά, παράσταση κουκλοθεάτρου «ο Φασουλής» από τον Στάθη Μαρκόπουλο, ένα πολύ κεφάτο live με τους Froots Salad και ένα εξίσου κεφάτο βραζιλιάνικο DJ set από τον Μάριο Σακκέτο για τη συνέχεια, συναποτελούν το πρόγραμμα, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά κάνοντας κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα.

Βράδυ με χορό στη Στέγη

Η παγκοσμίου φήμης βελγίδα χορογράφος Anne Teresa De Keersmaeker, που παρουσίασε πέρυσι δύο μαγικές (και sold out) παραστάσεις στη Στέγη επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος, με την ομάδα της Rosas και την ολοκαίνουρια παράσταση Partitas. Με την υπέροχη μουσική του Μπαχ και συνοδοιπόρο τον αστέρα της νεότερης γενιάς Μπορίς Σαρμάτζ, παρουσιάζει μια παράσταση όπου η μουσική γίνεται ορατή και ο χορός ακούγεται.



Η παράσταση χωρίζεται σε τρία μέρη με ίση διάρκεια. Τα συστατικά της παράστασης, η μουσική και ο χορός, συναντιούνται μόνο στο τρίτο μέρος: Στο πρώτο η μουσική που ξεχύνεται από το βιολί πλημμυρίζει το απόλυτο σκοτάδι. Καθώς συνεχίζει να αντηχεί στη σκέψη των θεατών, οι δύο χορογράφοι και χορευτές την ερμηνεύουν σιωπηλά, προτού συναντηθούν επί σκηνής με την βιολονίστρια στο τρίτο μέρος. Η ίδια χορογραφία ερμηνεύεται στο δεύτερο μέρος στη σιωπή και στο τρίτο μέρος με τη μουσική.

Η παράσταση ξεκινά στις 20.30, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 15€ έως 28€, ανάλογα με τη θέση. Περισσότερες πληροφορίες έχουμε εδώ

Και πού θα συζητήσουμε την παράσταση;

Το Δέκα4 είναι ένα από τα αγαπημένα μας «μυστικά» στέκια της πόλης –και μάλιστα τυγχάνει να βρίσκεται πολύ κοντά στη Στέγη, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ένα λόγο παραπάνω να πιάσουμε ένα από τα τραπεζάκια του με το που τελειώσει η παράσταση. Σε αυτό το υπέροχο «χειροποίητο» καφενείο, που θα μπορούσε να έχει τηλεμεταφερθεί εδώ από το Ανατολικό Βερολίνο αν η μουσική δεν έδειχνε την ιδιαίτερη αδυναμία στο ρεμπέτικο που προδίδει την ελληνική καταγωγή του, παραγγέλνουμε ωραίες ρακές και αχνιστά ρακόμελα, τα οποία συνοδεύονται από νόστιμα μεζεδάκια.

Αν, βέβαια, η διάθεση της παρέας επιβάλλει ποτό, το έχουμε κι αυτό –στην καθαρή, αλλά και οικονομική βερσιόν του– στην ευρύχωρη μπάρα, ή στα αρκετά «αποστασιοποιημένα» μεταξύ τους τραπεζάκια του. Η ατμόσφαιρα είναι παρεΐστικη, όπως ταιριάζει σε στέκια αυτού του ύφους, ενώ συχνά-πυκνά διοργανώνονται και πολύ ενδιαφέροντα live, καθότι ο ιδιοκτήτης Αποστόλης Ξυδιάς –μουσικός και ο ίδιος– διατηρεί ουκ ολίγες επαφές με τους περισσότερους σημαντικούς μουσικούς της ελληνικής δισκογραφίας. Μείνετε ενημερωμένοι από την σελίδα του στο Facebook. Θα το βρείτε στη γωνία Αιγαίου και Κωνσταντινουπόλεως, στη Νέα Σμύρνη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v