10 χουχουλιαστά café για τα χειμωνιάτικα ραντεβού μας

Ζεστό καφεδάκι, αφράτοι καναπέδες, world και jazz μουσικές και μεγάλα παράθυρα για να χαζεύουμε τη βροχή. Τα αγαπημένα μας αθηναϊκά café για τον χειμώνα.
10 χουχουλιαστά café για τα χειμωνιάτικα ραντεβού μας
της Ηρώς Κουνάδη

Όσο το καλοκαίρι αναζητάμε διακαώς τις ομορφότερες αυλές της πόλης, άλλο τόσο τον χειμώνα θέλουμε αφράτους καναπέδες, «ταξιδιάρικες» μουσικές, ζεστή ατμόσφαιρα και ει δυνατόν μεγάλες τζαμαρίες για να χαζεύουμε τον συννεφιασμένο ουρανό και τη βροχή να χτυπά επάνω τους, καθώς απολαμβάνουμε τον ζεστό καφέ μας. Και όλα αυτά τα βρίσκουμε, στις δέκα διευθύνσεις όπου θα «ξεχειμωνιάσουμε» και φέτος.

Ciccus
Αδριανού 31, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210420

Σε «εκείνον» τον πεζόδρομο που δεν περιμένεις να βρεις κανένα cozy στέκι, ήρθε να κάνει την έκπληξη πριν από λίγους μήνες: Οι αφράτοι καναπέδες με τις μεγάλες μαξιλάρες στον επάνω όροφο (ο οποίος απολαμβάνει εκπληκτική θέα σε Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο από τα παράθυρα) συναγωνίζονται επάξια το ωραίο «χειμωνιάτικο» αίθριο του ισογείου, βάζοντάς μας σε δίλημμα για το ποια γωνιά θα επιλέξουμε. Οι μουσικές κινούνται σε world και soul μονοπάτια, και ο καφές είναι εξαιρετικός. 

Τρανζίστορ
Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ.: 210 3228658

Μπορεί τα βράδια να είναι ένα ολοζώνταντο μπαράκι, με δυνατές μουσικές και πολύ κόσμο, νωρίτερα όμως στο πατάρι του Τρανζίστορ δίνουμε ραντεβού για τα χειμωνιάτικα καφεδάκια μας. Πιάνουμε θέση στους αφράτους καναπέδες και τις βίντατζ πολυθρόνες του, παραγγέλνουμε ζεστό καφεδάκι ή υπέροχο αρωματικό τσάι με μήλο και κανέλα, ακούμε ωραίες world και jazz μουσικές και χαζεύουμε το multi-culti ντεκόρ που συνδυάζει ωραία βιομηχανικά στοιχεία με ρετρό πινελιές και καλλιτεχνικές λεπτομέρειες. 

Κιμωλία
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446

Η Κιμωλία είναι ένα από τα αγαπημένα μας στέκια… παντός καιρού. Το καλοκαίρι τιμάμε δεόντως τα σκαμπό που απλώνει στο απέναντι μίνι πεζοδρόμιο, το φθινόπωρο χαζεύουμε την βροχή από τα μεγάλα της παράθυρα. Ιδιαίτερα τον χειμώνα, όμως, λατρεύουμε την σχεδόν μυστική κι άλλο τόσο ρετρό γωνιά με τον μεγάλο καναπέ, στο πίσω μέρος. Παραγγέλνουμε αρωματικό καφεδάκι ή ζεστή σοκολάτα, και ακούμε ωραίες funk-o-jazz μουσικές στην ένταση εκείνη που ενθαρρύνει τις σιγανές κουβέντες.

Καπάκι
Αθηναΐδος & Πλατεία Αγίας Ειρήνης 6, τηλ. 210 3243096

Ένα από τα πιο ήσυχα στέκια της πλατείας, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα πιο πολύχρωμα και «χουχουλιαστά». Μας αρέσει ιδιαίτερα το παταράκι του, που αγκαλιάζει περιμετρικά τον χώρο, με τις πολυθρόνες και τα τραπεζάκια που είναι αποκλειστικά φτιαγμένα για… δύο. Οι μουσικές του κινούνται σε funk και jazz μονοπάτια, ενώ τα καφεδάκια σας θα τα συνοδεύσετε με λαχταριστά σνακ όπως φρεσκοψημένα bagels και καλοφτιαγμένα γλυκά. 

Laluk 
Γ. Ολυμπίου 15, Κουκάκι, τηλ.: 210 9229822

Οι βιομηχανικές πινελιές με την «χουχουλιάρικη» ατμόσφαιρα σπάνια συνδυάζονται, και το Laluk είναι μια λαμπρή εξαίρεση του παραπάνω κανόνα. Τα ωραία καναπεδάκια του πλαισιώνονται από «γυμνούς» βιομηχανικούς τοίχους, minimal ξύλινα τραπεζάκια και ωραίες πολυθρόνες ντυμένες με φλοράλ υφάσματα σε ένα αποτέλεσμα που όσο και αν είναι ετερόκλητο δένει τελικά υπέροχα. Τα καφεδάκια μας συνοδεύονται από λαχταριστά σνακ και φρεσκοψημένα γλυκά όπως τα χειροποίητα muffin με μήλο και κανέλα. 

Espresaki 
Αγγέλου Πυρρή 3, Αμπελόκηποι, τηλ: 2110126765

Ολόκληρο το όνομά του είναι “Espresaki Café Bistrot” και του ταιριάζει γάντι –αφού μοιάζει να τηλεμεταφέρθηκε σε αυτή την κρυμμένη γωνιά πίσω από τον Πύργο των Αθηνών απευθείας από την Μονμάρτη. Η μεγάλη ξύλινη πόρτα, το ρετρό πάτωμα, τα χαριτωμένα κουρτινάκια στα παράθυρα και τα εξίσου χαριτωμένα old school σερβίτσια στα οποία σερβίρεται το τσάι και τα ζεστά ροφήματα δημιουργούν τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα στις συννεφιασμένες χειμωνιάτικες μέρες μας. 

Pure Bliss
Ρόμβης 24Α, τηλ.: 210 3250362

Αγαπημένο στέκι εδώ και χρόνια, το Pure Bliss αντικαθιστά τους καναπέδες με γιγάντιες, πολύχρωμες μαξιλάρες στο πίσω μέρος του ισογείου του, ενώ τα τραπεζάκια σε σχήμα λουλουδιού στους επάνω ορόφους φέρνουν την… άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα. Εδώ, πέρα από το «κλασικό» καφεδάκι απολαμβάνουμε και μεγάλη ποικιλία τσαγιών και αφεψημάτων που ταιριάζουν γάντι στην χουχουλιαστή του ατμόσφαιρα. 

Playhouse 
Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, τηλ: 210 3821200
Μια από τις αγαπημένες μας χειμωνιάτικες εικόνες, εκείνη της παρέας κουλουριασμένης γύρω από το τραπέζι να παίζει επιτραπέζια, βρίσκει το καλύτερο σκηνικό της στα τραπεζάκια του εξαρχειώτικου Playhouse. Χρωματιστά τραπέζια, πολυθρόνες και καναπεδάκια, και περισσότερα από πεντακόσια επιτραπέζια παιχνίδια για να… στρωθείτε με τις ώρες. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά τα Μεσάνυχτα, να σερβίρει καφεδάκι και ζεστά ροφήματα με τα οποία συνοδεύουμε τους παιχνιδο-μαραθώνιους μας. 

Καφενείο Κρίκος
Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι, τηλ: 210 9210060

Άλλο ένα αγαπημένο μας στέκι ανάμεσα στο Κουκάκι και τα Άνω Πετράλωνα, ο Κρίκος χωρίζεται σε δύο διαφορετικά «δωμάτια»: Μια μεγάλη φωτεινή σάλα με τραπεζάκια για να απολαύσετε τον καφέ ή τα μεζεδάκια σας και ένα μικρότερο «σαλονάκι», με ρετρό καναπέδες και βιβλιοθήκη με επιτραπέζια, ιδανική για διάβασμα ή για παιχνίδι με την παρέα. Μας αρέσουν και οι μεγάλες τζαμαρίες του, που επιτρέπουν το χάζι στο δρόμο με τα νεοκλασικά και τις νεραντζιές, ιδιαίτερα τις βροχερές μέρες. Διοργανώνονται και τακτικά events όπως live jazz ή bazaars. 

Ginger Ale
Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 210 3301246

Πιθανότατα το πιο cozy spot των Εξαρχείων, το Ginger Ale έχει 50’s αισθητική, καλλιτεχνικές πινελιές στη διακόσμηση, ωραίες «ταξιδιάρικες» μουσικές (σκεφτείτε κινηματογραφικά soundtrack, world και soul ακούσματα) κι ένα παταράκι χάρμα οφθαλμών, για να κρυφτείτε με το βιβλίο σας, την παρέα ή το έτερον ήμισυ… μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v