Η έξοδος του Σαββάτου: Γλυκά, ρακές και… ροκιές

Αυτό το Σάββατο δοκιμάζουμε χριστουγεννιάτικα γλυκά στο παραμυθένιο Cap Cap, τρώμε ελληνικά στη Ρακαδημία και ακούμε γιορτινό ροκ στα δυτικά προάστια.
Η έξοδος του Σαββάτου: Γλυκά, ρακές και… ροκιές
Αυτό το Σάββατο, αποφασίζουμε να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, δοκιμάζοντας υπέροχα γιορτινά γλυκά στο πιο παραμυθένιο μαγαζάκι των δυτικών προαστίων και απολαμβάνοντας ελληνικές γεύσεις και ροκ μουσικές στα καλύτερα στέκια του Αιγάλεω.

Μελομακάρονα στο Hogwarts Express!
Η πρώτη μας στάση είναι στην οδό Πανόρμου, ή καλύτερα εκεί που η Χώρα των Θαυμάτων συναντά την Neverland και το Hogwarts. Στο Cap Cap (Πανόρμου 26, Αιγάλεω), σαν να μην ήταν αρκετή η παραμυθένια διακόσμηση και τα ευφάνταστα cupcakes, τα κέικ, οι τάρτες και τα ροφήματα, βγαλμένα από αγαπημένες ταινίες φαντασίας, τώρα θα βρείτε έναν ολόκληρο χριστουγεννιάτικο κόσμο από ζάχαρη: Θα μπορέσετε να φάτε… την κάλτσα του Άγιου Βασίλη, να πιείτε ρόφημα με γεύση μελομακάρονο, να γλυκαθείτε με candy pies – χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια και να βγάλετε φωτογραφίες κάτω από το ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο και την «μαγική» διακόσμηση του ζεστού χώρου.

Ρακή και γεύση από Ελλάδα

Κι αν προτιμάτε κάτι σε αλμυρό, η Ρακαδημία, επίσης στην νόστιμη αθηναϊκή δύση (Αγίας Λαύρας 9, τηλ.: 210 5909809) θα σας χορτάσει στον όμορφο, παρεΐστικο χώρο του με ελληνικές γεύσεις: Βασισμένα στην κρητική παράδοση, αλλά και με εμπνεύσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα, τα πιάτα της Ρακαδημίας περιλαμβάνουν από χοχλιούς και απάκι μέχρι σουτζουκάκια σμυρναίικα, μπουρεκάκια με παστουρμά, λουκουμάδες τυριών, κοντοσούβλι και… γιαουρτοκεμπάπ. Φυσικά, όπως επιβάλλει και το όνομα του εστιατορίου, θα τα συνοδεύσετε με άφθονη ρακή ή τσίπουρο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας – υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Γιορτινό ροκ στα δυτικά

Η βραδιά κλείνει με ροκιές, στο Χρυσοστόμιο Rock bar (Κερασούντος 4, τηλ: 210 5989409), που θα σας βοηθήσει στη… χώνεψη με παλιά καλή μουσική που κυμαίνεται από Lynyrd Skynyrd και ‘60s rock μέχρι τις παρυφές της soul και της reggae. Η ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί η πέτρα στους τοίχους του bar γίνεται ακόμη πιο όμορφη με την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση η οποία προδιαθέτει για… ροκ γιορτές. Το ποτό στοιχίζει 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v