Bar theater: Σφηνάκια με Σαίξπηρ

Πέντε αγαπημένα μπαράκια φιλοξενούν ισάριθμες παραστάσεις που υπόσχονται να μας κάνουν να γελάσουμε ή να δακρύσουμε. Βάλτε ποτό, η παράσταση αρχίζει.
Bar theater: Σφηνάκια με Σαίξπηρ
της Ηρώς Κουνάδη

Σε μια πόλη με περισσότερα από διακόσια θέατρα, γιατί να θέλει κανείς να δει μια παράσταση σε μπαρ; Για διάφορους λόγους. Γιατί θέλεις να δεις την παράσταση πίνοντας το ποτό σου και μασουλώντας ξηροκάρπια, και να επικεντρωθείς σε αυτά αν η παράσταση δεν σου αρέσει, χωρίς κανείς να παρεξηγηθεί. Γιατί έχει μια ωραία αμεσότητα η παράσταση που «συμβαίνει» εκεί μπροστά σου, σε εμπνέει σχεδόν να συμμετέχεις –ενίοτε σε ενθαρρύνει και να το κάνεις. Ή απλώς γιατί κανόνισες να πας για ποτό στο αγαπημένο σου μπαράκι, έτυχε να «πέσεις» επάνω σε μια παράσταση και κόλλησες. Προτού το καταλάβεις, η παράσταση είχε τελειώσει, οι ηθοποιοί κάθονταν στο τραπέζι σου για να σε ρωτήσουν πώς σου φάνηκε, και όλοι μαζί βρεθήκατε να τα πίνετε μέχρι το πρωί.

Ιδού πέντε από τις ωραιότερες παραστάσεις που ανεβαίνουν αυτές τις μέρες στα αθηναϊκά μπαρ, για να πάρετε… το πρώτο σας βάπτισμα στο bar theater, ή για να επισημοποιήσετε την σχέση πάθους μαζί του.

Gina Lollobrigida στο Lost’n’Found

Η παράσταση:
Ένα ξεπεσμένο μπαρ της Αθήνας ετοιμάζει την μεγάλη ανάκαμψή του κάτω από τις οδηγίες της νέας και αυστηρής διεύθυνσής του. Σκοπός της είναι να αλλάξει ολικά ο τρόπος που διασκεδάζει ο κόσμος σε αυτό το μαγαζί, προτείνοντας νέες λύσεις και φέρνοντας σοβαρά προβλήματα στους υπαλλήλους που εργάζονται ήδη εκεί. Έτσι, για την μεγάλη αυτή νύχτα, έχει καλέσει μια αυστηρή κριτικό νυχτερινής διασκέδασης και προωθεί καινούργια άτομα σε πόστα θέλοντας να περιορίσει ή και να αντικαταστήσει τα παλιά.
Το μπαρ: Ένα από τα αγαπημένα μας μπαράκια στο Μεταξουργείο, το Lost’n’Found συνδυάζει τέλεια το βιομηχανικό σκηνικό με ατμοσφαιρικές λεπτομέρειες όπως τα κόκκινα φώτα που κρέμονται πάνω από την μπάρα και τα μπροκάρ υφάσματα που ντύνουν καναπέδες και πολυθρόνες. Αγαπά τα jazz-o-funk ακούσματα, και σερβίρει καθαρά ποτά που δεν ξεπερνούν τα 6€.
Εισιτήριο: 7 ευρώ + ειδική τιμή ποτού
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Διεύθυνση: Κεραμεικού 53, τηλέφωνο κρατήσεων: 210 52 46 564

Googlαρέ με τα μεσάνυχτα στο Shamone

Η παράσταση:
Ιστορίες που σχολιάζουν, αναδεικνύουν αλλά και σατιρίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται στο διαδίκτυο, σε μια διαδραστική παράσταση, προσαρμοσμένη ειδικά για bar theatre, στην οποία το κοινό καλείται συχνά να δώσει την λύση για την εξέλιξη του έργου. Πρωταγωνιστούν οι Φώτης Σεργουλόπουλος, Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη, Νατάσα Κοτσοβού, Κώστας Φραγκολιάς.
Το μπαρ: Πολύχρωμο και κεφάτο, γεμάτο χιουμοριστικές πινελιές όπως οι φωτογραφίες με τα γουρουνάκια στα μαξιλάρια των καναπέδων, το μπαρ του Φώτη Σεργουλόπουλου είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα στέκια-με-ταυτότητα στο Γκάζι. Φτιάχνει ωραιότατα κοκτέιλ, παίζει ωραίες μουσικές που αλλάζουν ανάλογα με την διάθεση, την ημέρα και το DJ set, και φιλοξενεί τακτικά performances και άλλα happenings.
Εισιτήριο: 12€ με ποτό
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.00
Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι, τηλ. κρατήσεων: 210 3450144

Να Μ’ αγαπάς τα Σάββατα στο Mike’s Irish Bar

Η παράσταση:
Ένα Σάββατο βράδυ η Ελίνα πληροφορείται από το σύζυγό της πως θέλει να πάρουν διαζύγιο επειδή αγαπάει άλλη. Αναστατωμένη καταφεύγει στα μπουζούκια. Ο τραγουδιστής (Γιώργος Παράσχος), την φλερτάρει κι εκείνη ανταποκρίνεται –λόγω της ημέρας. Κάπως έτσι ξεκινά μια μουσικοθεατρική κωμωδία για τους συμβιβασμούς που όλοι, κάποια στιγμή, έχουμε κάνει ή έχουμε σκεφτεί να κάνουμε.
Το μπαρ: «Φωνάζει» ιρλανδέζικη παμπ από την πρώτη στιγμή που το αντικρίζεις: Γιγάντια βαρέλια μπύρας χρησιμεύουν ως τραπεζάκια. Τα ζεστά χρώματα του ξύλου ντύνουν τα λίγα εκατοστά του χώρου που δεν είναι καλυμμένα από memorabilia ιρλανδικών ομάδων και ετικετών μπύρας. Η μεγάλη ξύλινη μπάρα φωτίζεται από ζωγραφιστά γυάλινα φωτιστικά που κρέμονται χαμηλά, τα ξέχειλα ποτήρια μπύρας πάνε κι έρχονται, οι τηλεοράσεις παίζουν αυστηρά και μόνο αθλητικά.
Εισιτήριο: 10€ με μπύρα ή κρασί (5€ για φοιτητές)
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα στις 21.15
Διεύθυνση: Σινώπης 6, Αμπελόκηποι, τηλ.: 2107776797

Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων στο Καφέ Γκρι

Η παράσταση: Εννέα γυναίκες με τακούνια και λουλούδια στα μαλλιά εμφανίζονται μέσα από τα σκουπίδια των δρόμων της Αθήνας του 2013 και, γεμάτες απορία, φτιάχνουν στιχάκια, ρίμες, τραγούδια και μιλάνε για να θέσουν ερωτήσεις και να αναρωτηθούν με τα λόγια του Εντουάρντο Γκαλεάνο : «Αν ο κόσμος στέκεται αναποδογυρισμένος αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να τον αναποδογυρίσουμε ξανά για να τον φέρουμε στα ίσα του;». Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων είναι ένα πολιτικό καμπαρέ στο ρυθμό της εποχής μας.
Το μπαρ: Όμορφο και ήσυχο, με το στοιχείο του ξύλου να πρωταγωνιστεί στη διακόσμησή του, το Γκρι Καφέ μετρά μόνο λίγους μήνες στη Μπλε Πολυκατοικία των Εξαρχείων, έχει όμως ήδη κερδίσει το δικό του φανατικό κοινό, που ορκίζεται στα ενδιαφέροντα events τα οποία διοργανώνει τακτικά. Εκθέσεις σχεδίου και κόμιξ, photo bazaar, εξώστης προβολών, live events και πληθώρα εικαστικών δράσεων είναι μερικοί απ’ τους λόγους που κάνουν το νέο art café κάτι περισσότερο από φιλόξενο. Μουσική, ανάλογη με την διάθεση. Το ποτό κοστίζει 6€.
Εισιτήριο: Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά
Παραστάσεις: Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 22:00
Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 80, πλατεία Εξαρχείων, τηλ. για πληροφορίες σχετικά με την παράσταση: 6948909778

Οδηγίες Κρίσης ΙΙ στο Half Note

Η παράσταση:
Ο γνωστός stand-up comedian Σίλας Σεραφείμ παραδίδει… σπαρταριστές οδηγίες κρίσης, από τη σκηνή του Half Note. Γιατί; «Γιατί όταν ο Σαμαράς έλεγε “ανάπτυξη”, μάλλον εννοούσε του ναζισμού. Γιατί δεν ξέρω πως το κάνει η κυβέρνηση, αλλά όσο προσπαθεί για την ανάπτυξη, αυξάνεται η ανεργία. Γιατί η φοροδιαφυγή δεν θα παταχθεί, αν δεν μπει ποτέ στα μπουζούκια σύστημα εισροών-εκροών».
Το μπαρ: Το θρυλικότερο jazz στέκι της Αθήνας, από το οποίο έχουν περάσει όλοι οι εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς τζαζ σκηνής, αφήνει για λίγο τις μισές νότες του, και μας περιμένει στα χαμηλά τραπεζάκια του για να μας κάνει αυτή τη φορά να γελάσουμε. Το απλό ποτό κοστίζει 8€ και το σπέσιαλ 9€.
Εισιτήριο: 10€ χωρίς ποτό
Παραστάσεις: Από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, και όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου στις 20.30
Διεύθυνση: Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210 9213310

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v