28η Οκτωβρίου: Προτάσεις για όσους μείνουν πίσω

Δεν φύγατε για τριήμερο; Κανένα πρόβλημα. Συναυλίες, ξεναγήσεις, parties και δωρεάν events κρατούν συντροφιά σε όσους αποφάσισαν να μείνουν Αθήνα στην εθνική επέτειο.
28η Οκτωβρίου: Προτάσεις για όσους μείνουν πίσω
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν σας έπεισαν οι προτάσεις μας για το τριήμερο της 28ης, τότε ήδη ετοιμάζετε βαλίτσες και σας συγχαίρουμε γι’ αυτό.

Για όσους όμως μείνουν εντός των συνόρων της πόλης, το τριήμερο (ή καλύτερα τετραήμερο αν συνυπολογίσουμε και το βράδυ της Παρασκευής), επιφυλάσσει parties, events, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Λες και κάποιος ψυλλιάστηκε ότι φέτος… κανείς δεν θα φύγει. Καλύτερα για εμάς που θα μείνουμε!

Τα parties του τριημέρου


Την Παρασκευή το νέο στέκι του Μεταξουργείου, το Χάουζ, φιλοξενεί το δίδυμο Mammy Hot Daddy Cool (φώτο), δηλαδή τον Blend Mishkin και την Αnna Mystic, οι οποίοι εφαρμόζουν την πολύ επιτυχημένη μυστική συνταγή των πάρτι τους από το 2008, με σταθερά residencies τα τελευταία χρόνια όπου με επιτυχία αναμιγνύουν μουσικά συστατικά με προέλευση από τον χώρο της Τζαμαικανικης μοντέρνας μουσικής, ήχους reggae, dancehall, moombahton, tropical bass, soca και hip hop. Το party ξεκινά στις 22:30 και η είσοδος είναι δωρεάν.


Το Σάββατο, η ομάδα των Trashformers στήνει ένα ακόμα trash party στο Koo Koo στο γκάζι με μια ατελείωτη γκάμα τραγουδιών και βίντεο από τις δεκαετίες 80s, 90s και 00s και πολεμοφόδια, όπως λένε οι ίδιοι, την ενέργεια του κοινού, την διάθεση για ξεφτιλίκια και το… λίκνισμα των κορμιών. Είσοδος με μπύρα ή κρασί 10€. Την ίδια ημέρα ο έλληνας Dj και παραγωγός Palov συναντιέται με τον Panama Cardoon στον χώρο του Bios Upstair για μια βραδιά με εναλλακτικούς funk ήχους και δωρεάν είσοδο.
Το party ξεκινά στις 22:30.



Λίγο πιο πέρα, στον χώρο του μοναδικού Reggae Club εν Ελλάδι Red Sea ο Έλληνας Music Selector και παραγωγός Rankin Johnny (THC SOUND SYSTEM/THC RECORDS) θα επιλέγει μέσα από την δισκοθήκη του, Reggae ρυθμούς από την Τζαμαϊκανή μουσική κουλτούρα. Και εδώ η είσοδος είναι δωρεάν. Τέλος, την Κυριακή οι γείτονες του Blue Bar στο Χαλάνδρι αναμένεται να ξυπνήσουν… για τα καλά με το πέμπτο κατά σειρά Wake up the Neighbors party, όπου οι Akisocial, Dask και Steve Norris θα παίξουν back to back punk, oi!, ska και hardcore κομμάτια από αγαπημένες μπάντες, ενώ η μπυραρία Arch γιορτάζει το Halloween με την Guinness να μοιράζει συλλεκτικά δώρα σε μια spooky ατμόσφαιρα με κολοκύθες, μάγισσες και ροκ ξόρκια.



Εθνική επέτειος για γονείς και πιτσιρίκια στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με αφορμή την εθνική επέτειο, το Μουσείο της Ακρόπολης, διοργανώνει την 28η Οκτωβρίου δέκα παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης» και οκτώ εργαστήρια για παιδιά, ηλικίας 8-12 ετών, με θέμα «Μύθοι σε εικόνες». Οι παρουσιάσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους - φροντιστές του Μουσείου, ενώ η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Αναλυτικές πληροφορίες για τις ώρες των δωρεάν παρουσιάσεων εδώ.

Αρχαιολογικές βόλτες στο κέντρο…

Το τριήμερο είναι μια καλή ευκαιρία να γίνουμε (ξανά) τουρίστες στην Αθήνα και να βολτάρουμε στους αρχαιολογικούς χώρους του κέντρου. Πόσο μάλλον όταν την 28η όλοι οι χώροι (εκτός από την Ακρόπολη) έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό. Αρχαία αγορά, Κεραμεικός, Ρωμαϊκή αγορά συγκαταλέγονται στους αγαπημένους μας… προορισμούς. Περισσότερες πληροφορίες για αυτούς σε παλαιότερο αφιέρωμα.

… και ξεναγήσεις

Για ακόμα έναν μήνα το πρόγραμμα των Δωρεάν Ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων επέστρεψε δριμύτερο. Καλή αφορμή να το εκμεταλλευτούμε και να περιηγηθούμε το Σάββατο 26/10 στο Αλικοκό, την Πλάκα, το Ριζόκαστρο και το Παλαιό Πανεπιστήμιο με την βοήθεια της ξεναγού Άρτεμις Σκουμπουρδή. Το σημείο συγκέντρωσης είναι η Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας στις 10:30. Για να συμμετέχετε, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 3313038 και 210 3240472 (κα. Ε. Βαλκανά - Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Δευτέρα -Παρασκευή από 10.00- 13.00).

Επιστημονικές και πρωτοποριακές προβολές στην πόλη

Με δωρεάν προβολές ταινιών αλλά και ομιλίες συγγραφέων, επιστημόνων και κινηματογραφιστών, εικαστικά, έκθεση βιβλίων και μια πειραματική συναυλία, η επιστήμη και η επιστημονική φαντασία, το ρεαλιστικό και το φανταστικό, έχουν την τιμητική τους στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό από τις 24 Οκτωβρίου. Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται στο Ινστιτούτο Θερβάντες και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ενώ για αυτό το τριήμερο έχουν προγραμματιστεί μπόλικες προβολές από τις 18:00 μέχρι τις 23:00 το βράδυ τόσο στο Ινστιτούτο όσο και στην Ταινιοθήκη. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου και εδώ το πρόγραμμα προβολών στην Ταινιοθήκη.

Παράλληλα, προλαβαίνετε μέχρι και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου τις, επίσης δωρεάν, προβολές του 7ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη. Δείτε εδώ το πρόγραμμα για το τριήμερο. /

Συναυλίες για κάθε γούστο

Την Παρασκευή οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Σύγχρονου Ωδείου παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο της συνεργασίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης με τα ωδεία, στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με έργα των Mendelshonn, Giuliani, Koshkin, Bach, Mangore, Faure, Scarlatti και Beethoven. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ η συναυλία ξεκινά στις 15:00.

Το Σάββατο μια από τις θρυλικότερες μπάντες του ψυχεδελικού ροκ, οι αμερικάνοι Dead Meadow θα εμφανιστούν στην σκηνή του SIX Dogs στην Αβραμιώτου στο Μοναστηράκι. Δεκαπέντε χρόνια μετά την ίδρυση τους, το τρίο από το Washington, D.C. έχει αναδειχτεί άξια ως πρωταγωνιστής ενός ολόκληρου μουσικού ρεύματος, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη τους επίσκεψη στην χώρα μας. Το live ξεκινά στις 21:30 ενώ η είσοδος κοστίζει 18€.



Συναυλιών συνέχεια με τον εκπληκτικό σλοβένο dj/ παραγωγό Gramatik, ο οποίος έρχεται στο peak (παραδόξως) της καριέρας του στην Ελλάδα και στη σκηνή του Βοτανικού συνδυάζοντας τα vibes των blues του '50 και του '60 με ένα μελωδικό, γκρουβάτο Dubstep beat. Τι καλύτερο για το βράδυ της Κυριακής; Το live ξεκινά στις 21:00, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 20€.




Καλό τριήμερο!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v