Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών: Μονμάρτη γίναμε!

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Βάθη μεταμορφώνονται σε Μονμάρτη με μουσική, θέατρο δρόμου και πολλές εκπλήξεις σε ένα φεστιβάλ που ρίχνει φως στο σκοτάδι.
Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών: Μονμάρτη γίναμε!
Σκεφτήκατε ποτέ τι κοινό μπορεί να έχει η πλατεία Βάθη με τα δρομάκια όπου τριγύριζε η Αμελί; Το φεστιβάλ που λέγεται Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών φιλοδοξεί να φέρει το ρομάντζο πίσω στο… σκοτεινότερο κομμάτι του αθηναϊκού κέντρου. Έμπνευση του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου, έργα των οποίων ήταν πέρυσι το Μια Φωτογραφία για την Πατησίων και το φεστιβάλ Κήποι της Αθήνας, το Μικρό Παρίσι των Αθηνών θα ζωντανέψει με μουσικές, θέατρο δρόμου και πολλά ετερόκλητα δρώμενα σε δρόμους όπως η Μάρνη, η Μαίζωνος και η Μάγιερ από τις 9 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Εκεί όπου οι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα, η ατμόσφαιρα της παριζιάνικης κουλτούρας έρχεται για να αναβιώσει πολιτιστικά μια υποβαθμισμένη περιοχή. «Επιχειρούμε να χτίσουμε μια νέα πολιτιστική πλατφόρμα διεθνούς απήχησης, μετουσιώνοντας την αρνητική ενέργεια μας υποβαθμισμένης κοινωνίας σε έμπνευση για καλλιτεχνικές δημιουργίες» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου, Μάριος Στρόφαλης, στη συνέντευξη τύπου, συμπληρώνοντας ότι το πνεύμα των δράσεων δείχνει το «τι μπορεί να συμβεί όταν επεμβαίνεις πολιτιστικά σε πρωτεύουσες που είναι πληγωμένες» και ανοίγει μια συζήτηση για το αν τα παιδιά που παίζουν ξύλο σε αυτές τις γειτονιές μπορούν να παίξουν θέατρο και μουσική αν τους δοθεί αυτή η δυνατότητα.

«Το μόνο που μπορεί να σώσει την πόλη, τις δύσκολες περιοχές, που μπορεί να ειρηνεύσει τους ανθρώπους και να μας επιτρέψει να είμαστε συγκάτοικοι όλοι, όχι απαραίτητα σε αυτή την τρέλα αλλά σε αυτή την ομορφιά, γιατί η Αθήνα είναι όμορφη, είναι ο πολιτισμός», όπως εύστοχα το έθεσε η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Αλμπέρ Καμύ, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, καμπαρέ, βαριετέ, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και εικαστικές εκδηλώσεις δρόμου, καθώς επίσης διαλέξεις με θέμα τον Αλμπέρ Καμύ, τις πολιτιστικές συγγένειες «Αθηνών και Παρισίων» και άλλες θεματικές σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Κάντε κλικ εδώ ή κατεβάστε από τη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents, το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων του φεστιβάλ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v