6 δροσερά μπαράκια στην Αγία Παρασκευή

Οι αυλές, οι κήποι, τα dancefloors, τα επιτραπέζια, τα pints μπύρας και τα ευφάνταστα κοκτέιλ σε έξι αγαπημένες γωνιές για καφέ ή ποτό στην Αγία Παρασκευή.
6 δροσερά μπαράκια στην Αγία Παρασκευή
του Γιώργου Κόκουβα

Επιτραπέζια και δροσερός καφές. Τάβλι και συμπάθεια. Φτηνά κοκτέιλ και ωραίες μουσικές. Μυστικές αυλές και δροσερά πλακόστρωτα. Η Αγία Παρασκευή κρύβει μικρά, δροσερά μυστικά στις πιάτσες της και εμείς τα ανακαλύπτουμε και πιάνουμε τραπεζάκι για casual καφέ, χαλαρό ποτό ή και κοσμοπολίτικα κοκτέιλ.

*AlcoHole 
(Ελβετίας 21)

Η Αγία Παρασκευή, σε γενικές γραμμές, δεν θεωρείται φθηνή περιοχή. Το AlcoHole όμως, θεωρείται φθηνό μπαράκι. Η «αλκοολική τρύπα» που κοιτάζει κατάματα την "πάνω πλατεία" μας έχει καλομάθει με τις τιμές της – 3€ η μπύρα, 4€ το ποτό, 5€ τα κοκτέιλ. Τα τελευταία μάλιστα μετρούνται σε δεκάδες (δείτε τα όλα εδώ) και καταναλώνονται είτε στον πολύχρωμο, cozy εσωτερικό χώρου του μπαρ τους χειμερινούς μήνες, είτε στα σκαλάκια και στα πεζούλια έξω από το μαγαζί όσο ο καιρός το επιτρέπει. Μπορεί η μουσική να ακούγεται μετά βίας, μπορεί τα ποτά μας να σερβίρονται σε πλαστικά ποτηράκια, αλλά η «χύμα» διασκέδαση και το χαλαρό κλίμα που δημιουργείται γύρω από το AlcoHole μας αποζημιώνει.

*Albadoor
(Ασημακοπούλου 3, τηλ: 210 6006171) 

Το μυστικό του καλά κρυμμένου κήπου, κοντά στην πολύβουη πιάτσα της Αγίου Ιωάννου βρίσκεται στις επάλξεις χρόνια τώρα. Μπορεί το όνομά του να άλλαξε ελαφρώς (οι παλιοί του φίλοι το θυμούνται ως Alba), αλλά μαζί με τα νέα «βαφτίσια» ήρθε και η ανανέωση του χώρου, που εξελίχθηκε σε καλαίσθητο café για τη μέρα και σε ωραιότατο cocktail bar τα βράδια. Ψηλά δέντρα, αίσθηση «άπλας», σαν σε πλατεία εκτός πόλης και ήσυχη ατμόσφαιρα που επιτρέπει συζητήσεις ή και διάβασμα τα μεσημέρια χαρακτηρίζουν αυτό το όμορφο νεοκλασικό κτίριο, που λέγεται πως αποτελεί το πατρικό του Παύλου Σιδηρόπουλου. Όταν σιγά-σιγά μπει ο χειμώνας, οι βραδιές κοκτεϊλο-γνωσίας μεταφέρονται στον ζεστό εσωτερικό χώρο. Το Albadoor προτιμάται από μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με τα φοιτητο-στέκια της περιοχής, οι μουσικές κινούνται σε lounge και jazz διαθέσεις, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα 3,50€ για τον καφέ, στα 6€ για το κρασί και στα 7-8€ για το ποτό.

*Πλέει Play
(Αγίου Ιωάννου 23, τηλ: 210 6083988) 

Προσφέρεται για καφέ, προσφέρεται για ποτό, προσφέρεται για επιτραπέζιο, αλλά σε κάθε περίπτωση ενδείκνυται για feelgood urban εξόδους σε μια πολύχρωμη αυλή στο εμπορικό συγκρότημα της περιοχής. Δοκιμάστε τις ευφάνταστες γεύσεις του παγωμένου τσαγιού, όπως αυτό με τη μέντα, τα σπιτικά, φρεσκοψημένα cookies, τις διάφορες ετικέτες μπύρας που ανά διαστήματα βρίσκονται σε δελεαστικές προσφορές με μειωμένη τιμή, καθώς και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 7,50€. Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός DJ αναλαμβάνει να ανάψει τα αίματα με reggae, ροκ και funk ήχους. Από αυτόν τον Σεπτέμβριο, το ανακαινισμένο παιχνιδιάρικο στέκι επανήλθε με μεγαλύτερο χώρο και stage για live events.

*Da Vinci
(Αγίου Ιωάννου 23, τηλ: 210 6000102) 

Αν η όρεξή σας επιβάλλει πιο “mainstream” έξοδο σε ένα μέρος με καλοντυμένες παρουσίες και διάθεση “to see and be seen”, τότε στο ίδιο συγκρότημα της περιοχής, σε έναν μεγάλο πολυχώρο, το Da Vinci δεν θα σας απογοητεύσει. Όσο ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός, θα πιάσετε θέση δίπλα στην πισίνα για καφέ από το πρωί και νόστιμες γεύσεις από το (τσιμπημένο) μενού. Τα βράδια, η καρδιά των beats χτυπά στο bar restaurant και στον χώρο του clubbing. Όσο για το φαγητό, σημειώστε πως έχει καθιερωθεί και η δυνατότητα παραγγελία μισών μερίδων, για οικονομικότερο τσιμπολόγημα.

*Dodo’s bar
(Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή) 

Η πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα: Το Dodo’s bar μας υποδέχεται για καφέ και ευφάνταστα κοκτέιλ στον όμορφο, βιομηχανικό του χώρο και την χαριτωμένη βεράντα-αυλή του με τις καταπράσινες ζαρντινιέρες κατά μήκος της. Οι τιμές είναι αρκετά καλές – τα κοκτέιλ στα 6,50€, ενώ οι μουσικές κινούνται σε indie μονοπάτια. Αναμένουμε την ανανέωση του χώρου, που ήδη έχει ξεκινήσει, για να έχουμε άλλον έναν λόγο να ανηφορίσουμε.

*Silly Wizards
(Πελοποννήσου 79, τηλ: 210 6543908) 

Στις κλασικές pub της Αγίας Παρασκευής, όπως οι Octoberfest και Beer Academy, ήρθε να προστεθεί ένας νέος προορισμός για τους φίλους της μπύρας. Το Silly Wizards κινείται σύμφωνα με τις προσταγές μιας τυπικής βρετανικής μπυραρίας, με σαφώς ενταγμένα τα ελληνικά στοιχεία στην προσωπικότητά της. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες, θα δοκιμάσετε νόστιμες και χορταστικές ποικιλίες, θα ακούσετε κλασική ροκ και θα διασκεδάσετε σε μια λιγότερο φασαριόζικη από τα συνηθισμένα ατμόσφαιρα. Διοργανώνονται και τακτικά lives αλλά και εκδηλώσεις, όπως αυτή του εορτασμού της Arthur Guinness Day στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, με κατανάλωση επικών ποσοτήτων μαύρης Guinness. Τους καλοκαιρινούς μήνες, την παράσταση κλέβει η αυλή της μπυραρίας. Οι μπύρες ξεκινούν από τα 4€, τα ποτά από τα 6,50€ και το φαγητό κυμαίνεται στα 15-20€ κατ’ άτομο. Για να μαθαίνετε τα «happy hour» νέα της Silly Wizards μείνετε «συντονισμένοι» εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v