Cocktail bars: Οκτώ «χτυπητές» διευθύνσεις

«Σαρώνουμε» την Αθήνα και απολαμβάνουμε τα καλύτερα cocktails σε οκτώ μπαράκια που έχουν πάρει την υπόθεση shaker… πατριωτικά.
Cocktail bars: Οκτώ «χτυπητές» διευθύνσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν υπάρχει ένα ποτό το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το καλοκαίρι, αυτό θα ήταν ένα παγωμένο φρουτώδες cocktail με ρούμι, ginger, χυμό από passion fruit και γρεναδίνη. Πώς είπατε; Δεν σας αρέσει η γρεναδίνη; Ούτε το ginger;

Κανένα πρόβλημα. Τα παρακάτω κορυφαία cocktail bars είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν ακόμα και τις πιο μύχιες αλκοολικές σας ανάγκες, σερβίροντας εξαιρετικά cocktails για κάθε γούστο – και τσέπη.

Drunk Sinatra (Θησέως 16, Σύνταγμα)

50s και 60s ατμόσφαιρα, ανεβαστική μουσική που κινείται σε soul, funk και blues μονοπάτια και πολύ καλά cocktails τα οποία καλύπτουν ευρεία γκάμα επιλογών και γεύσεων. Καλό το mojito του, πολύ καλό το Zombie, προσωπικό μας αγαπημένο το Ginger Skinos με λικέρ μαστίχα, όπως επίσης και το ομώνυμο cocktail με βάση το μαύρο ρούμι και άρωμα από εξωτικά φρούτα. Μοναδικό μείον το (εξοργιστικά) αργό του σέρβις. Οι τιμές των cocktails κυμαίνονται από 8 – 10€.

9  (Κωλοκοτρώνη 9, Αθήνα)

Ιδιαίτερη urban chic διακόσμηση, κεφάτη ατμόσφαιρα και πρωτότυπα κοκτέιλ αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας του συμπαθητικού αυτού bar. Το 9 είναι μικρούλι και cozy, ενώ και η κονσόλα παίζει με την ίδια άνεση jazz, hip-hop, pop & rock, free style, και soul, ανάλογα την ώρα και τη διάθεση. Δοκιμάστε οπωσδήποτε από cocktails το The Great Gatsby, το Dorian Gray (όσο το πίνετε γίνεστε νεώτεροι, λένε) και το Serendipity. Tα κοκτέιλ κοστίζουν 9€ και τα ποτά 7€.

Theory Bar & More (Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι)

Στην – πόσα ακόμα μπαράκια να χωρέσουν πια;- πιάτσα του Χαλανδρίου, το Theory εκτός από καφεδάκι και τσιμπόλόγημα στον πανέμορφο κήπο του, σερβίρει και προσεγμένα κοκτέιλ για κάθε γούστο. Ξεχωρίζουν τα Lemonpie, Lollipop (σερβίρεται με ένα μεγάλο γλειφιτζούρι να επιπλέει στην επιφάνειά του) και Mr. Ginger. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€. 

White Spoon (Μεσογείων 236, Χολαργός)
 
Στην ανερχόμενη περιοχή του Χολαργού, το «λευκό κουτάλι» ανοίγει και αυτό από το πρωί, για καφεδάκι, πρωινά με λαχταριστές ομελέτες και άλλα ιδιαίτερα σνακ, μέχρι νωρίς το επόμενο πρωί, για κοκτέιλ. Προσωπικό μας αγαπημένο το White Spoon, με μαστίχα και λεμόνι, που σερβίρεται με μια λαχταριστή κουταλιά… μαστίχα υποβρύχιο στο ποτήρι, αλλά και το Twisted Mojito. Ωραίες μουσικές, που κινούνται σε όλο το φάσμα από ροκ μέχρι funk, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι τόνοι ανεβαίνουν, καθώς guest DJs αναλαμβάνουν την κονσόλα. Τα ποτά κοστίζουν 6€ και τα κοκτέιλ 8€.

Mosaiko cocktail bar (Λαοδίκης 30, Γλυφάδα)

Πρωτότυπο μπαράκι στο κέντρο μιας, όχι και τόσο πρωτότυπης, πιάτσας το οποίο κατάφερε να κάνει την διαφορά στηρίζοντας την γοητεία του στα φοβερά κοκτέιλ και στην φιλοξενία διαφορετικών (στο στυλ μουσικής) Dj’s. Από τον… Μιθριδάτη των Ημισκουμπρίων μέχρι τον Γιώργο Φακίνο, στο Mosaiko και ωραία μουσική θα ακούσετε και κοκτέιλ άλλο πράγμα θα πιείτε. Δεν θα σας προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο, ο κατάλογος είναι τεράστιος όμως σας  συνιστούμε να πείτε στον bartender τι σας αρέσει, και να τον αφήσετε να αυτοσχεδιάσει. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 9€. 

The Dalliance House (Κυριαζή 19, Κηφισιά)

«Φρέσκια» άφιξη στα Βόρεια Προάστεια, το Dalliance House είναι ένα all day bar το οποίο ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και λαχταριστές λιχουδιές, για να καταλήξει το βράδυ να σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ δια χειρός Γιάννη Σαμαρά. Ο χώρος (το νεοκλασσικό που στέγαζε το μαγαζί Carousos) είναι πανέμορφος, η αυλή του cosy και δροσερή, ενώ τα κοκτέιλ διακρίνονται για τον spicy & sour χαρακτήρα τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Ornamajo με ρούμι, μάνγκο, λάιμ και αγάβη και το T.Q.R με συνδυασμό ρουμιών, ζάχαρη και τζίντζερ. Τα signature κοκτέιλ κοστίζουν 10 – 12€. 

Gin Joint  (Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση)

Η εποχή της ποτοαπαγόρευσης «μετακομίζει» στην πλατεία Καρύτση και εμείς έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εκπληκτικά κοκτέιλ (και) με τζιν (παραπάνω από 80 ετικέτες από το δημοφιλές απόσταγμα) σε ένα από τα αγαπημένα μπαράκια της πλατείας. Η μουσική του κινείται σε jazzy ρυθμούς, κλείνοντας το μάτι στην soul και γενικά στα ρετρό ακούσματα. Κάθε μήνα ανανεώνει την λίστα με τα κοκτέιλ του προσθέτοντας νέα. Ενδεικτικά του Αυγούστου τα Cicadas Blues με vodka, φρέσκο λεμόνι και ταμπάσκο και το Summer Sloth με Beefeater London Dry Gin, φρέσκο σύκο, τόνικ και grapefruit. Τα κοκτέιλ κοστίζουν από 8 μέχρι 10€.

Alcohole  (Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή)

Το μικρό αυτό μαγαζάκι της Αγίας Παρασκευής έδωσε φθηνά κοκτέιλ στον… λαό, χωρίς εκπτώσεις σε ποιότητα και ποσότητα (σερβίρονται σε μεγάλα πλαστικά ποτήρια με γενναίες δόσεις αλκοόλ) και γι’ αυτό μας αρέσει πολύ. Ο κατάλογός του είναι αρκετά μεγάλος και περιλαμβάνει όλες τις κλασσικές «συνταγές» σε πολύ καλές εκτελέσεις: pornstar martini, Brable, Daquiri με φρούτα εποχής και Pina colada συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας. Η τιμή τους; Μόλις 5€!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v