Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και… Patti Smith

Η πρώτη επίσημη έξοδος του καλοκαιριού, για όσους δεν φύγουν για τριήμερο, περιλαμβάνει βουτιές, ροκιές, κρασί και την αγαπημένη Patti Smith.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και… Patti Smith
Αυτό το Σάββατο, εκμεταλλευόμαστε την «έξοδο» των περισσότερων Αθηναίων από το κλείνον άστυ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, και πηγαίνουμε με την ησυχία μας στη θάλασσα, απολαμβάνουμε το κρασί μας σε ένα «νοστιμότατο» wine bar πλάι στο κύμα, και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο κέντρο για να απολαύσουμε το πιο «άγριο κορίτσι» της μουσικής, που επιστρέφει στην χώρα μας για μια μοναδική εμφάνιση.

Μπανάκι… κρασάκι
Όσο ακόμα ο ήλιος καίει, κατηφορίζουμε προς τον Άλιμο και πιάνουμε θέση στην Ακτή του Ήλιου για να γιορτάσουμε με μια βουτιά την επίσημη έλευση του καλοκαιριού – μην ξεχνάτε, ημερολογιακά ξεκινά στις 21 Ιουνίου- και να πιούμε στην υγεία του στο Fabrica de Vino in the Sand (Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλ: 210 3214148).

Πρόκειται για το wine bar των Εξαρχείων, που αποφάσισε να κάνει την καλοκαιρινή έκπληξη και να πάρει τα μπουκάλια με το κρασί και το αντηλιακό και να ξεκαλοκαιριάσει στον Άλιμο, σε μια τοποθεσία μεταξύ αμμουδιάς και πεύκων. Και όντως, η αίσθηση της οινοκατάνυξης από την πλούσια λίστα του wine bar με τις ελληνικές ετικέτες σε συνδυασμό με την μυρωδιά της θάλασσας μας ανοίγει την όρεξη για καλοκαιρινό ραχάτι.

Και μιας και μας άνοιξε την όρεξη, μαζί με το κρασί που παραγγέλνουμε με το ποτήρι (2-3€), φτάνουν στο τραπέζι και πιατάκια με πολλούς κι ενδιαφέροντες μεζέδες, όπως μπιφτεκάκια, ψητό χαλούμι με μαρμελάδα πορτοκάλι και άλλες ιδιαίτερες ελληνικές γεύσεις σε λογικές τιμές (από 4€ το πιατάκι). Έτσι, για κρασί και αρκετά μεζεδάκια για χορταστικό τσιμπολόγημα, υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Η Patti Smith στο Ηρώδειο


Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, η «ιέρεια-αγριοκάτσικο της punk», όπως την αποκαλεί το δελτίο τύπου, έρχεται να καταλάβει με τις ιδιαίτερες μουσικές της το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στη σκιά της Ακρόπολης, η Patti Smith θα τραγουδήσει παλιά αγαπημένα της κομμάτια αλλά και τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ, Banga, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα της καριέρας της. Μαζί της, οι Lenny Kaye (κιθάρες), Tony Shanahan (μπάσο και πιάνο), Jay Dee Daugherty (ντραμς) και Jackson Smith (κιθάρες). Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 25€ (ή 5€ για ανέργους και ΑΜΕΑ). Η συναυλία ξεκινά στις 21.00 - μάθετε περισσότερα εδώ



Για το κλείσιμο της βραδιάς, σας προτείνουμε μια στάση για ένα από τα ευφάνταστα κοκτέιλ του Κιμωλία-Art Café (Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 211-1848446), ενός από τους «κρυμμένους άσσους» της Πλάκας. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εκθέσεις τέχνης ή bazaars χειροποίητων κοσμημάτων και άλλων ειδών στον πολύχρωμο χώρο της Κιμωλίας - Η τιμή της μπύρας και του κρασιού ξεκινά από τα 3€ και του ποτό στα 6€. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v