Καφές… υπό σκιά: 6 δροσερά café στην Αθήνα

Δροσερά μπαλκόνια, πράσινες αυλές, κήποι και ταράτσες: Έξι στέκια μας προσκαλούν για δροσιστικό καφέ στις πιο… ευάερες γωνιές της Αθήνας.
Καφές… υπό σκιά: 6 δροσερά café στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Μπορεί οι πρώτοι καύσωνες να πλησιάζουν, αλλά δεν τους φοβόμαστε: Εντοπίζουμε τα πιο δροσερά μπαλκόνια, τις πιο ωραίες ταράτσες, τα καταπράσινα καφενεδάκια σε κήπους και πλατείες και πιάνουμε τραπεζάκι για δροσιστικό καφέ, εκεί που ακόμα υπάρχει πράσινο, σκιά και αεράκι στην Αθήνα.

*Το Καφενεδάκι του Εθνικού Κήπου
Μέσα στον πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πόλης που επιμένουμε να ξεχνάμε, το καφενεδάκι του Εθνικού Κήπου συνεχίζει αδιάλειπτα να σερβίρει μερακλίδικο καφεδάκι στους πάγκους και τα τραπεζάκια του από τις 8 το πρωί μέχρι την δύση του ήλιου, οπότε και κλείνει τις πύλες του ο Κήπος. Συνδυάστε το με μια βόλτα στα καταπράσινα μυστικά του Κήπου (θυμηθείτε τα εδώ) και συνεχίστε είτε με καφέ, είτε με τα (αρκετά τσιμπημένα στην τιμή) μεζεδάκια που διαθέτει ο κατάλογος. 


*
Εξωστρεφής 
Λόφος του Στρέφη


Μπορεί να… ιδρώσετε ελαφρώς, ανηφορίζοντας τον λόφο του Στρέφη, αλλά η δροσιά της πλακόστρωτης αυλής του Εξωστρεφή θα σας αποζημιώσει. Πιάστε θέση στα πολύχρωμα τραπεζάκια του και απολαύστε τον καφέ σας – και αν δεν σας κάνει καρδιά να φύγετε, σενάριο ιδιαίτερα πιθανό, συνεχίστε με ούζο και μεζέδες. Σημειώστε ότι ανοίγει από τις 4 το μεσημέρι.

*Plaka café
Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ: 210 3220388


Στο πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της Πλάκας, εκεί που ξεκινά ο δρόμος με τις μπουκαμβίλιες και την «παρέλαση» των café, το Plaka Café έχει πιάσει καίρια θέση, διαθέτοντας το πιο δροσερό μπαλκόνι της περιοχής, που κοιτάζει κατευθείαν στον πεζόδρομο της Λυσίου και στο ανηφορικό μονοπάτι της Τριπόδων. Στα γαλάζια τραπεζάκια του θα καταφτάσει δροσιστικός καφές, ενώ αν πεινάσετε, υπάρχουν ωραιότατα λαχταριστά club sandwich και άλλα σνακ. Σας προτείνουμε να επιλέξετε τα τραπέζια ακριβώς δεξιά όπως θα βγείτε στο μπαλκόνι, καθώς απολαμβάνουν την καλύτερη θέα αλλά και περισσότερο αεράκι.

*Άπολις 
Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 210 50 60 620


Η Πετρούπολη διαθέτει το προνόμιο της πιο πανοραμικής θέας στην Αθήνα, και το all day café του Άπολις εκμεταλλεύεται δεόντως αυτό το χάρισμα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε τον καφέ σας και άλλα δροσιστικά ροφήματα ή παγωτό… αφ’ υψηλού – τόσο υψηλού ώστε να υπάρχει εγγυημένη δροσιά. Αγαπημένη γωνιά, επίσης, είναι και το καλοκαιρινό μπαράκι του Άπολις, το Scherzo, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν κυκλαδίτικη χώρα.

*Μέντα
Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ: 210 8080193


Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της ούτως ή άλλως πιο δροσερής σε σχέση με το αθηναϊκό κέντρο Κηφισιάς στεγάζεται στο παλιό σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού και σερβίρει καφέδες και νόστιμα σνακ στα τραπέζια της μεγάλης αυλής του αλλά και στο μικρότερο αίθριο ακριβώς δίπλα. Η μουσική κινείται σε τζαζ ρυθμούς, το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα χαλαρό και παρεΐστικο και το σέρβις εξαιρετικά φιλικό.

*Casa
Πλατεία Αγίου Δημητρίου 13, Κηφισιά, τηλ: 210 6234225


Παραμένουμε στην Κηφισιά, αλλά αυτή τη φορά ανεβαίνουμε στο πιο δροσερό μπαλκόνι της περιοχής, αυτό του Casa, που ενδείκνυται για πολύωρο άραγμα στις μεγάλες μαξιλάρες και χάζι στην πλατεία. Ενδείκνυται για καφέ από νωρίς το πρωί, αλλά διαθέτει και ονομαστά κοκτέιλ για όσους το επισκεφθούν… μετά τη δύση του ήλιου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v