Καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε ξεχασμένες γωνιές της Αθήνας

To «Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο δίνει ζωή σε ξεχασμένες περιοχές της Αθήνας, μέσω πρωτότυπων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ενημερωθείτε τώρα για το πρόγραμμα.
Καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε ξεχασμένες γωνιές της Αθήνας
Περιοχές υποβαθμισμένες μεν, πολύ όμορφες και ιδιαίτερες δε, προβάλλονται ξανά μέσω της δράσης των ανεξάρτητων καλλιτεχνικών ομάδων του «Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου» (Athens Art Network).


To πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο στοχεύει στην αξιοποίηση του καλλιτεχνικού εθελοντισμού της πόλης, είναι χωρισμένο σε τρεις διαφορετικούς άξονες, καθένας από τους οποίους αναδεικνύει και μια διαφορετική περιοχή.

Ο πρώτος άξονας του καλλιτεχνικού προγράμματος έχει τίτλο «Κήποι της Αθήνας» και στοχεύει στην ανάδειξη διάφορων κήπων της πόλης και στη μετατροπή τους σε σημεία συνάντησης καλλιτεχνών και απλών πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται καλλιτεχνική εκδήλωση στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το Σάββατο 13 Απριλίου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η ομάδα της σχολής τσίρκου “Circus Dayz” και η ομάδα «Αερηχώ» με δρώμενα παντομίμας. Θα ακολουθήσει επίσης συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη. Οι εκδηλώσεις του πρώτου άξονα πρόκειται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι με νέα καλλιτεχνικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στον Εθνικό Κήπο.

Ο δεύτερος άξονας του προγράμματος ονομάζεται «Η Πατησίων μας» και περιλαμβάνει μια εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 27 Απριλίου, στο αθλητικό συγκρότημα της Γκράβας «Αντώνης Τρίτσης». Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίδειξη της παραδοσιακής βραζιλιάνικης τέχνης Capoeira, από αθλητές της ομάδας «Capoeira Sou Eu» και καλεσμένους αθλητές αντίστοιχων ιταλικών ομάδων.

Την περιοχή του κέντρου κάτω από την πλατεία Ομόνοιας, μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη και την πλατεία Βάθη, περιλαμβάνει ο τρίτος θεματικός άξονας, ο οποίος έχει τον τίτλο «Το μικρό Παρίσι», λόγω των γαλλικών ονομάτων που έχουν διάφοροι δρόμοι των περιοχών αυτών, όπως Βερανζέρου, Φαβιέρου, Βίκτωρος Ουγκό και Μολιέρου. Το «Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο» οργανώνει στο πλαίσιο του τρίτου άξονα, πολιτιστική εβδομάδα τον ερχόμενο Οκτώβριο στην ευρύτερη περιοχή, η οποία είναι γεμάτη ωδεία, θέατρα, σχολές και άλλους ενδιαφέροντες πολυχώρους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v