Η βόλτα του Σαββάτου: Ο Μποστ κάνει γευστικό… Γκελ

Η Μαμά Ελλάδα, η Ανεργίτσα και ο Πειναλέοντας μας προσκαλούν να… Cherchez Na Fam στο Μπενάκη. Και η αναζήτηση τελειώνει στο ολοκαίνουριο μπιστρό του Booze.
Η βόλτα του Σαββάτου: Ο Μποστ κάνει γευστικό… Γκελ
της Ηρώς Κουνάδη

Κάτι η αλλαγή της ώρας που μας «έφαγε» εξήντα πολύτιμα λεπτά ύπνου, κάτι ο ερχομός της άνοιξης, που μας παρασύρει να μένουμε όλο και περισσότερο έξω, και οι δόσεις καφεΐνης τα πρωινά στο γραφείο όσο πάνε και αυξάνονται –χωρίς εμφανές αποτέλεσμα. Γι’ αυτό, το Σάββατο που καταφτάνει, λέμε να χουζουρέψουμε λίγο παραπάνω, και να ξεκινήσουμε την μέρα μας από το…

…Μεσημέρι με την Μαμά Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη

Η Μαμά Ελλάδα, η Ανεργίτσα και ο Πειναλέοντας, και άλλοι χάρτινοι ήρωες του πολυαγαπημένου Μποστ επιστρέφουν (δυστυχώς) στη ζωή μας και (ευτυχώς) στην Αθήνα, μέσα από την έκθεση του Μουσείου Μπενάκη με τον έξυπνο τίτλο Cherchez Να Φαμ'. Οι πρωινοί τύποι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από τον ιστορικό και υπεύθυνο των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Τάσο Σακελλαρόπουλο, στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου.

Εμείς οι υπόλοιποι, λέμε να εκμεταλλευτούμε το καταπληκτικό ωράριο λειτουργίας του Μπενάκη της οδού Πειραιώς (Παρασκευή και Σάββατο από τις 10.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ) για να ταξιδέψουμε στο σύμπαν του Μποστ κατά το μεσημεράκι. Όσο για το τι θα δούμε εκεί; Τα ιδιοφυή σκίτσα του καλλιτέχνη, όπως δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά από το 1950 έως το 1980, αλλά και ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Μποστ από σύγχρονους γελοιογράφους. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της έκθεσης, «το παρόν διαλέγεται με το παρελθόν, ωθώντας μας, όχι μόνο να γελάσουμε με τα χάλια μας, αλλά και «να λογαριάσουμε πώς προχωρούμε».

Το εισιτήριο της έκθεσης κοστίζει 4€, ενώ η επιβάρυνση για την ξενάγηση το πρωί είναι 2€ επιπλέον.

Απόγευμα με νοστιμιές στο Γκελ

Ένα γλυκύτατο, πολύχρωμο all day μπιστρό είναι η νέα… πτέρυγα του Booze Cooperativa, που δεν μας αφήνει ποτέ να πλήξουμε με τις καινούριες του εμπνεύσεις. Ο χώρος είναι μικρός και ζεστός –μη σας ξεγελά ο γιγάντιος καθρέφτης με την φρουτο-κορνίζα του, που μοιάζει με πύλη για το «υπόλοιπο» μαγαζί– με τις απαραίτητες αρτιστίκ πινελιές που περιλαμβάνουν έναν κατακόκκινο τοίχο με πολύχρωμες «μουτζούρες», πολλά αυτοσχέδια φωτιστικά από γυμνές λάμπες και χρωματιστό πλαστικό, συν τα φανταστικά, πολύχρωμα και απαραιτήτως αταίριαστα σερβίτσια. Σαν να τρως στο σπίτι ενός φίλου καλλιτέχνη.

Το μενού είναι μικρό και λαχταριστό, με επιλογές για κάθε γούστο και όρεξη: από φρέσκες σαλάτες και μπρουσκετάκια, μέχρι σάντουιτς για κάθε ώρα της ημέρας και κυρίως πιάτα (σε extra large μερίδες) για λουκούλλεια γεύματα. Εμείς δοκιμάσαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα την σαλάτα Como, με φαρφάλες, τόνο, φρέσκο κρεμμυδάκι και πολύχρωμες πιπεριές και το ζουμερό burger Hemingway, με αφράτο ψωμάκι και σπιτικό μπιφτέκι-υπερπαραγωγή, το οποίο συνοδεύεται από χειροποίητη πατατοσαλάτα. Εξαιρετική είναι και η γόνδολα μελιτζάνας, γεμισμένη με κομματάκια μοσχαριού.

Αν καταφέρετε να αντέξετε μέχρι τέλους, υπάρχουν και λαχταριστά επιδόρπια, κορυφαίο εκ των οποίων ανακηρύξαμε εκείνο που φέρει το όνομα της βασίλισσας των ξωτικών, Galadriel: spring rolls γεμισμένα με φρούτα του δάσους και περιχυμένα με λευκή σοκολάτα. Ο Τόλκιν θα ήταν περήφανος. Για όλα αυτά, συν μάλλον μέτριο χύμα κρασί θα πληρώσετε περί τα 15-17€ το άτομο –υπολογίστε κάτι παραπάνω, για να διαλέξετε ένα μπουκάλι από την συμπαθέστατη λίστα κρασιών.

Εννοείται ότι για τη συνέχεια θα πιάσουμε μια θέση στο μεγάλο τραπέζι της παρακείμενης στοάς του Booze, κάτω από τις υπέροχες ζωγραφιστές κότες που κρέμονται από το ταβάνι, για ποτάκι(α) και κουβέντα. Κι αν τύχει να μας βρει το ξημέρωμα εδώ ή σε κάποιον από τους διπλανούς χώρους, της αυτοκρατορίας που λέγεται Booze, το Γκελ σερβίρει μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι ένα σούπερ χορταστικό πρωινό, με 10€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v