Η έξοδος του Σαββάτου: Ταραντίνο και jazz

Αυτό το Σάββατο κατηφορίζουμε στο κέντρο της Αθήνας για να δούμε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ταραντίνο στην μεγάλη οθόνη και να απολαύσουμε αυθεντικές τζαζ μελωδίες σε ένα all time classic μπαράκι των Εξαρχείων.
Η έξοδος του Σαββάτου: Ταραντίνο και jazz
Το κρύο της εβδομάδας δεν μας πτόησε και αφού καταφέραμε να επιβιώσουμε από καταιγίδες και… χαλαζοπτώσεις, λέμε αυτό το Σάββατο να ξεπορτίσουμε για ακόμα μια φορά αφού και ο καιρός -όπως όλα δείχνουν -θα είναι με το μέρος μας. Άλλωστε δεν είναι ότι δεν έχουμε και αφορμές για να το κάνουμε.

Πρώτη και καλύτερη, η κυκλοφορία στις σκοτεινές αίθουσες της νέας ταινίας του Ταραντίνο με τίτλο «Django Unchained». Ο εκκεντρικός σκηνοθέτης αυτή τη φορά αποτίει φόρο τιμής στα σπαγγέτι western και τις blaxploitation ταινίες των 70s και μας δίνει ένα τρίωρο έργο με άφθονη βία, χιουμοριστικούς και μακροσκελείς διαλόγους και απολαυστικές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό τρίο.

Ό,τι αγαπήσαμε δηλαδή σε όλες τις ταινίες του, βρίσκεται εδώ. Η υπόθεση πλέκεται γύρω από την ιστορία ενός δούλου, του Django, ο οποίος ελευθερώνεται από έναν κυνηγό επικηρυγμένων για να τον βοηθήσει σε μια δουλειά.

Όπως αναφέρει στην κριτική της ταινίας ο Λουκάς Τσουκνίδας: «Το “Django Unchained” είναι μια διασκεδαστική ταινία από έναν δημιουργό που ξέρει να μας κάνει να περνάμε καλά με τις εμμονές του». Δείτε σε ποιες αίθουσες του κέντρου παίζεται η ταινία κάνοντας κλικ εδώ.

Αφού απολαύσουμε τρεις – παρά κάτι – ώρες καθαρόαιμης σινεφίλ διασκέδασης, κατευθυνόμαστε προς την Σόλωνος , όπου στο νούμερο 94 βρίσκουμε το Verve. «Iδρωμένα φανκ, γαλανομάτες σόουλ, μαγκιώρικα μπλουζ, αέρινα καμπαρέ με βαλκανική χροιά, λατρεμένα mods των 60s, indie τόλμη»: έτσι συστήνεται στους θαμώνες του το άκρως συμπαθητικό αυτό jazz μπαράκι, το οποίο βρήκε τη θέση του ανάμεσα στα νέα στέκια της περιοχής. Η μουσική του πάντα κινείται στους έξι «πυλώνες» που αναφέραμε πιο πάνω, ενώ το ποτό στοιχίζει 6-7€ και τα κοκτέιλ 7-8€.

Αν σας πιάσει... λιγούρα, αγαπημένη διεύθυνση για "κάτι στα όρθια" είναι ο "Κάβουρας" στα Εξάρχεια με το λαχταριστό και ζουμερό χοιρινό καλαμάκι - σήμα κατατεθέν του.

Καλή διασκέδαση!

Νικόλας Γεωργιακώδης



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v