Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: 12 value for money γιορτινές προτάσεις

Φαγητό, ποτάκι, χορός. Το σχέδιο για το πώς θα περάσουμε φέτος την παραμονή των Χριστουγέννων είναι αρκετά απλό. Προσθέτοντας και την παράμετρο value for money, συγκεντρώσαμε δώδεκα άκρως ελκυστικές προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν του 2012.
Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: 12 value for money γιορτινές προτάσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα παλαιότερα χρόνια το χριστουγεννιάτικο και κυρίως το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, είχε συνδέσει το όνομά του με πληθωρικά μενού σε χλιδάτα εστιατόρια συνοδεία ποτηριών σαμπάνιας, τα οποία φλέρταραν έντονα με το όριο των 100 (και βάλε) ευρώ. «Περασμένα μεγαλεία» θα έλεγε κανείς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τα θυμόμαστε και θα κλαίμε, εκτός αν τα είχαμε πληρώσει. Έτσι αν φέτος δεν έχετε σκοπό να την βγάλετε κατ’ οίκον, αλλά από την άλλη πλευρά δεν θέλετε να βγείτε εκτός… γιορτινού budget, έχουμε να σας προτείνουμε δώδεκα δοκιμασμένες και value for money προτάσεις ώστε να αναφωνήσετε (μαζί με το πορτοφόλι σας) Merry Christmas.

Εορταστική γευσιγνωσία

Τηλέμαχος ΒΒQ Club

Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, τηλ: 2108076680, 6976977888
 
Ένα από τα κορυφαία κρεατοφαγικά εστιατόρια της Αθήνας, ο «Τηλέμαχος» είχε κατά καιρούς κατηγορηθεί για τις «τσιμπημένες» τιμές του. Όμως πλέον, η κρεατοφαγία του είναι value for money, μιας και προσφέρει μενού σε αρκετά ελκυστικές τιμές (25€ ανά άτομο). Εξαιρετικές επιλογές για τους λάτρεις αποτελούν τα tartar μοσχου σε στυλ σούσι, οι μπριζόλες σούβλας, το εξαιρετικό ζυγούρι και αγριογούρουνο και τα ασύλληπτα γαρδουμπάκια.

Όπως μας πληροφόρησαν, την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού θα ενισχυθεί με… εορταστικά κρεατικά όπως φασιανός και αγριογούρουνο, ενώ τη μουσική υπόκρουση θα αναλάβουν και εδώ οι Vanilla Swing με oldies μελωδίες και μπόλικο rock and roll.

BAR.B.Q
Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109319675

Το σκηνικό βιομηχανικό με γκρι τουβλάκι στον τοίχο, μεταλλικές κατασκευές στα υποστυλώματα και σουρεαλιστικές αγελάδες και κότες να κρέμονται από το κεντρικό φωτιστικό. Η ατμόσφαιρα χαλαρή και ευχάριστη, με άνετη σάλα και θαμώνες κάθε ηλικίας, αν και κυριαρχούν οι νέες οικογένειες με πιτσιρίκια. To all day στέκι της Νέας Σμύρνης μας αρέσει πολύ και για το αξιοπρεπέστατο φαγητό του. 

Το μενού περιλαμβάνει περίπου πενήντα διαφορετικές προτάσεις, για κάθε γούστο και βαλάντιο με την μοσχαρίσια μπριζόλα με σως peppercorn, bar.b.q. και ψητές πατάτες και το άκρως χορταστικό BAR.B.Q. Burger με φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, μπέικον και bar.b.q. σως να κλέβουν την παράσταση. Εξίσου ελκυστική είναι και η λίστα κρασιών του, η οποία περιλαμβάνει όλες τις καλές ελληνικές, αλλά και ξένες, ετικέτες, σε πολύ λογικές τιμές. Για ένα πλήρες γεύμα με ορεκτικό και σαλάτα, υπολογίστε περί τα 30€ ανά άτομο με κρασί.

Bollywood Kitchen
Αδριανού & Θησείου 7, Θησείο, τηλ.: 211 4019197

Μπορεί οι Ινδοί να μην γιορτάζουν (επισήμως) τα Χριστούγεννα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την έξοδο της παραμονής για να επισκεφτούμε μία από τις αγαπημένες μας νέες αφίξεις στην ινδική γαστριμαργία. Το Bollywood Kitchen είναι μικρό και όμορφο, διακοσμημένο με ζεστά χρώματα, φλοράλ φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι, ξύλινο πάτωμα και… κανένα έθνικ στοιχείο.

Η ανοιχτή κουζίνα βγάζει μόνο νοστιμιές –αν χαθείτε στον μεγάλο κατάλογο, θυμηθείτε τις γαρίδες noor, το κοτόπουλο ταντούρι με σάλτσα μέντας, το σπανάκι με ανθότυρο στο πήλινο, το μοσχάρι με σάλτσα μασάλα, το κοτόπουλο tikka με πράσινη καυτερή σάλτσα και το τηγανητό ρύζι με λαχανικά, κρόκο, μπαχαρικά και γαρίδες. Οι τιμές κυμαίνονται από 17-20€ ανά άτομο, χωρίς ποτό.

Nam’a
Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή, τηλ: 2106008936, 6932588100

Όμορφη διακόσμηση, διακριτικό σέρβις, εξαιρετικές γεύσεις από τη Νότια Ασία, καταπληκτικό sushi, εκλεκτές οίνο-επιλογές και μια πορεία είκοσι ετών, κατατάσσουν σχετικά εύκολα το Nam’a στις αγαπημένες μας διευθύνσεις για ασιατική κουζίνα. Αφού λοιπόν, μας καλόμαθε τις καθημερινές με τους μπουφέδες του και την απεριόριστη κατανάλωση κινέζικων νοστιμιών και σούσι, το Nam’a σε γιορτινή πλέον διάθεση έχει προγραμματίσει για την παραμονή των Χριστουγέννων έναν mix μπουφέ που τα έχει όλα και συμφέρει. Στην τιμή των 25€ ανά άτομο θα δοκιμάσετε κινέζικη και βιετναμέζικη κουζίνα, σούσι, γλυκά, παγωτά και φρούτα σε απεριόριστη κατανάλωση. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το ποτό σας.

Μπακαλόγατος
Φωκίωνος Νέγρη 72, τηλ.: 210 8216598

Ένα όμορφο, φωτεινό νέο-μεζεδοπωλείο, ο Μπακαλόγατος συγκαταλέγεται στα μαγαζάκια εκείνα τα οποία μας έκαναν να αγαπήσουμε (ξανά) την περιοχή της Κυψέλης. Σερβίρει μεζεδάκια και σπεσιαλιτέ από την Κάσο (δοκιμάστε οπωσδήποτε το κασσιώτικο πιλάφι με κανέλα, κοτόπουλο και γιαούρτι) αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε επίσης το πολίτικο σουτζούκι, το χιώτικο μαστέλο και τα κασσιώτικα ντολμαδάκια. Για τους λάτρεις της σχάρας, ψήνει επίσης ωραιότατα μπριζολάκια, μπιφτέκια και λοιπά κρεατικά. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο μάγειρας θα ετοιμάσει όπως μας πληροφόρησαν ζαρκάδι στιφάδο και γαλοπούλα γεμιστή. Οι τιμές κυμαίνονται στα κλασικά 20-25€ το άτομο, περιλαμβανομένου συμπαθητικού χύμα κρασιού.

Γκαλερί του Μεζέ
Δημοσθένους 18 & Μ. Αλεξάνδρου, Περιστέρι, τηλ: 2105720048

Δεν είναι γιαουρτάκι στο ράφι... Τίποτα έτοιμο, όλα χειροποίητα», είναι το σύνθημα του μάγειρα στην πιο νόστιμη Γκαλερί των δυτικών προαστίων, και το ελληνικό φαγητό εκτίθεται στα πιάτα μας με αρκετό μεράκι. Περιποιημένα μαγειρευτά, παραδοσιακές πίτες και μεγάλη ποικιλία μεζέδων που ποντάρουν πάντα στις ελληνικές πρώτες ύλες αλλά καταφέρνουν συχνά να ξαφνιάζουν τον ουρανίσκο σερβίρονται από την κουζίνα της Γκαλερί, ενώ ο χώρος, φωτεινός και περιποιημένος, ανοίγει την διάθεση (και την όρεξη). Πέρα από τις «σταθερές» αξίες του καταλόγου, όπως τα μπουρεκάκια μελιτζάνας η τηγανιά κοτόπουλου, το μενού την παραμονή θα περιλαμβάνει και εορταστικές προτάσεις όπως γεμιστή γαλοπούλα και αγριογούρουνο.

Υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο ή 12€ ανά άτομο αν επιλέξετε το ατομικό πλήρες μενού. Περιλαμβάνει πράσινη σαλάτα με καρότο αγγούρι, ντομάτα και κρουτόν, κροκέτες ριζότου μανιταριών ή κολοκυθοκεφτέδες και φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια ή χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με λιαστή ντομάτα ή σπαγγέτι με φινόκιο και κολοκύθι.

Εορταστικό ποτάκι και χορός

Enzzo de Cuba

Αγίας Παρασκευής 70 Μπουρνάζι, τηλ: 210-5782610

O θρυλικός πολυχώρος της δυτικής όχθης , γιορτάζει τα δέκατα πέμπτα γενέθλιά του και το πλούσιο εορταστικό του πρόγραμμα δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ανικανοποίητο. Από λάτιν μέχρι… λαϊκά, η ανεβασμένη διάθεση είναι δεδομένη και την παραμονή των Χριστουγέννων. Στο Cuba Stage ο καταξιωμένος λάτιν τραγουδιστής Pedro Santana και η Κουβανή Rosanna Mailan μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους στην Λατινική Αμερική, ενώ στο Club Stage οι resident Djs επιμένουν λαϊκά. Διαλέγετε και… χορεύετε. Η είσοδος την παραμονή των Χριστουγέννων είναι 10€ με ένα ποτό.

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17 Χαλάνδρι, τηλ: 2110125454

Οι γνήσιοι Χαλανδριώτες πίνουν νερό στο όνομά της και δεν την αφήνουν ποτέ άδεια. Η Κόκκινη Σβούρα είναι ένα τρισχαριτωμένο café, στεγασμένο σε μια μονοκατοικία της Αγίου Γεωργίου και ο χειμώνας της πάει πολύ. Νεανικές κατά κύριο λόγο φάτσες, γεμίζουν τον pop διακοσμημένο χώρο, με τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τους μεγάλους πάγκους της. Την εορταστική περίοδο τα άκρως επιτυχημένα live που διοργανώνει στον χώρο της θα συνεχιστούν, με το houseband της, τους Novo, να μας ξεσηκώνει με έντεχνη ροκ, ελληνική και ξένη μουσική σε συνδυασμό με χιουμοριστικά σκετσάκια από τους Αριστόδημο Τσιλιβάκο και Διονύση Μπαστιά. Η είσοδος για την παραμονή των Χριστουγέννων είναι 5€, χωρίς ποτό. Το ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ 8-9€.

Mamacas
Περσεφόνης 41, Γκάζι, τηλ: 2103464984 

Οι λάτρεις της αθηναϊκής dance σκηνής το έχουν… χτίσει, αφού τα δεκάδες χορευτικά events του με μετακλήσεις ξένων και εγχώριων Dj’s δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Έτσι και την παραμονή Χριστουγέννων, το μυκονιάτικου feeling Mamacas στο Γκάζι δεν κάθεται φρόνιμο και φιλοξενεί στα decks του τον «πολύ» Guy Gerbner. Ο δημοφιλής παραγωγός της Tecnho Minimal μουσικής, έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι ξέρει πολύ καλά πώς να ξεσηκώνει το ελληνικό κοινό και αυτό σκοπεύει να κάνει. Τη βραδιά θα ανοίξει ο παραγωγός του Best FM, Ανδριανός Παπαδέας. Η είσοδος με ποτό θα είναι 10€ μέχρι τις 1.30 και 20€ μετά.

Drunk Sinatra
Θησέως 16, τηλ: 210 3313733

O… μεθυσμένος Frank έχει ήδη φορέσει το κόκκινο σκουφάκι του και συνεχίζει να μας κλείνει το μάτι στο στενάκι της Θησέως, κοντά στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη. Η διάθεση του DJ είναι πάντα funky, με jazz, swing και bossa nova πινελιές, και με αυστηρό όριο την δεκαετία του ’70. Προφανώς, οι καινούριες ιδέες, ποντάρουν στις παλιές. Και ο κατάλογος των κοκτέιλ, ποντάρει σε σπιτικά υλικά και στη δημιουργική φαντασία της έμπειρης μπάρας του θείου Φράνκι με το εξαιρετικό Zombie (12€) και το ομώνυμο κοκτέιλ με ρούμι και passion fruit (9€) να ξεχωρίζουν. Για την παραμονή των Χριστουγέννων, το team του μαγαζιού επιφυλάσσει στους επισκέπτες του ένα πάρτι έκπληξη και η πολυκοσμία είναι δεδομένη. Γι’ αυτό προτείνουμε να επισκεφτείτε την μπάρα του θείου σχετικά νωρίς για να έχετε ελπίδες να κάτσετε σε κάποιο από τα μπόλικα σταντ. Οι τιμές των cocktails κυμαίνονται από 9€ μέχρι 12€.

Circus
Ναυαρίνου 11, Κολωνάκι, τηλ: 2103615255

Το στέκι, όπου τα Εξάρχεια συναντούν το Κολωνάκι είναι εφοδιασμένο με την φήμη των πιο έμπειρων bartenders. Σίγουρα θα θυμόσαστε κάποια βραδιά που περάσατε στο «Τσίρκο» της Ναυαρίνου, κατά την οποία γινόταν το αδιαχώρητο και έπρεπε να χαράξετε δρόμο σε χάρτη για να φτάσετε μέχρι το bar. Η παραμονή των Χριστουγέννων λοιπόν, βρίσκει το δημοφιλές μπαράκι του κέντρου σε… ετοιμότητα από το απόγευμα. Εν αρχή ην το συγκρότημα των Vanilla Swing, οι οποίοι ερμηνεύουν ως επί το πλείστον κομμάτια ταοποία αποτελούν ένα μείγμα πό covers των Chordettes και των καλλιτεχνών της περιόδου, μαζί με remixes μεγάλων σημερινών επιτυχιών, όλα με το στυλ και την ατμόσφαιρα της μαγευτικής εποχής των 40's, 50's, 60's. Το βράδυ, την σκυτάλη παίρνουν οι resident Djs του μαγαζιού με χορευτικές επιλογές που φλερτάρουν με τα hits των 90’s και 80’s. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα προσεγμένα cocktails 8€.

Bat City
Λ. Αλεξάνδρας 11, τηλ. 6985964483

Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι ροκ; Ένα από τα πλέον καθαρόαιμα ροκ στέκια της Αθήνας, που αντέχουν στο τεστ του χρόνου χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους (ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ρισκάρουν να μοιάζουν βγαλμένα από την μηχανή του χρόνου) το Bat City της Λεωφόρου Αλεξάνδρας καλύπτει ολόκληρο το φάσμα από alternative μέχρι hard rock, και την παραμονή των Χριστουγέννων δεν σκοπεύει να αλλάξει τίποτα στο πρόγραμμά του. Μας αρέσει πολύ η διακόσμηση του χώρου, η οποία είναι εμπνευσμένη από το Sin City του Frank Miller, ενώ ο κόσμος που μαζεύει καλύπτει ένα ηλικιακό φάσμα από 20-somethings μέχρι πενηντάρηδες με μακριά μαλλιά και μπύρες στο χέρι. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v