Αλκοόλ με… έκπτωση: 15 διευθύνσεις για φτηνά ποτά

Γυρνάμε ξανά τις μπάρες της πόλης, και εντοπίζουμε τα καλύτερα και… μακροσκελέστερα happy hours, τα ωραιότερα οικονομικά κοκτέιλ και τα πιο παρεΐστικα στέκια που κρατούν τις τιμές των ποτών κάτω από τα 5€.
Αλκοόλ με… έκπτωση: 15 διευθύνσεις για φτηνά ποτά
της Ηρώς Κουνάδη

Πριν από δύο χρόνια, όταν ετοιμάζαμε το πρώτο αφιέρωμα του in2life σε μπαρ με λογικές τιμές λέγαμε ότι η μόδα του «στολίζομαι για να βγω» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μαζί της, όπως διαπιστώνουμε αργά αλλά σταθερά σε αντίστοιχες έρευνες που ακολούθησαν, σβήνονται από τον χάρτη και τα μπαρ που χρεώνουν τα ποτά τους ακριβά –με εξαίρεση κάποια, ελάχιστα, που έχουν κάτι παραπάνω να προσφέρουν από τον απλό συνδυασμό ποτού μετά μουσικής.

Πλέον, το απλό ποτό που κοστίζει 6€ τείνει να γίνει ο κανόνας, και όχι η εξαίρεση –και οτιδήποτε ξεπερνά τα 7€ θεωρείται αυτομάτως ακριβό. Με τον πήχη να… κατεβαίνει σπρώχνοντας τις τιμές προς τα κάτω, λοιπόν, αναζητούμε και πάλι τα (ακόμα) φτηνότερα ποτά της πόλης, εκείνα που δεν ξεπερνούν πια τα 5€, είτε σε happy hour συγκεκριμένες ώρες και μέρες της εβδομάδας, είτε σε λίγες αλλά αγαπημένες σταθερές αξίες που κρατούν τις τιμές τους χαμηλά όλες τις ώρες και όλες τις μέρες.

Τα καλύτερα happy hour της πόλης

Όταν πρωτοξεκίνησε να εμφανίζεται δειλά-δειλά στην Αθήνα η ευρωπαϊκή συνήθεια του happy hour, ήτοι, η έκπτωση σε όλα τα ποτά μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, η ώρα αυτή ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η χειρότερη δυνατή: κάθε Τρίτη 15.00-17.00, ή κάθε Κυριακή μετά τις 23.00, ή κάτι αντίστοιχα μη δημοφιλές. Με τον καιρό, οι ιθύνοντες των αγαπημένων μας μπαρ έμαθαν, και πλέον μπορούμε να μιλάμε για «κανονικά» happy hour σε ώρες που ο κόσμος θέλει να βγει και να πιει –και όχι να έρθει τρέχοντας από το γραφείο στο μπαρ, ή να κοιμηθεί.

Χωρίς να ξεχνάμε το ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Παρέα κάθε Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας», που συνεχίζεται μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, με τα ποτά να κοστίζουν 5€ σε όλα τα μπαρ που συμμετέχουν (δείτε εδώ ποια είναι αυτά) σημειώνουμε και τα εξής:


Souel (Κεραμεικού 110, Κεραμεικός, τηλ: 2130371200): Ένα από τα αγαπημένα μας μπαρ στις off-Γκάζι γειτονιές (τους λόγους για τους οποίους το αγαπάμε τους έχουμε αναλύσει διεξοδικά εδώ) ρίχνει τις τιμές του κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Πέμπτη, έως τις 23.00, στα 5€ για το ποτό και 7€ για το κοκτέιλ.
 

Booze (Κολοκοτρώνη 57, τηλ.: 210 3240944): Το sui generis στέκι της οδού Κολοκοτρώνη έχει, εδώ και λίγες εβδομάδες, το δικό του happy hour στο ατμοσφαιρικό μπαράκι του πρώτου ορόφου. Καθημερινά από τις 19.00 έως τις 22.30 όλα τα ποτά κοστίζουν 5€ και όλα τα κοκτέιλ 6€.


Circus (Ναβαρίνου 11, τηλ. 210 3615255): Σταθερή αξία στα happy hours της πόλης, το Circus εξακολουθεί να σερβίρει τα εξαιρετικά κοκτέιλ του όλες τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 17.00 με 20.00, προς 6,50€ μόνο.


Χοροστάσιο (Σκουλενίου 2, 1ος όροφος, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314330): Το θρυλικό στέκι πίσω από την Πλατεία Κλαυθμώνος τολμά και πρωτοπορεί, με σαββατιάτικο happy hour: Από τις 21.00 μέχρι τα Μεσάνυχτα, όλα τα ποτά κοστίζουν 5€, τα κοκτέιλ 7€ και οι μπύρες σε ποτήρι 4€.


Luxus (Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια): Εξάρχεια χωρίς happy hour; Ακουγόταν σχεδόν ιεροσυλία. Αυτό σκέφτηκαν και οι ιδιοκτήτες του όμορφου cocktail bar που ακούει στο όνομα Luxus και το καθιέρωσαν: κάθε μέρα από τις 18.00 έως τις 21.00 τα περίτεχνα κοκτέιλ τους κοστίζουν 6€ και τα απλά ποτά 5€. 


Ginger Ale (Θεμιστοκλέους 74, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3301246): Άλλο ένα happy hour με εξαρχειώτικη εσάνς. Από Δευτέρα έως και Τετάρτη, και από τις 19.00 έως τις 22.00, τα απλά ποτά κοστίζουν 5€ και τα κοκτέιλ 7€.


Hoxton (Βουτάδων 42, Γκάζι, τηλ.: 210 3413395): Κι αν κάποτε οι λέξεις “happy hour στην πλατεία του Γκαζιού” ηχούσαν σαν σύντομο ανέκδοτο, η κρίση… εκπτώσεις κατεργάζεται, και κάπως έτσι το δημοφιλές στέκι της Βουτάδων ρίχνει τις τιμές των κοκτέιλ στα 6€, κάθε μέρα από τις 18.00 έως τις 22.00.


Marabou (Πανόρμου 113, 1ος Όροφος, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6910797): Στην φοιτητο-πιάτσα της Πανόρμου, τα happy hours συναγωνίζονται το ένα το άλλο. Το Marabou, όμως, ειδικά είναι από εκείνα τα μπαρ-προσωπικές αδυναμίες, οπότε το happy hour του μας κάνει… διπλά χαρούμενους. Κάθε μέρα από τις 19.00 μέχρι τις 21.00 όλα τα ποτά κοστίζουν 5€ και τα κοκτέιλ 6,50€.


Ippo (Θησέως 12, τηλ.: 6937954953, 213 0054715): Σας το συστήσαμε λίγο καιρό πριν, οπότε απλώς υπενθυμίζουμε: happy hour καθημερινά 19.00 με 22.00, με όλα τα κοκτέιλ στα 5,50€. Και κάθε μέρα τέσσερα επιλεγμένα απλά ποτά κοστίζουν μόνο 4€ έκαστο, όλες τις ώρες.


Mosaic Café (Ρωμανού Μελωδού 7, τηλ.: 210 6856560): Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά café bar του Χαλανδρίου (από εκείνα που η τζαζ τους πηγαίνει πολύ) έχει κάθε Δευτέρα happy hour, με τα ποτά να κοστίζουν 5€ όλες τις ώρες. Διαβάστε περισσότερα για το Mosaic εδώ.

Τα φτηνά ποτά που είναι παντοτινά

Δεν θέλετε να βγαίνετε για ποτό με το ρολόι στο χέρι, ούτε να προγραμματίζετε τις εξόδους σας για να προλάβετε το εκάστοτε happy hour. Καταλαβαίνουμε. Και υπάρχουν κι αρκετά μπαράκια στην πόλη που καταλαβαίνουν εξίσου, και ρίχνουν τις τιμές τους όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες.

Σπιρτόκουτο (Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462689): Για τη διακριτική γοητεία του υπέροχου μικρού των Κάτω Πετραλώνων τα έχουμε ξαναπεί. Για τα καινούρια του… happy days όμως; Δώστε βάση: Κάθε Κυριακή το τρίτο ποτό είναι κερασμένο από το μαγαζί, τις Δευτέρες όλα τα cocktail κοστίζουν 5€ και κάθε Τετάρτη όλα τα απλά ποτά θα σας κοστίσουν μόνο 4€. Όλα αυτά ισχύουν από τις 20.00 ως τα Μεσάνυχτα, ενώ και τις υπόλοιπες μέρες και ώρες το Σπιρτόκουτο είναι εξαιρετικά οικονομικό, με το απλό ποτό να κοστίζει 5€ και τα κοκτέιλ 6€. 


Drugstore (Αραχώβης 10, Εξάρχεια): Θα το λατρεύαμε και μόνο για το νοσταλγικό μωσαϊκό-σκακιέρα στο πάτωμα. Έχει, όμως, κι άλλες χάρες: ωραίες μουσικές, τακτικά events και live, διακόσμηση που αποτελείται από κρεμασμένα βινύλια και t-shirts που πωλούνται. Το δυνατό του χαρτί είναι, βέβαια, οι τιμές του, οι οποίες ξεκινούν από 3,50€ για το απλό ποτό και πέφτουν όσο η βραδιά προχωρά και η παρέα συνεχίζει να πίνει –το δεύτερο ποτό κοστίζει λιγότερο από το πρώτο, το τρίτο είναι ακόμα φθηνότερο και πάει λέγοντας. 

Το Παγκάκι (Γ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, τηλ.: 213 0009927): Στα μεγάλα τραπεζάκια του, ανάμεσα στους χρωματιστούς τοίχους και το έθνικ ντεκόρ γίνονται όλοι μια παρέα. Σε έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους της Αθήνας, την περαντζάδα του οποίου χαζεύουμε από τις μεγάλες τζαμαρίες. Το Παγκάκι είναι μια κολλεκτίβα που στηρίζει έμπρακτα το δίκαιο εμπόριο, συνεργαζόμενη με μικρούς παραγωγούς και σερβίροντας προϊόντα όπως ο καφές ζαπατιστικών συνεταιρισμών του Μεξικού. Το απλό ποτό κοστίζει 5€ ενώ το κρασί σε ποτήρι μόλις 1,50€.


Komma Bar (Μαυροκορδάτου 6, τηλ.: 213 0238555): Άλλο ένα σχεδόν εξαρχειώτικο στέκι, στον πεζόδρομο πίσω από την Ζωοδόχο Πηγή, που δεν κρύβει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του (προσέξτε το stencil που πυροβολεί την… τηλεόραση στον τοίχο), παίζει καλές μουσικές και μαζεύει ετερόκλητο κόσμο, από φοιτητές που αγαπούν ως γνωστόν την γειτονιά μέχρι παρέες που βολτάρουν στη νέα πιάτσα η οποία διαμορφώνεται και μεγαλώνει στην καρδιά του κέντρου. Το απλό ποτό κοστίζει 5€.


Λουκούμι (Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 6980503652): Ήταν ένα από τα αγαπημένα μας καινούρια μπαράκια το καλοκαίρι που μας πέρασε, κυρίως χάρη στην όμορφη ταράτσα του, που απολάμβανε πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο. Μας αρέσει και τώρα που χειμώνιασε, για το ζεστό εσωτερικό του, με το ξύλο που κυριαρχεί στη διακόσμηση και τις funky μουσικές του. Το ποτό κοστίζει σταθερά 5€, ενώ αν πεινάσετε θα παραγγείλετε με το τεμάχιο ωραιότατα μεζεδάκια που ξεκινούν από 0,90€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v