Η Αθήνα γιορτάζει: Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων κράτησε χαμηλά τον πήχη του budget για την φετινή εορταστική περίοδο, αλλά όχι και της χριστουγεννιάτικης διάθεσης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των μουσικών, θεατρικών, παιδικών και λοιπών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα δώσουν φως στην πόλη.
Η Αθήνα γιορτάζει: Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων
Design χριστουγεννιάτικα δέντρα και δωρεάν παγοδρόμιο για παιδιά στο Σύνταγμα. Πεντακόσιοι πενήντα μουσικοί σε τριάντα γειτονιές της πόλης. Αλλαγή της χρονιάς, για πρώτη φορά, από την πανέμορφη Αποστόλου Παύλου. Swing στο Μοναστηράκι και δυναμικοί Burger Project την παραμονή των Χριστουγέννων στο κέντρο. Η πόλη δείχνει να βάζει τα... πολύ γιορτινά της.

 «Η Αθήνα γιορτάζει. Σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών, παλεύει, μένει ζωντανή, και θα γίνει γιορτινή. Καθένας για όλους, και όλοι για τον καθένα, είπαμε φέτος, και κάναμε σύνθημά μας την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή. Όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν δικαίωμα στη γιορτή», δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης κατά την ανακοίνωση του φετινού εορταστικού προγράμματος που φιλοδοξεί να «σπείρει» την μυρωδιά των Χριστουγέννων στην πόλη.

Φωταγωγήσεις σε δρόμους και πλατείες, μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, ζογκλερικά, εργαστήρια, υπαίθρια happenings για μικρούς και μεγάλους είναι μερικές από τις δράσεις που συγκαταλέγονται σε όσα θα συναντάμε αυτές τις ημέρες στους δρόμους της Αθήνας. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο, αλλά όχι ακριβό, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως το φετινό budget περιορίστηκε στο 10% σε σχέση με αυτό των περασμένων χρόνων.

Φωταγώγηση της Αθήνας
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, να δίνει το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πόλης από την πλατεία Συντάγματος.

Μουσικές εκδηλώσεις
Μπορείτε να διαλέξετε, χώρο, ημερομηνία, διάθεση και περιοχή. Οι επιλογές είναι πολλές και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φετινό μουσικό μας πρόγραμμα υπόσχονται να μας αλλάξουν τη διάθεση. Από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα δώσουν το παρόν σε συνολικά 30 γειτονιές.

Παιδικές εκδηλώσεις
Τα παιδιά δίνουν τον παλμό των γιορτών και φέτος. Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει ένα ποιοτικό πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Συντάγματος αλλά και σε 13 κέντρα πολιτισμού της πόλης. Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες και ζογκλέρ, εργαστήρια, χορός,ξωτικά, παραμυθάδες και κουκλοθέατρα περιμένουν να δώσουν χαρά στους μικρούς μας φίλους.

Δράσεις αλληλεγγύης
Δεκαοκτώ φορείς με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως την ενδυνάμωση της έννοιας της αλληλεγγύης αποτελούν τη βάση της φετινής χριστουγεννιάτικης εγκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των γιορτινών δράσεων στην πόλη, πατώντας εδώ για να κατευθυνθείτε στο ημερήσιο ημερολόγιο της ιστοσελίδας του Δήμου Αθηναίων ή κατεβάζοντας σε pdf ολόκληρο το πρόγραμμα, χωρισμένο στις διαφορετικές εκδηλώσεις, που θα βρείτε πάνω δεξιά, στην στήλη «Σχετικά documents». 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v