Τα χωριά του Άη Βασίλη ανά την Ελλάδα

Όλη η Ελλάδα ντύνεται στα γιορτινά, και κάθε πόλη ετοιμάζει τα δικά της «καταφύγια» των Χριστουγέννων, με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Δείτε τα «Χωριά του Άη Βασίλη» που στήνονται σε δέκα πόλεις της χώρας για την εορταστική περίοδο.
Τα χωριά του Άη Βασίλη ανά την Ελλάδα
του Γιώργου Κόκουβα

Όχι, ο Άη Βασίλης δεν μένει (μόνο) στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Μένει όπου υπάρχει χριστουγεννιάτικη διάθεση, όπου υπάρχουν παιδικά χαμόγελα, και όπου η αθωότητα και η διασκέδαση μπορούν ακόμη να επισκιάσουν το συνεχές κατσούφιασμα της υπόλοιπης χρονιάς.

Εντοπίσαμε δέκα… διευθύνσεις κατοικίας του Άη Βασίλη στην Ελλάδα, από την Αθήνα ως την Θεσσαλονίκη και από την Δράμα ως το Ηράκλειο, και σας παρουσιάζουμε όλες τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις που είναι έτοιμες να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στα «Χωριά του Άη Βασίλη» σε δέκα ελληνικές πόλεις.

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στην Αθήνα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε θεματικά πάρκα όπου εδρεύει ο Άη Βασίλης και το πνεύμα των Χριστουγέννων στήνονται αυτήν την χρονιά στην Αθήνα. Διαβάστε και διαλέξτε (ή επισκεφθείτε τα όλα):

-«Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2» στα Αηδονάκια
Για δεύτερη χρονιά στήνεται ένα πολύχρωμο καταφύγιο για παιδιά στο λούνα παρκ «τα Αηδονάκια», όπου φτάνει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο ο Άγιος Βασίλης. Η Santa Claus Airways απογειώνεται προς φαντασμαγορικούς προορισμούς, όπως πάρκο με τρενάκι, εργοστάσιο παιχνιδιών, σκεπαστό παγοδρόμιο, carousel και άλλες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Info: Διονυσίου 155 και Α. Παπανδρέου, Μαρούσι, Έξοδος 11 Αττικής οδού, τηλ: 210 6196948
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 16.00-23.00, Σαββατοκύριακα και ημέρες γιορτών 10.00-0.00, Από 23/11 ως 6/1

-Christmas Kids Festival
Ένα ολοήμερο πάρτι χριστουγεννιάτικων εκπλήξεων θα στηθεί στο Smart Park των Σπάτων δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, όπου θα βρείτε δέντρο με ευχές, χώρο για χορό, παραμύθια, laser shows, δημιουργικές δραστηριότητες, εργαστήρια παιδοψυχολογίας και πολλά happenings – δείτε το πρόγραμμα εδώ
Info: Εμπορικό Κέντρο Smart Park, E. Πουλάκη, Σπάτα.
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, Ώρες εκδήλωσης: 10:00 το πρωί έως 22:00 το βράδυ

-Santa Claus Kingdom
Σε ένα θεματικό πάρκο 12.000 στρεμμάτων έρχεται ο Άη Βασίλης να στήσει άλλο ένα επιβλητικό βασίλειο για τους μικρούς του Αθηναίους φίλους, όπου θα βρουν παγοδρόμιο, ειδικό πάρκο μυθολογίας, χιονοτσουλήθρες, 3D shows, παραστάσεις, συναυλίες και ένα σωρό νοστιμιές. Μάθετε περισσότερα για το πιο γιορτινό «Βασίλειο» στο σχετικό δημοσίευμα του in2life
Info: Τιμή εισιτηρίου: 3€ τις καθημερινές, 4€ τα Σαββατοκύριακα (χωρίς το κόστος κάθε παιχνιδιού)
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00 ως τις 23:00
Διεύθυνση Μ.E.C. Παιανίας: Λεωφόρος Αθηνών- Λαυρίου 301, Αττική Οδός, έξοδος 17 (Κάντζα). Μετρό, σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας (δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία προς το M.E.C.) Πληροφορίες: 215 5305014

-«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» στην Τεχνόπολη
Στην Τεχνόπολη θα ξετυλίξει ο Δήμος Αθηναίων το κουβάρι των γιορτών για μικρούς και μεγάλους: Εκεί από τις 20 Δεκεμβρίου θα στηθεί εορταγορά, με σειρά δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια σε προσιτές τιμές. Μάθετε περισσότερα στο σχετικό δημοσίευμα του in2life
Info: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ: 210 3475518
20/12-7/1 Είσοδος ελεύθερη, Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές: 12.00 -22.00, Αργίες, Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 00.00

-Christmas Family Park
Στο εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση διοργανώνεται για τρίτη χρονιά το Οικογενειακό πάρκο των γιορτών, που θα περιλαμβάνει έναν τεράστιο κλειστό χώρο με θερμαινόμενο παιδότοπο, παγοδρόμιο, πισίνα με φουσκωτά παιχνίδια, τραμπολίνο, carousel και εξομοιωτή για εικονικές εναέριες πτήσεις μέχρι το διάστημα ή βουτιές στον βυθό.
Info: ΕΚΕΠ, 12° χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2846006-10
Η είσοδος είναι δωρεάν, και υπάρχει ξεχωριστή χρέωση, που ξεκινά από τα 0,50€, για κάθε παιχνίδι.

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στην Θεσσαλονίκη

Εκτός από την πλατεία Αριστοτέλους της συμπρωτεύουσας, όπου επιτέλους ξεχνάμε τον επί δεκαετίες πανομοιότυπο στολισμό «δέντρο-καράβι» και βλέπουμε καινούριες ιδέες, όπως fun park με carousel, παιχνίδια, παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και στολισμένα δέντρα, η Θεσσαλονίκη προσκαλεί τους μικρούς φίλους της στο «Χωριό της Αγάπης». Πρόκειται για ένα τεράστιο πάρκο με εορταστικό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην Νεάπολη, εκεί όπου ανάμεσα στα φυσικά δέντρα θα κυριαρχήσουν τα λαμπιόνια, τα ελαφάκια, τα πόνι του Άη Βασίλη που θα μεταφέρουν τα παιδιά στην φάτνη. Παράλληλα, θα υπάρχουν θεματικές δραστηριότητες σε μεγάλη πισίνα για χειμερινά παιχνίδια, κλόουν, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, μονοπάτι προς το σπίτι του αγαπημένου Άγιου των παιδιών, παιχνιδούπολη, ξύλινα σπιτάκια με ζαχαρωτά και χριστουγεννιάτικο BBQ.
Info: Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, οδός Οδυσσέα Ελύτη, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τηλ: 2310 634450
Είσοδος στο πάρκο για τα παιδιά ελεύθερη, είσοδος για ενήλικες: 3€, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το ρόφημά τους.
Ώρες λειτουργίας: 10.00-23.00, ως τις 6 Ιανουαρίου 2013

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στην Λάρισα 

Δυνατά μπαίνει φέτος στο «πρωτάθλημα» των ελληνικών χωριών του Άη Βασίλη η Λάρισα, στήνοντας ένα τεράστιο πάρκο στην Νεάπολη, τόσο φωταγωγημένο που μοιάζει με παραμύθι. Η υπερπαραγωγή της σκεπαστής αυτής αγοράς περιλαμβάνει μίνι φάρμα ζώων με ελάφια, πόνι, τάρανδο και προβατάκια, αγαπημένους χαρακτήρες των παιδιών –με πρωταγωνιστή φυσικά τον Άη Βασίλη- πολλά παιχνίδια και ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις. Παρακάτω σας δίνουμε μόνο μια ιδέα του τι θα συναντήσετε εκεί:

Δημιουργικά εργαστήρια με ειδικούς φούρνους για μικρούς μάγειρες, εργοστάσιο σοκολάτας, εικαστικά εργαστήρια, διαγωνισμούς ζαχαρωτών, shows και αφηγήσεις από γνωστούς ηθοποιούς και παρουσιαστές με φιλανθρωπικό σκοπό, σπιτάκια και stages συναυλιών, μπάντες και ομάδες χορού, κουκλοθέατρο, επιδείξεις ποδηλάτων και ιππασίας, παγοδρόμιο, συγκρουόμενα, αυτοσχέδιες δημιουργίες από σεφ, ταχυδακτυλουργικές εκπλήξεις, διαγωνισμό ευχών, παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων, κοινωνικό παντοπωλείο και άλλες φιλανθρωπικές δράσεις.
Info: Σκεπαστή αγορά Νεάπολης, τηλ: 6973795038, είσοδος στο «χωριό» ελεύθερη για όλους, δωρεάν δώρα για όλα τα παιδιά, ξεχωριστή είσοδος για κάθε δραστηριότητα
Ώρες λειτουργίας: 9.00-23.00, ώρες λειτουργίας εργαστηρίων για παιδιά: 9.00-14.00 και 18.00-21.00

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στην Δράμα

Και η αλήθεια είναι πως η Δράμα αποτελεί έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς εν Ελλάδι, αφού κάθε χρόνο στήνει στην «Ονειρούπολη» το πιο ζωηρό, πολύβουο καταφύγιό του. Αυτήν την χρονιά, το πρόγραμμα του «χωριού» θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα και θα περιλαμβάνει: Το σπίτι του Άη Βασίλη, όπου θα υποδέχεται τους μικρούς του φίλους παρέα με ξωτικά, το Σπίτι του Παραμυθιού, όπου εκτός από βιβλία, θα πρωταγωνιστήσουν και οι μικρού μήκους ταινίες από το γνωστό Φεστιβάλ της πόλης, το Εργαστήρι του Άη Βασίλη, όπου με οικολογικά υλικά τα παιδιά θα συνθέσουν κατασκευές, στολίδια και αναμνηστικά, το Δωμάτιο της Ψευδαίσθησης για οπτικές διασκεδάσεις, τον Χώρο Πειραμάτων όπου θα κυριαρχήσουν οι μικροί Φυσικοί, Χημικοί και Βιολόγοι και τέλος ο Μετεωρολογικός σταθμός Ονειρούπολης, για καθημερινή πρόγνωση του καιρού και γνωριμία με τα φαινόμενα της φύσης.

Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω μια έκθεση ψηφιδωτών, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, ατελιέ facepainting με ξωτικά, ταχυδρομείο για ευχές και γράμματα, δωρεάν λούνα παρκ, συντριβάνι ευχών και Σπίτι Τεχνολογίας. Τέλος, σκεφτείτε όλα τα παραπάνω πλαισιωμένα από δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, happenings και παιδικά χαμόγελα, και ιδού η εμπειρία που μόνο στην Δράμα βιώνεται κάθε χρονιά.
Info: 4/12 ως 5/1, Δημοτικός Κήπος και Πλατεία Ελευθερίας Δράμας
Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι περισσότερες δράσεις είναι δωρεάν – για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις εξτρά χρεώσεις δείτε εδώ. http://www.oneiroupoli2012.gr/programma.pdf
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-14.00 και 17.30-21.00, Σαββατοκύριακα και 24-26/12, 31-1/1 και 5/1 από 10.00-21.00

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στα Τρίκαλα

Για δεύτερη χρονιά στήνεται στην θεσσαλική πόλη ο «Μύλος των Ξωτικών», όπου τα αγαπημένα αυτά πλάσματα των παιδιών παρουσιάζουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων σε έναν παραμυθένια χώρο. Και όχι μόνο: Το σπίτι του Άη Βασίλη, το εργοστάσιο γλυκισμάτων, το κάστρο της Playmobil, το Σπίτι του Πάγου για facepainting, η ειδική Παιχνιδοέκθεση με παιχνιδότοπο για ΑΜΕΑ, τα διαδραστικά εργαστήρια κατασκευών, βιβλίων και ανακύκλωσης, ο φούρνος, το Cine των Ξωτικών και το fun park με την χριστουγεννιάτικη αγορά θα διεκδικήσουν πολύ από τον χρόνο και την γιορτινή ενέργεια των παιδιών και όλης της οικογένειας. Μάθετε περισσότερα εδώ.
Info: Πάρκο Ματσόπουλου, τηλ: 24310 38890
Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Ως 21/12, καθημερινά 8.30-21.00, σαββατοκύριακα 10.00-21.00. Από 22/12 ως 6/1: 10.00-21.00
Η είσοδος είναι δωρεάν, όπως επίσης και οι δράσεις που θα δείτε
εδώ

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στο Ναύπλιο
Στο πάρκο του ΟΣΕ στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου υποδέχεται φέτος ο Άη Βασίλης τους μικρούς του φίλους για 15 ημέρες. Εκεί θα στηθούν δέκα ξύλινα σπιτάκια – ανάμεσά τους και το σπίτι του Άη Βασίλη για συζητήσεις, ευχές και φωτογραφίες, τα σπιτάκια των παραμυθιών για ατελείωτες αφηγήσεις, το εργαστήρι του Άη Βασίλη με εργαστήρια κατασκευών και εμψυχωτές, το Ζαχαρόσπιτο με παραδοσιακά γλυκά από όλο τον κόσμο, το σπιτάκι της κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, η Πινακοθήκη και το σπίτι της Μουσικής. Στην έξοδο του πάρκου, θα σας περιμένει ένα παγοδρόμιο, ένα μεγάλο carousel και πολλά ακόμη παιχνίδια. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων.
Info: Πάρκο Άη Βασίλη στο πάρκο ΟΣΕ, είσοδος δωρεάν
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Από 22/12 ως 6/1, καθημερινά 10.30-13.30 και 16.30-20.30, Σαββατοκύριακα και γιορτές: 10.30-20.30

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στην Νάουσα

Το όμορφο –και ήδη χιονισμένο- δάσος του Αγίου Νικολάου της Νάουσας μεταμορφώνεται σε Δάσος των Χριστουγέννων για λίγες ημέρες. Εκεί θα «ξεφυτρώσουν» παραμυθένια μανιταρόσπιτα, χιονισμένα σπιτάκια, λουνα παρκ και χώροι για πολλές γιορτινές δράσεις, ανάμεσα στα γραφικά μονοπάτια και τα ποταμάκια του δάσους. Παρόντες, φυσικά, θα είναι ο Άη Βασίλης και τα καλλικαντζαράκια του, καθώς και ξωτικά, νεράιδες και άλλα αγαπημένα πλάσματα των παιδιών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο fun park, στη ζαχαρογειτονιά και στην χριστουγεννιάτικη αγορά – περισσότερες πληροφορίες εδώ
Info: Το Δάσος των Χριστουγέννων, Άγιος Νικόλαος – 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας – καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων από το κέντρο της πόλης.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: από 8/12 ως 7/1, ώρες 10.00-21.00 – είσοδος ελεύθερη

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στην Πάτρα
Στον πολυχώρο Πολιτεία θα προσγειωθεί φέτος το πνεύμα των Χριστουγέννων στην πόλη της Πάτρας. Εκεί, στην «Μαγεμένη Πολιτεία», θα βρείτε ένα γιορτινό καταφύγιο με χιλιάδες φωτάκια, παιχνίδια, λουνα παρκ, παγοδρόμιο, σπίτι του Άη Βασίλη για φωτογραφίες και γράμματα, θέατρο σκιών, παραστάσεις, cart, τρενάκι και πολλά γλυκίσματα στο λιχουδόσπιτο. Για τους μεγαλύτερους επισκέπτες, η μπυραρία της Πολιτείας ενδείκνυται για να το ρίξετε λίγο έξω.
Info: Πολιτεία, Ακτή Δυμαίων 84, είσοδος στον χώρο ελεύθερη
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: από 14/12 ως 7/1 και ώρες 16.00-23.00 (καθημερινές) και 10.00-23.00 (σαββατοκύριακα και αργίες)

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στο Ηράκλειο

Το Πάρκο Ελευθερίας του Ηρακλείου θα είναι αυτές τις ημέρες αφιερωμένα αποκλειστικά στα παιδιά, καθώς ο δήμος της πόλης και ο εμπορικός της σύλλογος αποφάσισαν να το μεταμορφώσουν σε μια «Παραμυθοχώρα» με κάστρο, όπου θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες. Ο χώρος θα αποκτήσει ζωή και με ένα τρενάκι και ένα καρουζέλ για τα παιδιά.
Info: Πάρκο Ελευθερίας, Ηράκλειο, ελεύθερη είσοδος – λειτουργία από 22/12 ως 2/1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v