Δεκέμβριος στην Αυλαία: Επιμένοντας ελληνικά και… εορταστικά

Ο «εορταστικός» Δεκέμβρης είναι εδώ και η μουσική σκηνή Αυλαία τον υποδέχεται με θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα, μουσικά καλωσορίσματα και αγαπημένες συνεργασίες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του μήνα.
Δεκέμβριος στην Αυλαία: Επιμένοντας ελληνικά και… εορταστικά
Η Μουσική Σκηνή Αυλαία, σε κλίμα εορταστικό αυτή τη φορά, γεμίζει ακόμα έναν μήνα με αγαπημένες μουσικές συνεργασίες, «συνομιλίες» με μεγάλους δημιουργούς, ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις και χορευτικά δρώμενα με άρωμα Αργεντινής. Τι θα δούμε τον τελευταίο μήνα του χρόνου στο μουσικό στέκι του Βοτανικού;

Στέλιος Βαμβακάρης
«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα...»
Τρίτες 4, 11 & 18/12/2012

Μια ομάδα νέων μουσικών συνομιλεί μουσικά με έναν από τους πλέον άξιους συνεχιστές της λαϊκής μας μουσικής, παρέα με φίλους ερμηνευτές και δημιουργούς. Τις Τρίτες του Δεκέμβρη στη μουσική σκηνή Αυλαία...

Ώρα έναρξης 21.30
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)

Το Τρένο του Τάνγκο
Τετάρτες του Δεκέμβρη

Η χορευτική ομάδα Duende και η ορχήστρα Evocaciόn σάς προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί τους με νότες απ’ την Αργεντινή, στο θαυμάσιο κόσμο του τάνγκο.

Ώρα έναρξης 21:30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

* Θα ακολουθεί milongua.

Οι Τσούκου Τσούκου παρουσιάζουν το νέο έργο του Κυρίου Σταύρου Τσιώλη: Η Πόρτα ή Ο σωρός των φασολιών

Μια τραγωδία της Μαθηματικής επιστήμης

«..με τις σημερινές συνθήκες δε φτάνει η αγάπη, Ρούλη!..»

Ο πορτιέρης Ρούλης, καθηγητής μαθηματικών, διωγμένος από τα σχολεία του κράτους με την τρομερή κατηγορία των αποπλανήσεων των μαθητριών του, θα συγκρουστεί με το νεαρό Δημητράκη, σεκιουριτά του μαγαζιού και αδερφό της πρώην μαθήτριάς του και αγαπημένης του. Μέχρι το ξημέρωμα, η αναζήτηση της βαθύτερης ταυτότητας των προσώπων θα τους οδηγήσει στην αποδοχή, τη φιλία και την απόγνωση του αναπόφευκτου τέλους.

Οι Τσούκου μετά το «Neon…» και το «Σουρελαϊκέν», έκαναν μόνο ένα μπάνιο, κοιμήθηκαν μόνο τρεις ώρες και μόλις έπεσε ο ήλιος και δρόσισε, ανοίξανε την «Πόρτα» του Κυρίου Σταύρου Τσιώλη και σας προσκαλούν σε ένα Νυχτερινό Κέντρο Διασκέδασης όπου η αντρική φιλία, το ηθικά νόμιμο, τα μαθηματικά και τα ανθρώπινα όρια μπερδεύονται σουρεαλιστικά μέσα σε ήχους λαϊκών ασμάτων. Στην «Πόρτα» του, ο Σταύρος Τσιώλης μπλέκει με το δικό του μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη «Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ».

Κάθε Πέμπτη στις 9:30
Τιμή εισιτηρίου: 12 € (με ποτό), 6 € (φοιτητικό, ανέργων)
Διάρκεια: 80’

...«Βγες απ’τη σκέψη μου, όλα σου με πονούν, αφού με άλλον τώρα ζεις…» (Ζ. Μελάς)

Γιάννης Βενιζέλος
Δευτέρα 10/12/2012

Ο Γιάννης Βενιζέλος με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών θα παρουσιάσει στην Αυλαία την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Καλωσόρισμα». Θα ακουστούν τα 10 τραγούδια και τα 2 ορχηστρικά έργα που περιλαμβάνονται στο cd, καθώς επίσης και τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων συνθετών από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ώρα έναρξης 21.30
Τιμή εισιτηρίου 5 €

Γεράσιμος Ανδρεάτος - Σοφία Παπάζογλου - Melios Balkana Mama
Σάββατα από 15/12/2012 ως 5/1/2013

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου, δύο απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, ξεκινούν μια σειρά παραστάσεων με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα πλεγμένα στοιχεία μουσικής της Ανατολής και world μουσικής μέσα από τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Κετεντζόγλου. Τη σημαντική αυτή συνεργασία έρχονται να συμπληρώσουν με την ενέργεια και το ρυθμό τους οι Melios Balkana Mama οι οποίοι καταφέρνουν με σύγχρονο τρόπο να αναμειγνύουν τη Ska, με τη Balkan και τη Reggae μουσική.

Μετρώντας εφτά προσωπικούς δίσκους και τουλάχιστον 60 δισκογραφικές συμμετοχές, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ως ερμηνευτής, ως μουσικός και άλλοτε ως συνθέτης έχει συνεχή μουσική παρουσία τα τελευταία 25 χρόνια. Έχει συνεργαστεί με τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της έντεχνης και της λαϊκής μας μουσικής. Από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές της εποχής του, ξεχωρίζει για την εξαιρετική λαϊκή φωνή του όσο και για τις αυστηρές και συνεπείς καλλιτεχνικά επιλογές και αναζητήσεις του.

Η Σοφία Παπάζογλου ξεκίνησε την τραγουδιστική της πορεία αξιοποιώντας τις έντονες μνήμες των παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών που είχε χαραγμένες από την παιδική της ηλικία. Η επαγγελματική της ενασχόληση με το τραγούδι ξεκίνησε το 1995, όταν ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης της εμπιστεύτηκε την ερμηνεία των τραγουδιών του κύκλου «Στεναγμός Ανατολίτης» (LYRA). Ακολούθησαν οι δίσκοι: «Πάμε Νότια» (LYRA, 1998 - Γιώργος Ζήκας), «Όσα σου μοιάζουν» (UNIVERSAL MUSIC, 2003 - Μανόλης Πάππος), «Πέμπτη απόγευμα» (Cantini 2004 - Παναγιώτης Καλαντζόπουλος), «Ένα παράξενο ταξίδι» (Βασίλης Κετεντζόγλου, Ντάσο Κούρτι).

Ώρα έναρξης 22:30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με ποτό)

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v