Η έξοδος του Σαββάτου: Χέλμουτ Νιούτον, Τόνι Σφήνος και ρακόμελα

Αυτό το Σάββατο επισκεπτόμαστε τον μαγικό φωτογραφικό κόσμο του Χέλμουτ Νιούτον στη «Στέγη», παρτάρουμε όπως παλιά με τις διασκευές του international Greek lover Τόνι Σφήνου και…. ρακό-μελώνουμε στο Γκάζι.
Η έξοδος του Σαββάτου: Χέλμουτ Νιούτον, Τόνι Σφήνος και ρακόμελα
Ο χειμώνας έχει κάνει αισθητή πλέον την παρουσία του και ο καιρός ενδείκνυται για «χουχούλιασμα» σπίτι με ταινία και κουβέρτα. Αν όμως νομίζατε πως αυτό θα προτείνουμε για το Σάββατο που φαίνεται στο ορίζοντα απατάσθε.

Ο μαγικός φωτογραφικός κόσμος του Χέλμουτ Νιούτον στην Στέγη

Ο «μισογύνης» φωτογράφος που εξύμνησε το γυναικείο σώμα μέσα από τα πορτρέτα και τις ονειρικές εμπνεύσεις του φακού του, ο Χέλμουτ Νιούτον, «έρχεται» για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από μια αντιπροσωπευτική σκιαγράφηση του έργου του με εκπροσώπηση από όλες τις δημιουργικές προεκτάσεις του. Από το Ίδρυμα του, προέρχονται τα 196 έργα και ένα φιλμ για την ζωή του γυρισμένο από τη σύζυγό του, τα οποία παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2013 (12.00-21.00, είσοδος 8€).

Περισσότερα για την ζωή του φωτογράφου και την έκθεση εδώ.

Ένας international Greek lover στο Γκάζι

Τον πρωτοείδαμε πριν από μερικά χρόνια σε βιντεάκια στο Youtube, όπου διασκεύαζε κομμάτια από το «Κορίτσι του Μάη» των Olympians και τα «Όνειρα πουλιά μου ταξιδιάρικα» του Τζο Ντασέν μέχρι το «Τρελοκόριτσο» και το «Τζένκις Χαν». Ο Τόνι Σφήνος πουλάει ακόμα τρέλα, μόνο που πλέον απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερο κοινό από αυτό που είχε πριν από μερικά χρόνια. Τα show μαζί με το συγκρότημα του, τους Playmates, είναι ξεσηκωτικά και στηρίζονται εξ’ ολοκλήρου σε τραγούδια από τις «χρυσές» δεκαετίες 70s και 80s. O cult αυτός τραγουδοποιός της showbiz λοιπόν, εμφανίζεται αυτό το Σάββατο (και για πολλά ακόμη) στη σκηνή του Koo Koo (ώρα έναρξης 23:00, είσοδος 12€ με ποτό). Μουστακοφόροι και μη, με αφάνες η χωρίς, με καμπάνες ή κολλητά τζιν, λέμε να κατηφορίσουμε προς Γκάζι και να μπούμε στην μηχανή του χρόνου μαζί του.



Ακόμα ένα ποτηράκι (χικ!)

Εδώ και χρόνια σταθερή αξία στο Γκάζι, η σκεπαστή παρεΐστικη αυλίτσα του στην καρδιά του Γκαζιού μάς έχει «ποτίσει» αρκετά λίτρα από το γλυκόπιοτο ρακόμελό του, μαζί με τους ικανοποιητικούς μεζέδες του και αυτό το Σάββατο θα το ξανακάνει. Το Γκαζοχώρι (Δεκελέων 2, Γκάζι, τηλ: 210 3424044) θα αποτελέσει τον τρίτο και τελευταίο σταθμό στην έξοδό μας.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v