H έξοδος του Σαββάτου: «Το Κυνήγι»…Tσιν Αθήνα

Αυτό το Σάββατο κατηφορίζουμε στο κέντρο για να απολαύσουμε το εξαιρετικό «The Hunt» του Τόμας Βίντεμπεργκ και καταλήγουμε να κάνουμε «Τσιν Τσιν» και να χορεύουμε στο ομώνυμο και άκρως συμπαθητικό μπαράκι των Εξαρχείων.
H έξοδος του Σαββάτου: «Το Κυνήγι»…Tσιν Αθήνα
Η έξοδος αυτού το Σαββάτου δεν πτοείται από τον συννεφιασμένο καιρό και περιλαμβάνει νάτσος, μπύρα, Δόγμα 95 και μπόλικα… τσιν τσιν. Μιλάμε με γρίφους; Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Αυτό το Σάββατο, λέμε να κατηφορίσουμε για ακόμα μια φορά στο κέντρο της Αθήνας με διπλή αφορμή: αφενός για να δούμε την νέα και πολλά υποσχόμενη ταινία "Ο Κηνυγημένος" του Δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ, αφετέρου να καλύψουμε τις… ανάγκες μας για ποτάκι και χορό σε ένα άκρως συμπαθητικό μπαράκι στο πεζόδρομο της οδού Κιάφας, στα Εξάρχεια.

Πολλά χρόνια μετά τη συγκλονιστική “Οικογενειακή Γιορτή” του, ο Τόμας Βίντερμπεργκ επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παραδώσει… μαθήματα και να εκθέσει ακόμα μια φορά, με τον ίδιο διεισδυτικό, βασανιστικά αποκαλυπτικό τρόπο, την ανεπάρκεια των ανθρώπων να διαχειριστούν ζητήματα που τους υπερβαίνουν.

Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τον Λούκας, έναν μοναχικό άνδρα ο οποίος χωρίς να έχει φταίξει σε τίποτα βρίσκεται στην θέση του ενόχου για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη του καλύτερού του φίλου.

"Η ερμηνεία του Μάντς Μίκελσεν (ο «κακός» στο Casino Royale) είναι επιβλητική, οι δευτερεύοντες ρόλοι τον πλαισιώνουν ιδανικά και η σκηνοθεσία του Βίντερμπεργκ, όπως και το σενάριο που συνυπογράφει με τον Τομπάιας Λίντχολμ, είναι σφιχτή, στοχευμένη και χωρίς τίποτε το περιττό, συνεπής με το λιτό, ξεκάθαρο και κοφτερό σα λεπίδα φινάλε", λέει ο κριτικός του In2life. Η ταινία προβάλλεται στο αγαπημένο μας Ideal (Πανεπιστημίου 46) στις 20.00 και στις 22.20.

Οποιαδήποτε από τις δύο προβολές και αν επιλέξετε, η συνέχεια περιλαμβάνει πολύ… «Τσιν Τσιν». Σχεδόν δέκα λεπτά περπάτημα από το Ideal, στον πεζόδρομο της οδού Κιάφας, θα βρείτε το ομώνυμο μπαράκι – καφέ. Το εύηχο όνομα του θυμίζει αρκετά το ομώνυμο τραγούδι του Τρίο Ατενέ, από την ελληνική ταινία «Το Δόλωμα», ενώ ο χώρος και οι μουσικές είναι εμπνευσμένες κατά βάση από τις δεκαετίες 60s- 70s: τοίχοι σε βαθύ κόκκινο χρώμα, floral ταπετσαρίες, ξύλινο πάτωμα, vintage καναπέδες και κεφάτη ρετρό μουσική, συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός άκρως συμπαθητικού μπαρ το οποίο έχει όλα τα… φόντα για να γίνει το νέο μας στέκι στην περιοχή.

Οι τιμές του κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα. Τα ποτά κοστίζουν 7€, οι μπύρες (ποτήρι) 5€ και το ποτήρι κρασί 4€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v