Rock bars: 10 διευθύνσεις “for those about to rock”

Κλασσικό ροκ, heavy metal, κιθάρες στους τοίχους, παλιομοδίτικα juke box, άφθονη βαρελίσια μπύρα, tributes σε θρυλικές μπάντες και θεματικές βραδιές για νοσταλγούς του rock and roll και όχι μόνο. Επισκεπτόμαστε δέκα μπαράκια που συνεχίζουν να ροκάρουν.
Rock bars: 10 διευθύνσεις “for those about to rock”
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)
τραγουδούσαν οι AC/DC στα 70’s ξεσηκώνοντας τα πλήθη. Όντως, η κορυφή είναι δύσκολη αν θέλεις να ροκάρεις. Αλλά όχι πάντα. Για την ακρίβεια, μπορούμε να ροκάρουμε ελεύθερα και άνετα απολαμβάνοντας μια κρύα βαρελίσια μπύρα σε κάποιο από τα (λίγα η αλήθεια είναι) καθαρόαιμα ροκ μπαράκια της Αθήνας. Classic rock, heavy metal, tribute, θεματικές βραδιές, live από εγχώριες και ξένες μπάντες, απ’ όλα έχει ο ροκ μπαχτσές της εναλλακτικής διασκέδασης. For those about to rock λοιπόν (όπως θα έλεγαν πάλι οι AC/DC), ιδού δέκα διευθύνσεις για κάθε «σκληρό» γούστο και άκουσμα.

Rainbow
(Δεκελεων 40, Γκάζι, τηλ: 6974132500)

Πιο ακραίο από το παραδοσιακό στυλ των rock bars, χωρίς όμως να ξεχνά το κλασικό ροκ και metal. Ροκ διακόσμηση με ξύλινο μπαρ, αφίσες στους ξεβαμμένους τοίχους, τέσσερα video wall και θεματικές βραδιές που δεν αφήνουν κανέναν φαν της ροκ και metal σκηνής παραπονεμένο: Δευτέρες, Τρίτες και Τετάρτες metal tributes, Πέμπτες Thrash/Black/Death metal, Παρασκευές και Σάββατο all metal parties και Κυριακές ζωντανές εμφανίσεις από εγχώριες μπάντες. Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα events. Τις καθημερινές μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα έχει και Happy Hour με όλες τις μπύρες 3€. Ποτό 7€, μισόλιτρη μπύρα 5€ και σπέσιαλ ποτό 8€.

Blue (Μεσολογγίου 8, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6815505)

Θρυλικό στέκι στην καρδιά του Χαλανδρίου, μετρά την Ιστορία του σε… δεκαετίες, καθώς παίζει αδιάλειπτα τις ροκ και alternative μουσικές του από τον Δεκέμβριο του 1992 μέχρι σήμερα. Αναλόγως την ώρα της ημέρας και την διάθεση, θα πιάσετε τραπεζάκι στον επάνω όροφο, για χαλαρή κουβεντούλα με χαμηλωμένη μουσική υπόκρουση, σκαμπό στη μπάρα του ισογείου για… σφηνάκια μέχρι τελική πτώσης και δυνατή μουσική, καναπεδάκι δίπλα στο σταντ του ισογείου με τα μουσικά περιοδικά –και τα τελευταία τεύχη του ΝΜΕ– τις μικρές πρωινές ώρες, για να ξεθολώσετε λίγο πριν φύγετε, ή… μια θέση κάτω από τον έναστρο ουρανό, στην ατμοσφαιρική ταράτσα του. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι και επιτραπέζια στην δροσερή αυλή –ναι, κι άλλος χώρος. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα σπέσιαλ και τα κοκτέιλ από 8€ έως 10€.

Intrepid Fox
(Τριπτολέμου 30, Γκάζι, τηλ. 210 3466055)

To κλασικό ροκ στέκι στο Γκάζι σε βάζει αμέσως στο κλίμα με τις δεκάδες αφίσες που κοσμούν τους τοίχους του. Ramones, Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Sex Pistols… Όρεξη να’ χετε να χαζεύετε ολόκληρη την ιστορία του rock and roll και του metal ακούγοντας φυσικά και τις αντίστοιχες μουσικές από τους DJ. Κατά καιρούς διοργανώνει events και παρουσιάσεις δίσκων από εγχώριες μπάντες, ενώ την φετινή καλοκαιρινή περίοδο εγκαινίασε την μικρή αλλά συμπαθητική ταράτσα του με πιο “mainstream” μουσικές που σε καμία περίπτωση όμως δεν… νοθεύουν τον σκληρό χαρακτήρα του μαγαζιού. Τα Σάββατα έχει ζωντανό show με χορεύτριες να λικνίζονται υπό τους ήχους του “Sweet Dreams” του Marilyn Manson. Το μπιλιάρδο στην μέση προσθέτει λίγο ακόμα attitude στην ούτως η άλλως ξεχωριστή ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Ποτό 7€, 5€ η μισόλιτρη μπύρα.

Blueprint 
(Βασιλίσσης Σοφίας 17, Μαρούσι, τηλ: 2103129293)

Cult στέκι των Βορείων Προαστίων με ιστορία δώδεκα χρόνων. Το όνομα του είναι δανεισμένο από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο του θρυλικού κιθαρίστα Rory Gallagher και όπως θα περίμενε κανείς η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα κινούνται σε ανάλογο ύφος. Ξύλινοι πάγκοι, video wall που προβάλει live rock συναυλίες και ροκ αντίκ διακόσμηση από συλλογές και παλαιοπωλεία. Το soundtrack περιλαμβάνει αυθεντικές ροκιές από 70’s, 80’s και 90’s και η… κάβα παραπάνω από δεκαπέντε ετικέτες μπύρας και πολύ ιδιαίτερα cocktails. Διαλέγετε και παίρνετε. Το ποτό κοστίζει 7€.

45 Μοίρες
(Βουτάδων & Ιάκχου 18, Γκάζι, τηλ.: 210 3472729)


Έφερε πρώτο τα ροκ ακούσματα στο Γκάζι, καταφέρνοντας σχεδόν εκ θαύματος να μαζέψει και να κρατήσει κόσμο που δεν οδηγούσε απαραιτήτως Harley και δεν έπινε αυστηρά και μόνο μπίρες. Βρήκε, επίσης, τη χρυσή τομή ανάμεσα στο σνομπισμό απέναντι σε ό,τι δεν είναι ροκ και την άλωση από το mainstream που το περιέβαλε.

Τόσο στον εσωτερικό, πιο «χειμωνιάτικο» χώρο, με το μεγάλο video wall που προβάλλει βίντεο κλιπ, όσο και στην υπέροχη ταράτσα του, με τη φωτισμένη Ακρόπολη στο background και τις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης σε πρώτο πλάνο, η κονσόλα κινείται πάντα σε ροκ μουσικά μονοπάτια. Όταν θέλει να κάνει διάλειμμα από το κλασικό ροκ, αναμιγνύει έξυπνα pop alternative σφήνες με hard rock-ιές, χωρίς ποτέ να «ξεπέφτει» στο απόλυτο mainstream, αλλά ούτε και να ακούγεται μονοφωνική. Η μπάρα μεγαλουργεί στα πλέον πρωτότυπα κοκτέιλ, ενώ σερβίρει κι ολόσωστα mojito, caipirinha, cuba libre και λοιπά δημοφιλή. Το απλό ποτό κοστίζει 7 ευρώ, τα κοκτέιλ και τα σπέσιαλ 9 ευρώ. Το 45 Μοίρες ξενυχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας.

Bat City
(Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11, τηλ.: 210 6401666)
 
Ένα από τα πλέον καθαρόαιμα ροκ στέκια της Αθήνας, που αντέχουν στο τεστ του χρόνου χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους (ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ρισκάρουν να μοιάζουν βγαλμένα από την μηχανή του χρόνου) το Bat City της Λεωφόρου Αλεξάνδρας καλύπτει ολόκληρο το φάσμα από alternative μέχρι hard rock, και «την ψάχνει» με guitar workshops, tribute nights, resident DJs’ sets, σαββατιάτικα πάρτι με κοκτέιλ και συναυλίες.

Η διακόσμηση του χώρου είναι εμπνευσμένη από το Sin City του Frank Miller, ενώ ο κόσμος που μαζεύει καλύπτει ένα ηλικιακό φάσμα από 20-somethings μέχρι πενηντάρηδες με μακριά μαλλιά και μπύρες στο χέρι. Θα το βρείτε ανοιχτό από πολύ νωρίς το πρωί για καφέ και snacks σε ρυθμούς lounge και ραδιοφωνική αισθητική, ενώ όσο περνάει η ώρα τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν. Μετά τις 22.00 κάθε βράδυ υπάρχει και διαφορετικό concept ή event. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο επίσημο site του Bat City ή στη σελίδα του στο Facebook. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Tithora
(Λ. Ιωνίας 275, Άνω Πατήσια, τηλ.: 210 2581819)
 
Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1989 στα Άνω Πατήσια (είχαν προηγηθεί οι… μετεμψυχώσεις του σε Παρνασσό και Σαντορίνη) και συνεχίζει ακάθεκτο να γαλουχεί γενιές και γενιές ροκάδων, 23 χρόνια αργότερα. Το 1998, πάνω από το υπόγειο club απέκτησε κι ένα ωραιότατο café, που λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί, πάντα σε ροκ ρυθμούς. Ο καταπράσινος κήπος λειτουργεί επίσης από νωρίς το πρωί, με τραπεζάκια έξω, για τις φοιτητικές μαζώξεις μετ’ επιτραπέζιων.

Όσο για το club; Η λιτή, old school διακόσμηση με την πέτρινη μπάρα αφήνει στη μουσική τον πρώτο λόγο: Μελωδικές κιθάρες προηγούμενων δεκαετιών, σκληροί μεταλλικοί ήχοι αλλά και εναλλακτικά ηλεκτρονικά περάσματα συνθέτουν το… μενού. Κάθε ημέρα της εβδομάδας είναι αφιερωμένη και σε ένα διαφορετικό είδος: Dark wave, New wave, Alternative, Gothic, Electronic, Ebm & Industrial τις Δευτέρες, 80s Rock τις Τρίτες, Classic Rock, Heavy Metal, Power metal & sleaze-pozer τις Τετάρτες, parties και αφιερώματα με guest DJs κάθε Πέμπτη, όλα τα είδη ροκ και metal τα Παρασκευοσάββατα, ελληνικό ροκ και έντεχνο τις Κυριακές.

Jasmin
(Μιχαλακοπούλου 150 & Σινώπης Αμπελόκηποι, τηλ: 6947370536)
 
Από τα μεγαλύτερα ροκάδικα της Αθήνας, το Jasmin κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ροκάδων της νέας γενιάς με ιστορία που ξεπερνά τα δέκα χρόνια. Cosy χώρος σε δύο επίπεδα, μεγάλα βαρέλια μπύρας στην θέση των τραπεζιών, διακόσμηση που παίζει με την πέτρα και το ξύλο και θεματικά parties για κάθε γούστο (και άκουσμα). Δευτέρες θεματικές βραδιές με αφιερώματα, Τρίτες ελληνικό ροκ και ladies night με δωρεάν το δεύτερο ποτό για το ασθενές φύλο, Τετάρτες live reggae, Πέμπτες live με τον Βασίλη Καζούλη (αυτή την περίοδο), Παρασκευές και Σάββατα all about to rock με ο,τι ακούστηκε μέσα στην εβδομάδα… συμπυκνωμένο. Τις Παρασκευές το δεύτερο ποτό είναι δωρεάν για τους φοιτητές. Δείτε εδώ το πρόγραμμα αναλυτικά. . Ποτό 7€, μπύρα 4€ η μισόλιτρη 3€ η μικρή. Σε live και events έχει και είσοδο η οποία δεν ξεπερνά τα 10€ συν ποτό.

Revenge of Rock
(Λ. Αλεξάνδρας 34, τηλ: 2108830693)
 
Η… εκδίκηση του ροκ σε όλο της το μεγαλείο. Cult στέκι στην Αλεξάνδρας με φανατικούς θαμώνες που πίνουν άφθονη μπύρα και επιδίδονται σε ανελέητο headbanging στο όνομά του. Αρκετές φορές θυμίζει πασαρέλα 80’s metal – glam rock ένδυσης, αλλά αυτό αποτελεί και μέρος της γοητείας του μαζί με την ατμόσφαιρά του. Χαμηλός φωτισμός, video wall, κόκκινο και μαύρο χρώμα να κυριαρχεί, καθρέφτες με «μπορντούρα» από σιδερένια καρφιά, κιθάρες στους τοίχους, σκίτσα των Iron Maiden και των Kiss πάνω από το μπαρ και πίσω από τον Dj κολάζ από εξώφυλλα δίσκων. Τα θεματικά parties του περιλαμβάνουν από glam rock και heavy metal βραδιές μέχρι tributes ελληνικών συγκροτημάτων στους KISS και στους Guns and Roses.

Le Roi (Παπανικολή 18 Χαλάνδρι, τηλ: 2106892104)
 
Το ροκ μπαράκι που άφησε εποχή στο Γαλάτσι, τα… καταφέρνει μια χαρά και στον νέο του χώρο στο Χαλάνδρι. Η πετρόκτιστη μονοκατοικία στην Παπανικολή σε βάζει αμέσως στο κλίμα του μαγαζιού, ενώ το εσωτερικό του διατηρεί την παλιομοδίτικη διακόσμηση που το καθιέρωσε στην συνείδηση των θαμώνων του, θυμίζοντας αγγλική pub. Jukebox, φλιπεράκια, πυξίδες, ταξίμετρα, πυροσβεστήρες και κάθε λογής (ροκ) αντίκες κοσμούν τις καμάρες και τους πέτρινους τοίχους του μπαρ, ενώ σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι τα χιλιάδες βινύλια που χρησιμοποιούν ευλαβικά οι Djs για να φτιάξουν τα classic rock sets τους. Κάθε Παρασκευή, στα decks ο μετρ του είδους Αλέξανδρος Ριχάρδος. Παρασκευές και Σάββατα από τις 22:30 και μετά γίνεται το έλα να δεις, οπότε καλύτερα να πάτε λίγο νωρίτερα για να βρείτε να κάτσετε. Ποτά από 7€ έως 9€. Μπύρες από 5€ μέχρι 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v