Η έξοδος του Σαββάτου: Σε μια άδεια Αθήνα…

Απολαμβάνουμε τις βουτιές μας στις ήσυχες -πλέον- παραλίες της Αττικής, βρίσκουμε τραπέζι με θέα στην Βουλιαγμένη και χαλαρώνουμε με θερινό σινεμά, χωρίς να ζηλεύουμε καθόλου όσους την ίδια ώρα στριμώχνονται σε κάποιο νησιωτικό bar.
Η έξοδος του Σαββάτου: Σε μια άδεια Αθήνα…
Σε μία άδεια Αθήνα βρίσκουμε την ιδανική ευκαιρία να απολαύσουμε όλα αυτά που, υπό άλλες συνθήκες, η κοσμοσυρροή μας αποτρέπει. Άλλωστε, η θερμοκρασία το Σάββατο αναμένεται να πέσει ελαφρώς, επιτρέποντάς μας ακόμα περισσότερες πρωινές βόλτες και ένα πιο δροσερό απόγευμα.

Ξεκινάμε, λοιπόν, τη μέρα μας με μία δροσερή βουτιά στις ακτές της Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στο Καβούρι, στην πλαζ μπροστά από το Divani Palace. Απολαμβάνουμε παγωμένο καφέ στην άμμο, η γραφική θέα μας παραπέμπει σε νησί και καθόλου δεν ζηλεύουμε που οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μας κάνουν διακοπές σε κάποιο υπερτιμημένο, λόγω high season, θέρετρο.

Το μεσημεράκι βρίσκουμε αμέσως τραπέζι στο Mezzaluna (Ορφέως 2, Βουλιαγμένη), για να απολαύσουμε καταπληκτική ιταλική κουζίνα, με υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης. Δοκιμάστε τα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς, καπνιστό σολομό και μπρικ και θα μας θυμηθείτε (τιμές: περί τα 25 ευρώ κατ’άτομο).

Άλλωστε, λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται και το Waffle House, το διάσημο πλέον παγωτατζίδικο με τις πρωτότυπες γεύσεις και τις πιο λαχταριστές βάφλες που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε να σας περιλούσουν την τραγανή βάφλα σας με νουτέλα και τραγανά κροκάν…

Και το βράδυ…

Μα φυσικά, θερινό σινεμά! Για σινεφίλ βραδιά στη Μπομπονιέρα της Κηφισιάς (αν είστε κάτοικοι των Βορείων Προαστίων) με τον «Εραστή της Κομμώτριας», ή για Cine Paris και «Ατίθαση Συντροφιά», με Νταϊάν Κίτον και Κέβιν Κλάιν, αν προτιμάτε light ρομαντική κομεντί, στην σκιά του βράχου της Ακρόπολης.
(Ώρες έναρξης: 20.50 και 23.00 στη Μπομπονιέρα της Κηφισιάς, 20.45 και 23.10 στο Cine Paris)

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το σαββατόβραδό σας στην πόλη;

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v