Athens Video Art Festival: Ζωντανεύοντας την Αθήνα

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το Athens Video Art Festival ανοίγει (ελεύθερα) τις πύλες του στο κοινό από τις 18 έως και τις 20 Μαΐου εγκαινιάζοντας και αξιοποιώντας κτιριακά συγκροτήματα στην καρδιά του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.
Athens Video Art Festival: Ζωντανεύοντας την Αθήνα
Υπό το concept “Ζωντανεύοντας την Αθήνα | Visualise Athens”, η διοργάνωση σε προσκαλεί να ζήσεις τη μοναδική εμπειρία ενός ταξιδιού μέσα στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών. Το φεστιβάλ εγκαινιάζει και αξιοποιεί κτιριακά συγκροτήματα 5.000m² στην καρδιά του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, καθώς και τους περιβάλλοντες δημόσιους χώρους (Στοά Κουρτάκη, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, οδός Κολοκοτρώνη), πραγματοποιώντας μια οργανωμένη αστική ενέργεια, για πρώτη φορά με ελεύθερη είσοδο.

Το "Athens Video Art festival" στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια για αναβάθμιση του Ιστορικού και Εμπορικού κέντρου της πόλης και αναλαμβάνει να «ζωντανέψει» τον αστικό ιστό, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης, να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό και πολυδιάστατο πρόγραμμα.

Αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθειά αυτή έχουν σταθεί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής του Ιστορικού Κέντρου.

Μετά το φετινό κάλεσμα συμμετοχής, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας πάνω από 2.000 έργα από 69 χώρες, το Athens Video Art Festival προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό τη μεγαλύτερη γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού και υπόσχεται 3 μέρες έντονων συγκινήσεων, από τις 11 το πρωί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Screenings - Exhibitions - Presentations - Workshops - Live Acts
Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες από 58 χώρες
Ζωντανές Performances από Έλληνες και Ξένους καλλιτέχνες
Live Μουσική, DJ & VJ Sessions
12 Διεθνή Φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους καλεσμένους
8 Μοναδικά Workshops & Roundtables
Αστικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας

Πρόγραμμα Διοργάνωσης:
Screenings (Video Art, Animation)
Exhibitions (Web Art, digital image, Installations, Video Installations)
Presentations (Special tributes, Partner Festivals, International Institutions)
Workshops (Discover digital media possibilities through active participation)
Live Acts (Concerts, DJ & VJ Sets, Kinetic performances, A/V Performances)
Επαναχρησιμοποίηση εγκαταλειμμένων χώρων / Εθελοντικές δράσεις / Συμμετοχή κατοίκων & επαγγελματιών/ Παρουσίαση έργων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους/ Δράσεις σε όλο το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

18–20 Μαΐου 2012 | Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας (Στοά Κουρτάκη)
Κολοκοτρώνη 57- 59, Πλατεία Αγίας Ειρήνης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v