Η έξοδος του Σαββάτου: Απόψε η Λόλα θέλει… θάλασσα

Ο καιρός φτιάχνει μαζί με την διάθεσή μας που γίνεται πιο ανοιξιάτικη και λαχταρά… θάλασσα! Ένα ινδονησιακό γαστρονομικό φεστιβάλ μας ανοίγει για τα καλά την όρεξη, ενώ το live του Μαραβέγια στον Σταυρό του Νότου υπόσχεται να «κλείσει» ιδανικά τη μέρα.
Η έξοδος του Σαββάτου: Απόψε η Λόλα θέλει… θάλασσα
της Έλενας Μπούλια

Επιτέλους ήλιος! Ανεβασμένη θερμοκρασία και ακόμα πιο ανεβασμένη διάθεση. Αύριο θα φορέσουμε τα ανοιξιάτικά μας και τα ψάθινα καπέλα μας και «γραμμή» για παραλία. Ποια παραλία; Κατευθυνόμαστε προς Γλυφάδα –αλλά την προσπερνάμε. Στρίβουμε δεξιά στο Καβούρι και συνεχίζουμε ευθεία, όσο πάει ο δρόμος. Ανεβαίνουμε-κατεβαίνουμε και καταλήγουμε στην παραλία, όπου θα αφήσουμε το αυτοκίνητο και θα κάνουμε βόλτες με τα πόδια. Τα δύο «ανώνυμα» καφέ-ουζερί μας περιμένουν για μερακλήδικο ελληνικό πάνω στο κύμα. Εναλλακτικά κατευθυνόμαστε προς το πιο κοσμοπολίτικο Lasithi, επί της Ηλίου, με την πανέμορφη θέα.

Πεινάσατε; Λαχταράτε κάτι πιο… εξωτικό; Στο ξενοδοχείο Westin Athens, στο συγκρότημα του Astir Palace, από 20 έως 29 Απριλίου πραγματοποιείται το Indonesian Food Festival, στο οποίο καταξιωμένοι Ινδονήσιοι chefs θα ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα (π.χ. σούπα Kimlo solo με κοτόπουλο, μανιτάρια και γαρίδες, μπάλες ρυζιού με μαύρη ζάχαρη, πασπαλισμένες με τριμμένο ινδοκάρυδο κλπ) με παραδοσιακές συνταγές και γνήσια προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ινδονησίας. Το γεύμα ή το δείπνο σας μπορείτε να το απολαύσετε στο εστιατόριο Al Fresco, από τις 12.30 έως τις 16.00 και από τις 19.00 έως τις 00.00. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κάνει κράτηση στο 210 8902 000 (μάθετε περισσότερα εδώ).
Όσο για την τιμή, εκτός του a la carte menu θα υπάρχουν δύο set menus, τα οποία περιλαμβάνουν και ένα ποτήρι κρασί, με 30 και 38 ευρώ κατ’άτομο.

Οικονομικότερη αλλά εξίσου αξιοπρεπής πρόταση φαγητού είναι η Σχάρα, εκεί που συγκεντρώνονται τα περισσότερα εστιατόρια στη Βουλιαγμένη (Λ. Ποσειδώνος 15), για ζουμερά μπιφτεκάκια και λαχταριστά παϊδάκια γάλακτος, με κόστος κάτι λιγότερο από 20 ευρώ κατ’άτομο.

Θυμίζουμε ότι λίγα βήματα παραπέρα βρίσκεται το Waffle House με τις συγκλονιστικές βάφλες με παγωτό (!)

Και το βράδυ… ραντεβού με την Λόλα
Από την Παρασκευή 20 Απριλίου και για τρία Παρασκευοσάββατα ο Κωστής Μαραβέγιας με τους Illegal θα μας περιμένουν στον Σταυρό του Νότου για να μας γνωρίσουν την… Λόλα, τον καινούργιο τους δίσκο, και να μας ξεσηκώσουν με παλαιότερες επιτυχίες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τον Κωστή Μαραβέγια, στην σκηνή του Σταυρού θα φιλοξενούνται κάθε βράδυ και μερικοί ξεχωριστοί φίλοι και συνάδελφοι του ίδιου για… αυθόρμητες «εκτελέσεις». Οι guests αυτοί θα αποτελούν έκπληξη για τους τυχερούς που θα βρίσκονται εκεί.

Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή: Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9226975. Είσοδος: 12 ευρώ με ποτό – ώρα έναρξης: 22.30.

Για όσους πάλι θέλουν να κλείσουν το Σαββατόβραδο με μια καλή γεύση από clubbing, στο όμορφο κτίριο του Nueva Trova φιλοξενείται το DJ team "Dob-le Sol", που υπόσχεται εκρηκτική μουσική πολυσυλλεκτικότητα και πολλούς guest DJs στα decks. Αυτό το Σάββατο, οι πόρτες ανοίγουν στο Νueva Trova στις 23.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Nueva Trova: Βλαχάβα 9, Αθήνα, ώρα έναρξης 23.00, είσοδος ελεύθερη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v