Η έξοδος του Σαββάτου: Στο Ζάππειο και τα πέριξ

Το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μια δροσερή βόλτα στον Εθνικό Κήπο και μερικά κοκτέιλς στο Banana Moon είναι κάποιοι μόνο από τους λόγους που αυτό το Σάββατο κατευθυνόμαστε στο Ζάππειο, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Η έξοδος του Σαββάτου: Στο Ζάππειο και τα πέριξ
Οι ελαφρώς πεσμένες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αραιή συννεφιά και την ανάγκη μας να πειστούμε ότι καλά κάναμε και επιστρέψαμε από τις διακοπές στον κλεινόν άστυ, οδηγούν τα βήματά μας -και ουχί τις ρόδες του αυτοκινήτου μας- στο Ζάππειο το ερχόμενο Σάββατο.

Οι λόγοι που το κέντρο μας καλεί είναι δύο: Ο ένας για να απολαύσουμε την δροσιά του Εθνικού Κήπου, ο οποίος διατηρεί τα τελευταία χρόνια ένα αξιοπρεπές πρόσωπο, με καθαρές λιμνούλες και φροντισμένο γκαζόν. Εκεί μπορούμε να απλώσουμε την κουβερτούλα μας και να κάνουμε πικ-νικ ή να πιάσουμε τραπεζάκι στον «Κήπο» για ουζοποικιλλίες, περιμένοντας υπομονετικά η ώρα να πάει 6.00.

Γιατί 6.00; Η απάντηση βρίσκεται στον δεύτερο λόγο για τον οποίον αξίζει να επισκεφθούμε αυτές τις μέρες το Ζάππειο, το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Στις γνωστές αλέες του Ζαππείου συγκεντρώνονται από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 150 Έλληνες εκδότες με 50.000 τίτλους βιβλίων, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις υπόσχονται να διασκεδάσουν και να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και στη δωρεά οργάνων.

Πεινάσατε; Οι καλές επιλογές είναι δύο: Η πιο… κυριλέ ακούει στο όνομα Cibus και απέχει λίγα μόνο βήματα από το τελευταίο εκδοτικό περίπτερο, στην Αίγλη. Η κουζίνα του στιλάτου εστιατορίου έχει βραβευτεί για τις εξαιρετικές γεύσεις (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2011) και σε συνδυασμό με το υπέροχο περιβάλλον δικαιολογεί (;) τα 40 με 50 ευρώ κατ’άτομο που θα σας κοστίσει το γεύμα.

Εναλλακτικά, προτείνουμε να κατευθυνθείτε στο Αίθριο Café, γνωστότερο ως «τραπεζάκια έξω από το Καλλιμάρμαρο», όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας συμπαθέστατα πιάτα, π.χ. σουβλάκι κοτόπουλου με γλυκιά σως σόγιας, και δροσερά κοκτέιλ σε ακόμα πιο συμπαθητικές τιμές (π.χ. ποικιλία 2 ατόμων με 12 ευρώ). Και όλα αυτά υπό την σκιά του επιβλητικού ιστορικού μνημείου.

Δεν θέλετε να επιστρέψετε ακόμα στο σπίτι; Κατηφορίστε προς τον αριθμό 1 της Αρδηττού, εκεί που χρόνια φιλοξενείται ένα από τα πιο αγαπημένα bars της Αθήνας, του οποίου το όνομα φέτος είναι Banana Moon και δοκιμάστε κάποια από τα καλύτερα και πιο πρωτότυπα κοκτέιλ της πόλης –πάντα με θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Μετά από μερικά κοκτέιλ, θέλετε δεν θέλετε, θα πρέπει να επιστρέψετε!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v