Η έξοδος του Σαββάτου: Πανσέληνος στην άδεια πόλη

Η πιο εντυπωσιακή Πανσέληνος του έτους βρίσκει την Αθήνα «ξαλαφρωμένη» από την πολυκοσμία, έτοιμη να προσφέρει θέαμα… εξ ουρανού σε δρόμους, αρχαιολογικούς χώρους και δροσερές ταράτσες σε όσους θα μείνουμε στην πόλη.
Η έξοδος του Σαββάτου: Πανσέληνος στην άδεια πόλη
Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος δεν θα μπορούσε να δώσει το ετήσιο ραντεβού της σε πιο κατάλληλη στιγμή: Τα πλήθη έχουν αποχωρήσει από την Αθήνα για χάρη… της Παναγίας, η ημέρα βρίσκει χαλαρούς και ξεκούραστους ακόμη και τους μη αδειούχους, καθώς είναι Σάββατο και οι πεζόδρομοι της πρωτεύουσας επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις… μουσικού περιεχομένου.

Νότες… αρεοπαγιτικές

Σε έναν από τους πιο αγαπημένους πεζόδρομους της πόλης, αυτόν της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισαν να τιμήσουν το φεγγάρι, φέρνοντας τον Μίμη Πλέσσα και το μουσικό σχήμα του για να ντύσει μουσικά την απολαυστική θέα του ουρανού. Η υπαίθρια συναυλία ξεκινά στις 22.00 υπό την σκιά του Ιερού Βράχου.



Μέχρι να ζεσταθούν τα όργανα στον πεζόδρομο, προλαβαίνετε να μπείτε για άλλη μια φορά στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που γι’ αυτή την ειδική βραδιά κρατά τις πόρτες του ανοιχτές μέχρι τα Μεσάνυχτα. Μάλιστα, η είσοδος στο Μουσείο από τις 21.00 ως τα Μεσάνυχτα θα είναι δωρεάν, ενώ οι αρχαιολόγοι και οι φροντιστές θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες τις δοξασίες των αρχαίων για τη Σελήνη και τη μαγική της επιρροή στη ζωή των ανθρώπων.
Tip: Μην επιχειρήσετε ανάβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, καθώς αυτή την χρονιά θα είναι κλειστός, λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τις περσινές αυγουστιάτικες εκδηλώσεις. Προτιμήστε να δείτε τον Παρθενώνα από την βεράντα του Μουσείου.

Η Πανσέληνος θέλει… ταράτσα

Με ένα τέτοιο θέαμα στον αττικό ουρανό, η αναζήτηση κλιματιζόμενου καταφυγίου στο εσωτερικό κάποιου bar ή εστιατορίου αποτελεί έγκλημα -ειδικότερα αν αναλογιστούμε πόσες ταράτσες μας περιμένουν για να φιλοξενήσουν το αυγουστιάτικο… μέτρημα των άστρων (δείτε τις αγαπημένες μας ταράτσες για φαγητό εδώ και για ποτό εδώ).

Αυτό το Σάββατο, προτείνουμε μια νέα άφιξη στο πάνθεον των αθηναϊκών ταρατσών, αυτή του A for Athens. Πρόκειται για το roof bar του νέου ομώνυμου ξενοδοχείου δίπλα από την πλατεία στο Μοναστηράκι, που προσφέρει μαγική θέα προς την Ακρόπολη, τον ναό του Ηφαίστου, αλλά και στην ίδια την πλατεία, για να διαπιστώσετε για πρώτη φορά, ότι τελικά είναι όμορφη. Από εκεί θα απολαύσετε την Πανσέληνο μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα και θα γευθείτε τα special cocktails του A for Athens (Μιαούλη 2-4, τηλ: 210 3244244, ενδεικτική τιμή cocktail 9 ευρώ). Προσφέρεται επίσης επιλογή πιάτων για να ικανοποιήσετε και την… λιγούρα του Αυγούστου.

Τέλος, για τους πιο τολμηρούς, δεν υπάρχει ιδανικότερη νύχτα για να απολαύσουν ένα βραδινό μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, με ή χωρίς μαγιό, με ή χωρίς το ταίρι τους. Δείτε εδώ τις παραλίες που συνιστά το in2life.gr για τις νυχτερινές σας βουτιές και… καλή Πανσέληνο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v