Η βόλτα του Σαββάτου στην Πλάκα (με τους τουρίστες)

Brunch στο Μουσείο της Ακρόπολης, ποτό στα πέτρινα σκαλάκια του Γιασεμιού, κι ενδιάμεσα θερινό σινεμά με φόντο τον Παρθενώνα. Αυτό το Σάββατο, «προβάρουμε» τις διακοπές μας παρέα με τους τουρίστες της Πλάκας.
Η βόλτα του Σαββάτου στην Πλάκα (με τους τουρίστες)
Κείμενο: Ηρώ Κουνάδη
Φωτογραφίες: Μαιρηλία Καλαϊτζίδου

Την ώρα που η μισή Αθήνα θα συνωστίζεται βόρεια, στα πέριξ του ΟΑΚΑ, το πρόγραμμα όσων δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα από τα πολυπόθητα εισιτήρια για τη συναυλία του Roger Waters θα έχει «πρόβα διακοπών». Όχι σε κάποιο κοντινό νησάκι, αλλά στην καρδιά της Αθήνας, παρέα με τους τουρίστες. Θα έχει… Πλάκα.

Brunch στο Μουσείο της Ακρόπολης

«Μια μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης» υπόσχονται οι υπεύθυνοι του καλύτερου μουσείου στον κόσμο –μην ξεχνιόμαστε– με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν αρχαιολογικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, ενδιαφέρουσες προβολές, παρακολούθηση συντήρησης γλυπτών, θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων, αναγνωστήριο με θέα τον Παρθενώνα και δωρεάν wi-fi, και βέβαια, όπως έχουμε ξαναπεί, ένα εξαιρετικό εστιατόριο με ωραίες, ελληνικές γεύσεις, καλές τιμές (περί τα 15€ το άτομο) και υπέροχη θέα της κατηγορίας αν-απλώσω-το-χέρι-μου-θα-πιάσω-τον-Παρθενώνα.

Κρατήσεις στο εστιατόριο δεν γίνονται, παρά μόνο για το βράδυ της Παρασκευής, οπότε αν θέλετε τραπεζάκι στο μπαλκόνι, ελάτε νωρίτερα ή αργότερα από την κλασική ώρα του μεσημεριανού, για να αποφύγετε τις ουρές.

Bridesmaids με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη

Το Cine Paris είναι σαφώς ένα από τα ωραιότερα σινεμά της Αθήνας. Στο πλακόστρωτο της οδού Κυδαθηναίων, με πράσινες γλαστρούλες δίπλα στις καρέκλες του, και υπέροχη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη, που αποσπά λίγο την προσοχή μας από τους υπότιτλους, αλλά χαλάλι.

Τι καλύτερο, λοιπόν, για το βραδάκι του Σαββάτου, από θερινό σινεμά, παγωμένη μπύρα και ρομαντική κομεντί; Δείτε εδώ την κριτική και το trailer της ταινίας και φροντίστε να έρθετε νωρίς, διότι τα εισιτήρια της πρώτης προβολής, η οποία ξεκινά στις 20.50, γίνονται ανάρπαστα. Η τιμή τους είναι 8 ευρώ.

Γιασεμί στα σκαλάκια

Κατηφορίζουμε, εν συνεχεία, το πλακόστρωτο της Κυδαθηναίων, κι ανηφορίζουμε για λίγο την Τριπόδων, στρίβουμε αριστερά και πιάνουμε τραπεζάκι στα σκαλάκια του πιο arty café της γειτονιάς. Φούξια μπουκαμβίλιες, πολύχρωμα γεράνια και ολόλευκα γιασεμιά που ευωδιάζουν, πλαισιώνουν τα χρωματιστά καρεκλάκια του, ολόιδια με εκείνα που είχαμε στο νηπιαγωγείο. Ωραίες μουσικές, καθαρά ποτά και αρωματικό τσάι γιασεμί –για να τιμηθεί και το όνομα– «παίζουν» εδώ από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Η ατμόσφαιρα έχει κάτι από γαλλικό μπιστρό, και το χάζι στην περαντζάδα της Λυσίου, με τη φωτισμένη Αθήνα στο βάθος, προσθέτει έξτρα πόντους στο καλοκαιρινό σκηνικό.

Κι αν πεινάσετε…

Δεν χρειάζεται να φύγετε, σκεπτόμενοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε καλό φαγητό σε λογικές τιμές στην Πλάκα. Φωτεινές εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν, και μία από αυτές βρίσκεται σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από το Γιασεμί, στο 14 της οδού Τριπόδων. Πρόκειται για το φημισμένο Σχολαρχείο, με το ολάνθιστο μπαλκονάκι του και τον δίσκο των παραδοσιακών ορεκτικών που έρχεται αντί καταλόγου για να παραγγείλετε. Αν δεν παρασυρθείτε υπερβολικά, οι τιμές δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 15 ευρώ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v