Beach bars: Παγάκια στο κύμα

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και… ό,τι άλλο προκύψει επιτάσσει το γνωστό άσμα και τα αναζητάμε όλα στο πιο χαλαρό περιβάλλον. Πέντε beach bars στην Αττική μας προ(σ)καλούν για σφηνάκια στο κύμα, παιχνίδια στην άμμο και έξοδο με… το μαγιό.
Beach bars: Παγάκια στο κύμα
του Γιώργου Κόκουβα

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση «απόδρασης» από αυτή που σε μεταφέρει σε ρυθμούς «νησιού» ενώ βρίσκεσαι μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Μπορεί για πολλούς οι πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας μας να μοιάζουν αυτή την χρονιά με μακρινό άπιαστο όνειρο, αλλά οι μικρές ενέσεις δροσιάς βρίσκονται το πολύ μία ώρα μακριά.

Δροσιστικός μεσημεριανός καφές με το μαγιό, βουτιές και χορός, χαλάρωση υπό τους ήχους των κυμάτων και αργότερα σφηνάκια και cocktails υπό τα… beatsγνωστών DJs μας περιμένουν στα beach bars των αττικών ακτών και κρατούν ζωντανή την διάθεση διακοπών για να επιβιώσουμε το καλοκαίρι εντός των τειχών.

*La Cabana Beach (Λ. Ποσειδώνος, Ακτή Αλίμου, τηλ: 210 9859860)

Σε μία από τις πιο καθαρές παραλίες της Αττικής, στην ακτή Αλίμου, το Cabana Beach έχει μετατραπεί στο πιο κοντινό all day παραθαλάσσιο στέκι του καλοκαιριού. Το πρώην Ble διαθέτει οργανωμένη πλαζ όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να χαλαρώσετε από το μεσημέρι έως το βράδυ. Λίγο πιο πάνω, στον ευρύτερο χώρο του bar μπορείτε να βουλιάξετε στους άνετους καναπέδες και να διασκεδάσετε με τα dj sets και τα διάφορα happenings που υπόσχεται για αυτή την περίοδο το Cabana.

Το βράδυ, η παραλία αποκτά ατμοσφαιρικό ύφος, με κρυφό φωτισμό κάτω από τα δέντρα, ενώ το café restaurant του La Cabana που έχει διαμορφωθεί σαν καμπίνα πλοίου σερβίρει μεσογειακές συνταγές. Τα μεσημέρια της Κυριακής, η παραλία κινείται σε mainstream ήχους, αφού την κονσόλα αναλαμβάνει ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Μιχάλης Τσαουσόπουλος για να γεμίσει με beats τις… βουτιές σας. Το ποτό στοιχίζει 8 ευρώ, το ποτήρι κρασί 4 ευρώ και όλα ταcocktails κοστίζουν 10 ευρώ.

*Scuba (Καστέλα, Πλαζ Βοτσαλάκια, τηλ: 210 4112676)

Κατάδυση στην… καλοκαιρινή διασκέδαση υπόσχεται το beach bar Scuba, καλά «κρυμμένο» κάτω από τον λόφο της Καστέλας στον Πειραιά, και τα καταφέρνει δίνοντας βραζιλιάνικο ύφος σε όσους επιλέγουν την παραλία Βοτσαλάκια για το μπάνιο, την χαλάρωση και τις καλοκαιρινές τους ημερήσιες αποδράσεις. Δημοφιλέστατο στην λατιονοαμερικανική κοινότητα της Αθήνας, το Scuba φροντίζει να διοργανώνει τα ανάλογα events ώστε να μεταμορφώνει τον Πειραιά σε…Copa Cabana. Caipirinhas, φρέσκια μουσική και χαλαρή all day διάθεση χαρακτηρίζουν το beach bar, το οποίο δηλώνει από το Facebook page του ότι αυτό το καλοκαίρι μας περιμένουν πολλές εκδηλώσεις και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις (πάρτε μια γεύση από τα αντίστοιχα περσινά events με βραζιλιάνικες παρουσίες εδώ).

Yabanaki (Ακτή Βάρκιζας, τηλ.: 210 89 72 414)

Σταθερή αξία στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας, το Yabanaki προσφέρει χρόνια τώρα πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο: beach bar με καλή μουσική και δροσιστικά cocktails, πισίνα, εστιατόριο, ουζερί, παιδότοπο,water sports, ακόμη και... περίπτερο. Όλα αυτά σε μια έκταση εκατό περίπου στρεμμάτων, η οποία τα Σαββατοκύριακα σφύζει από νεαρόκοσμο και αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για νέες γνωριμίες. Στα συν του χώρου πλήρεις καμπάνες οι οποίες κάνουν τη διαμονή σας εκεί πιο απολαυστική και Luxury. Μπορείτε να τις νοικιάσετε με διημέρευση (60€ καθημερινές και 80€ τα Σαββατοκύριακα).

Τις καθημερινές η είσοδος είναι 7€ και τα Σαββατοκύριακα 8€. Οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα χρεώνονται με 5€. Έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά για τα κατά καιρούς events που διοργανώνονται και περιλαμβάνουν dance βραδιές με Dj’s, fitness μαραθώνιους, spinning, yoga και πολλά ακόμα.

Λιμανάκια Beach Bar

Μπορεί να μην είναι οργανωμένο όπως τα υπόλοιπα, αλλά – πιστέψτε μας – δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά. Βρίσκεται στα… άλλα Λιμανάκια της Παραλιακής και αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, σταθερή αξία για την καλοκαιρινή διασκέδαση της πόλης. Lounge μουσικές επιλογές για να μπείτε, αν δεν είστε ήδη, στο χαλαρό κλίμα, θαμώνες όλων των ηλικιών, ξύλινα μπαλκονάκια που χρησιμοποιούνται ως αυτοσχέδιοι βατήρες για βουτιές στα καταγάλανα νερά, καφές και ποτό σε πλαστικά ποτηράκια. Γιατί όχι; 

Skipper’s (Μαρίνα Αλίμου, τηλ.: 6947006893)

Ξύλινα τραπεζάκια με προνομιακή θέα στα πολυτελή yachts, καλοκαιρινό mood, δροσερά κοκτέιλ, hip κόσμος. Το Skipper’s στην Μαρίνα Αλίμου είναι από κάθε άποψη μία κλασική παραθαλάσσια αξία. Τα μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια του ξύλινου αιθρίου μπροστά στη θάλασσα προσφέρονται για ξενύχτια υπό το άγρυπνο βλέμμα του… φεγγαριού, ενώ την πίσω αυλή καταλαμβάνουν μικρότερα τραπέζια περιστοιχισμένα από γλαστράκια με λουλούδια. Οι upbeat, rock και mainstream επιλογές του DJ σας κρατούν συντροφιά ενώ ο καφές δίνει τη θέση του σε μπύρες από το βαρέλι , αλλά και αλκοολούχα ποτά, η τιμή των οποίων δεν ξεπερνά τα 7-8 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v