Χαΐνηδες: Μουσικό ταξίδια από την Κρήτη ως τη Μικρα Ασία

Πατώντας με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση, οι Χαΐνηδες εμπνέονται από την παράδοση της Κρήτης, των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας, και πλημμυρίζουν την σκηνή της Αυλαίας με τις απολαυστικές τους live εμφανίσεις.
Χαΐνηδες: Μουσικό ταξίδια από την Κρήτη ως τη Μικρα Ασία
Ο Απρίλιος ξεκινά με δυνατά live, με τη Μουσική Σκηνή Αυλαία να πρωτοστατεί. Δύο Παρασκευές και δύο Σάββατα έμειναν για να απολαύσουμε τους Χαΐνηδες με παλιό και νέο υλικό, σε ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως τη Μικρασία, από εκεί στην Ανατολή και πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Στις 8 και 9 Απριλίου καθώς και στις 15 και 16 ανεβαίνουν με πολύ όρεξη και μεράκι να καλωσορίσουν την άνοιξη με κρουστά, πνευστά, μπουζούκια, λαούτα, μαντολίνα, λύρα και κιθάρες καλώντας μας στο «Πανηγύρι του τρελού».

Το συγκρότημα Χαΐνηδες ξεκίνησε δειλά -δειλά το Μάρτη του '90 με μια παρουσίαση στη «Λέσχη» Ηρακλείου σαν τριμελές σχήμα. Το σχήμα γρήγορα έγινε επταμελές και διέγραψε μια πορεία με συναυλίες στην Κρήτη και στην Αθήνα, μέχρι το Γενάρη του '91 όταν και διαλύθηκε. Οι Δημήτρης Αποστολάκης και Δημήτρης Ζαχαριουδάκης που συμμετείχαν στο πρώτο τριμελές, ο Μιχάλης Σταυρακάκης ο οποίος εντάχθηκε το 1992 στο συγκρότημα, η Μαρία Κώτη, ο Αλέξης Νόνης και ο Αντώνης Σκαμνάκης αποτελούν τους Χαΐνηδες με τη σημερινή τους μορφή.

Οι πλούσιες ενορχηστρώσεις συνοδεύουν τα εκρηκτικά ηχοχρώματα, το πάθος και το μεράκι. Τραγούδια που έχουμε αγαπήσει όπως ο «Ακροβάτης», «Είχα μια αγάπη μία φορά», «η Κατάσταση των πραγμάτων», «Τίγρης», «Παντιγέρα», «Το καπηλειό» και άλλα με στίχους για το νόημα και το νήμα της ζωής, για τα ανθρώπινα αισθήματα, για την ίδια την αλήθεια των πραγμάτων. Ένα ταξίδι που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, σιγοτραγουδά την παράδοση και τη χρησιμοποιεί σα γέφυρα για να ενώσει το χθες με το σήμερα.

«Κι άμας ο κόσμος σκοτεινιά
γεμίζει να γυρίζω
Χαΐνης και τση χαραυγής
τσ' ελπίδες να σκορπίζω»

Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα, τραγούδι
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρία Κώτη: τραγούδι
Αντώνης Σκαμνάκης: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο
Αλέξης Νόνης: κρουστά
Δημήτρης Μπρέντας: πνευστά
Μιχάλης Νικόπουλος: μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο
Μαζί τους ο Τάκης Κανέλλος: drums

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)
Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115), Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικός Τηλ. 2103474074

Επιμέλεια: Φιλουμένα Ζλατάνου
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v