Elisabeth Kontomanou Quintet: Τζαζ... α λα ελληνικά

Μία από τις σπουδαιότερες τζαζ τραγουδίστριες του παγκόσμιου στερεώματος, η ελληνικής καταγωγής Elisabeth Kontomanou καταφτάνει από την Γαλλία στο Half Note, για να μας παρασύρει με τις καθαρές, γοητευτικές vocal jazz μελωδίες της.
Elisabeth Kontomanou Quintet: Τζαζ... α λα ελληνικά
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την Τρίτη 15/2 είναι οι: Λένα Χρηστέα, Χαράλαμπος Λυμνίδης. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Mε πατέρα από τη Γουινέα και Ελληνίδα μητέρα, η γεννημένη στη Γαλλία Elisabeth Kontomanou είναι, πολύ απλά, μια σπουδαία τζαζ τραγουδίστρια. Με καριέρα που την πάει όλο και πιο ψηλά, έχει δημιουργήσει όνομα στην ευρωπαϊκή και αμερικανική τζαζ σκηνή, συνεργαζόμενη με μουσικούς όπως οι Leon Parker, Michel Legrand, Mike Stern, Jeff Watts, Richard Bona, Dennis Chambers, Vinnie Colaiuta, Jim Beard, Alain Jean-Marie, Toots Thielemans κ.ά.

Η ποιότητα και η αξία της ως τζαζ τραγουδίστριας αναγνωρίστηκε πλήρως γύρω στο 1999, οπότε και κέρδισε αρκετά βραβεία στην Ευρώπη. Μιά συνήθεια που, όπως δείχνουν τα πράγματα, συνεχίζεται, καθώς η δισκογραφία της έκτοτε είναι γεμάτη από καθαρές, γοητευτικές και πολύ όμορφες τζαζ στιγμές που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις σύγχρονες vocal jazz κυκλοφορίες παγκοσμίως.

Το ίδιο καθαρή, γοητευτική και όμορφη είναι και η φωνή της, για την οποία ο πιανίστας Jean-Michel Pilc λέει: «είναι μια καλλιτέχνις που έχει τη σπάνια ικανότητα να συγκλονίζει την ψυχή σου και ν’ αγγίζει την καρδιά σου απλά και μόνο με τη μοναδική φύση της φωνής της. Όταν η Elisabeth τραγουδάει, δεν είναι μόνο η φωνή της που ακούγεται – είναι η ίδια της η ψυχή που μετασχηματίζεται σε ήχο».

Elisabeth Kontomanou: φωνή
Gustav Karlstrom: πιάνο
Joey Belmondo: κιθάρα
Lars Ekman: μπάσο
Donald Kontomanou: ντραμς

Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210 9213310
Παρασκευή 11/02 έως και Πέμπτη 17/02
Πληροφορίες-Κρατήσεις 210 9213310

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (Γ ΖΩΝΗ & BAR): 15

Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (ΣΤΟ BAR): 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v