Ο Σταμάτης Κραουνάκης γίνεται "55" στην Αθηναΐδα

Μόνο ο Σταμάτης Κραουνάκης θα μπορούσε να γίνεται 55 και να το γιορτάζει, κερνώντας μας αγαπημένα τραγούδια και έξυπνη πρόζα. Συνεργάτες στο πάρτι ο Φωκάς Ευαγγελινός και ο Μανώλης Παντελιδάκης. Κάθε σαββατοκύριακο στην Αθηναΐδα.
Ο Σταμάτης Κραουνάκης γίνεται 55 στην Αθηναΐδα
«Το 55 μου σκάει το τυχερό
Ποτάμια μαύρα και πέντε
Πενήντα πέντε
Ποτάμι που κλαιγα και γω»

O Σταμάτης Κραουνάκης κάθε χρόνο θέτει την δική του, ξεχωριστή πρόταση στη βραδινή έξοδο. Με δικούς του στίχους πάνω στο κλασσικό «Cry me a river», μας υποδέχεται στην κλασσική πλέον Αθηναΐδα, που χρόνια αποτελεί το στέκι του και μας κερνάει αγαπημένα τραγούδια και έξυπνη πρόζα. O Κραουνάκης ρολάρει δύο ώρες στη σκηνή σε δημιουργικό οίστρο, εκθέτει και αποδεσμεύει όλο το μηχανισμό του, δημιουργώντας το καινούργιο του παιχνίδι.

Έχοντας ως όπλο ένα πιάνο και τους τέσσερις εξαιρετικούς σολίστες, τους Άρη Βλάχο, Κώστα Μπαλταζάνη, Άννα Λάκη και Σοφία Κακουλίδου, μοιράζεται την σκηνή με τα τρία άριστα, όπως λέει, της Σπείρα-Σπείρα, τον απόλυτο περφόρμερ Χρήστο Μουστάκα, σε σωρεία μεταμφιέσεων με απόγειο μια κουλτουριάρα κριτικό τέχνης που εισβάλει, αποτάσσει την κουλτούρα και ζητά καταφύγιο στις μπουζουκλερί, την έξοχη κοντράλτο Αργυρώ Καπαρού σε συγκλονιστικές ερμηνείες και μπαλαντέρ το αγόρι λάστιχο Γιώργο Στιβανάκη. Με πολύ κέφι, δραματικότητα και γέλιο που πλέον είναι τα απλόχερα αντίδοτα στην γκρίνια και την γκαντεμιά της κρίσης.

Οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ σε συνδυασμό με τις σκηνικές εμπνεύσεις του Μανόλη Παντελιδάκη σκηνοθετούνται άριστα από τον Φωκά Ευαγγελινό. Εκτός από τα ήδη χιλιοτραγουδισμένα και πολυαγαπημένα Κραουνακικά τραγούδια, κάθε βράδυ θα φτιάχνεται και ένα καινούριο "μαζί και μπροστά στους θεατές".

Στην Αθηναϊδα, εν Αθήναις, λίγο πριν ταξιδέψει αυτή η παράσταση σε όλη την Ελλάδα και στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και τη Λευκωσία. Από 20 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Για το «55» συνεργάστηκαν ο καλλιτέχνες:
Σενάριο - Σταμάτης Κραουνάκης-Φωκας Ευαγελινος
Σκηνοθεσία- Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνικό – Μανόλης Παντελιδάκης
Ένδυση - Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Φωτισμοί - Ελευθερία Ντεκώ
΄Ηχος – Δημήτρης Μουρλάς 

Μουσική θεατρική σκηνή "Αθηναΐς" 2010-2011: Καστοριάς 34-36, Βοτανικός. Τηλέφωνο 210-3480080
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και Κυριακή στις 8.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 28 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ, ατέλειες 10 ευρώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v