Π. Μουζουράκης - Γ. Μυλωνάς: Είδαμε ΠρόβαΤαΚομμάτια

Πρωτότυπες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τραγουδιών, επερχόμενα κομμάτια από τους νέους δίσκους, δυνατές ερμηνείες σε ένα τρίωρο plus πρόγραμμα που δε σε αφήνει να βαρεθείς ούτε λεπτό. Είδαμε το ΠρόβαΤαΚομμάτια στην πρεμιέρα και... ακόμα χορεύουμε.
Π. Μουζουράκης - Γ. Μυλωνάς: Είδαμε ΠρόβαΤαΚομμάτια
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν το live των Π. Μουζουράκη και Γ. Μυλωνά την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στο Club του Σταυρού του Νότου είναι οι Αλέξανδρος Κυριακίδης και Λουκία Μελισσαράτου. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.
 
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, έντεκα και κάτι, στο Club του Σταυρού του Νότου τα φώτα σβήνουν κι ένας υπόκωφος ήχος ακούγεται. Στο video wall, η ιστορία δύο αγαπημένων καλλιτεχνών που σε μία κρίση αυτοκτονούν. Όμως δεν τελειώνουν όλα τόσο απλά, καθώς οι μουσικοί του σχήματος που θα έφτιαχναν οι δύο τραγουδιστές πριν αποχαιρετήσουν τα εγκόσμια έχουν αποφασίσει ότι η παράσταση «ΠρόβαΤαΚομμάτια» θα ανέβει πάση θυσία. Έτσι λοιπόν, οι αναστημένοι Πάνος Μουζουράκης και Γιώργος Μυλωνάς ανεβαίνουν επί σκηνής resurrected and ready for all.

Το “It’s a live” αρχίζει με δύο άκρως επιτυχημένες «παραλλαγές» των τραγουδιών «Δώδεκα και ούτε ένα τηλεφώνημα» και «Εγώ κι εσύ μαζί». «Θα είναι όπως παλιά», μας υπόσχονται και συνεχίζουν με «Το Σαλάμι», με τον Πάνο Μουζουράκη να σαρώνει την σκηνή. Η χημεία των δυο τους είναι εμφανέστατη. Αλληλοσυμπληρώνονται, αυτοσαρκάζονται, σαρκάζουν και κρίνουν εύστοχα το lifestyle και την τηλεόραση. Και το quiz της βραδιάς είναι το εξής: «Τι ρόλο διαδραματίζει η Φαίη Σκορδά στο πρόγραμμα;»

Πρόβα τα κομμάτια λοιπόν, με περίσσιο επαγγελματισμό και κέφι. Σ’ αυτούς τους δύο ταιριάζει το γνωστό «Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι», καθώς επί τρεισήμισι ώρες δεν έχασαν ούτε νότα, ούτε λίγο από το μπρίο και το πάθος τους. Διασκεύασαν αγαπημένα τραγούδια από την εγχώρια σκηνή, αλλά διάνθισαν το πρόγραμμα και με ξένα κομμάτια.

Ωραίες οι εναλλαγές από τα χορευτικά στις μπαλάντες, χωρίς να κάνει καθόλου "κοιλιά" το πρόγραμμα. Εκτός από τα δικά τους τραγούδια παλιά και επερχόμενα (εν αναμονή του δεύτερου δίσκου του Μουζουράκη), ακούσαμε Σωκράτη Μάλαμα, σε μία εξαιρετική στιγμή του Μουζουράκη, καθώς η ερμηνεία του ήταν μεστωμένη και αισθαντική, χωρίς ίχνος μελό, Διάφανα Κρίνα, Τζίμη Πανούση, ένας άκρως επιτυχημένο medley Γιάννη Αγγελάκα, Διονύση Σαββόπουλο, Beatles, AC/DC, Goran Bregovic και άλλους πολλούς.

Τα κομμάτια ήταν διαφοροποιημένα, καθώς οι ενορχηστρώσεις εμπλουτίζονταν με funky και τζαζ στοιχεία, γεγονός που κέρδισε τις εντυπώσεις, ακριβώς γιατί οι δύο ερμηνευτές δεν μπήκαν στη διαδικασία να μιμηθούν τις ήδη αξεπέραστες ερμηνείες στα κομμάτια των άνωθεν καλλιτεχνών. Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά έπαιξαν οι κύριοι Δημήτρης Τσάκας και Γιάννης Οικονομίδης με τα πνευστά τους, αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Στα καλά στοιχεία της παράστασης ο ήχος - "κρύσταλλο". Άκουγες καθαρά και φεύγοντας δε βούιζαν τα αυτιά σου. Το τρίπτυχο της επιτυχίας της παράστασης αυτής είναι κέφι, χορός και ερμηνείες. Εντέλει, είδαμε ένα εξαιρετικής ζωντάνιας πρόγραμμα, νεανικό και φρέσκο που δόνησε τη Δευτέρα μας και μας έφτιαξε τη διάθεση. Θα συνεχίσει όλες τις επερχόμενες Δευτέρες.

|* Ο Πάνος Μουζουράκης μιλά στην κάμερα του In2life για τον εαυτό του, για τη δημιουργικότητα και το ρόλο της τέχνης. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.   

Info:
Πάνος Μουζουράκης και Γιώργος Μυλωνάς, "ΠρόβαΤΑκομμάτια.... ItsaLIVE"
Σταυρός του Νότου CLUB, Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, τηλ. κρατήσεων: 210-9226975
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος με ποτό 13 ευρώ, ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι 13 ευρώ.
Φιάλη κρασί ανά δύο άτομα 30 ευρώ, φιάλη ουίσκι ανά τέσσερα άτομα 120 ευρώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v