Beach party: Όσα χρειάζεται να ξέρετε

Η διοργάνωση του τέλειου beach party είναι πολύ πιο εύκολη απ' ό,τι νομίζετε. Tips, συμβουλές και αγορές για να αποχαιρετήσετε και αυτό το καλοκαίρι όπως του αρμόζει: με αλκοόλ, χορό και βουτιές στην θάλασσα.
Beach party: Όσα χρειάζεται να ξέρετε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Παραλία, καλή παρέα, μουσική, χορός και αλκοόλ. Τα κύρια συστατικά ενός ερασιτεχνικού beach party είναι αυτά που εγγυώνται και την επιτυχία του. Κανείς από τους προσκεκλημένους σας – ακόμα και ο πιο ξενέρωτος – δεν θα μείνει... ασυγκίνητος από την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα μιας φεγγαροφωτισμένης θάλασσας, πόσο μάλλον όταν αυτή αποτελεί ζωντανό φόντο για ένα ξεσηκωτικό beach party με άφθονα ποτά και χορό στην άμμο.

Μπορεί να μην συγκρίνεται με τα οργανωμένα στην εντέλεια «αδερφάκια» του που λαμβάνουν χώρα σε οργανωμένες πλαζ και mega clubs, από την άλλη όμως φέρει την προσωπική σας υπογραφή και αυτό – πιστέψτε μας – έχει σημασία. Ακόμα και αν τα εντυπωσιακά ηχοσυστήματα έχουν αντικατασταθεί από φορητό mp3 player και τα πολύχρωμα φωτορυθμικά από ταπεινά φαναράκια του camping , ακόμα και αν η μπάρα έχει αντικατασταθεί με πλαστικά ψυγειάκια και ποτήρια μιας χρήσης, ακόμα και τότε το beach party σας έχει την δική του, ιδιαίτερη γοητεία.

Η καλή η παραλία...
... στο beach party φαίνεται. Η εύρεση της κατάλληλης παραλίας είναι το άλφα και το ωμέγα για την επιτυχία του πάρτι σας, επομένως θα πρέπει να είστε αρκετά προσεχτικοί στην επιλογή της. Απαραίτητες προϋποθέσεις:
 
* Να έχει άμμο έξω ώστε να μην τσακιστείτε στο dancefloor την στιγμή που όλη η παρέα βρίσκεται στο τσακίρ κέφι, αλλά και μέσα στην θάλασσα, για να μην εκτελείτε φιγούρες Αναστενάρηδων κάθε φορά που θέλετε να δροσιστείτε.

* Να είναι μεν κοντά στον πολιτισμό, αλλά όχι υπερβολικά κοντά ώστε να μην αναγκαστείτε να χορέψετε Macarena μαζί με την Αστυνομία και τους γκρινιάρηδες γείτονες.

* Τέλος, να είναι εύκολα προσβάσιμη από τους προσκεκλημένους, οι οποίοι το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να ανατρέξουν στους χάρτες του in2life για να βρουν την απομονωμένη παραλία που σας «γυάλισε».

Καλές επιλογές, σύμφωνα με τα έμπειρα (beach) party animals, είναι η αμμουδιά του Χάρακα, λίγο πριν τα Λεγραινά με καθαρά νερά και απαλή άμμο μέσα και έξω, το Θυμάρι, λίγο μετά την Παλαιά Φωκαία, η παραλία στο Καβούρι, ο Άγιος Σπυρίδωνας στο Πόρτο Ράφτη και η κρυμμένη αμμουδιά κάτω από την ταβέρνα Πανόραμα, στην πλευρά του Αυλακίου, επίσης στο Πόρτο Ράφτη. Έχετε υπ’ όψιν ότι όσο πιο «διάσημη» είναι η παραλία που θα επιλέξετε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να συναντήσετε έτερους εορτάζοντες η γενεθλιάζοντες που ίσως να μην μοιράζονται τα ίδια μουσικά γούστα με εσάς.

Τα κουβαδάκια σου...
... και σε αυτήν την παραλία. Εν προκειμένω τα «κουβαδάκια» σας δεν είναι άλλα από τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για την μουσική επένδυση του party. Αν δεν διαθέτετε το απαραίτητο budget για να καλέσετε dj και να νοικιάσετε εντυπωσιακά ηχοσυστήματα, τότε οι επιλογές που έχετε είναι η εξής... μία. Το κλασσικό, πατροπαράδοτο και αγαπημένο φορητό ηχοσύστημα με μπαταρίες. Μπορεί να μην αποδίδει τα decibel του Cavo Paradiso στην Μύκονο, αλλά είπαμε, αυτή είναι η γοητεία ενός do it yourself πάρτι στην παραλία: απαραίτητο είναι το μεράκι – και όχι το budget.

Αν έχετε διαθέσιμο κάποιο φορητό ηχοσύστημα που να δέχεται USB με τραγούδια ακόμα καλύτερα, αλλιώς θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα από κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη. Καλές επιλογές είναι το Telefunken TFB-100 με 50€, το Philips AZ1850 με 100€ και το HAV-PRCD 20 της Konig με 61€.

Θα πιω απόψε...
.... το φεγγάρι, αλλά με την συνοδεία αρκετού αλκοόλ. Τα ποτά, τα αναψυκτικά και οι χυμοί είναι εξίσου απαραίτητα για το πάρτι σας, επομένως μια επίσκεψη στην πλησιέστερη κάβα κρίνεται απαραίτητη για να αποκτήσει ουσία – και οινοπνεύματα κατά τον Λάκη - η βραδιά. Προμηθευτείτε επαρκείς ποσότητες από μπύρα, βότκα, ρούμι, κρασί και όποιο άλλο αλκοολούχο ποτό θεωρείτε ότι ταιριάζει στην περίπτωση. Επίσης φρουτώδεις χυμούς, ανθρακούχα αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό και πλαστικά ποτηράκια.

Εξίσου απαραίτητα είναι και μερικά , ενισχυμένα με μπόλικο πάγο από το πλησιέστερο βενζινάδικο για να κρατήσει όλα τα ποτά σας παγωμένα. Ψυγεία πάγου θα βρείτε στο rizoulis.gr με τιμές που ξεκινούν από 12€, στον Σωτηρίου με τιμές από 18€  και σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη camping ή εστίασης. Σαφώς πιο φθηνή εναλλακτική αποτελούν τα «κλασσικά» ψυγειάκια από φελιζόλ, τα οποία δεν θα σας κοστίσουν παραπάνω από 5€ έκαστο και μπορείτε κάλλιστα να τα βρείτε σε super market.

Νηστικό αρκούδι...
... δεν χορεύει στην αμμουδιά. Επειδή η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, σας συνιστούμε να εφοδιαστείτε με γευστικά ψιψιψόνια, τα οποία θα συνοδεύσουν το ποτό σας, αλλά και θα γεμίσουν το στομάχι σας μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Τα πάντα είναι ευπρόσδεκτα και θα τιμηθούν δεόντως από τους προσκεκλημένους σας. Από τα πιο απλά (πατατάκια, γαριδάκια, ξηροί καρποί), μέχρι τα πιο σύνθετα (μπαγκέτες, τοστ, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια κτλ.).

Σίγουρα θα είχε χαβαλέ, αλλά αποφύγετε να μετατρέψετε την παραλία σε barbecue. Ο καπνός από την φωτιά θα κινήσει υποψίες και η επίσκεψη της αστυνομίας είναι θέμα χρόνου. Μπορείτε να διοργανώσετε μια ξεχωριστή βραδιά barbecue στο σπίτι σας κάποια άλλη στιγμή και να δείξετε εκεί τις ικανότητές σας στο ψήσιμο.
 
Μικρά αλλά θαυματουργά...
* Αντικουνουπικά (π.χ. φιδάκια) θα σας απαλλάξουν από ανεπιθύμητους ιπτάμενους επισκέπτες.
* Ψάθες, πετσέτες, καρεκλάκια σκηνοθέτη και πτυσσόμενα τραπεζάκια για camping χρειάζονται για να νιώσουν όσο πιο άνετα γίνεται οι προσκεκλημένοι σας, αλλά και για να ακουμπήσετε ποτά, τρόφιμα κτλ.
* Λάμπες camping, φακοί και δάδες κρίνονται χρήσιμες για να βλέπετε που πατάτε και που χορεύετε. Αν και, κατά την άποψή μας, το φως του φεγγαριού είναι το ιδανικό... φωτιστικό. Δείτε μερικές λάμπες και φακούς από 4€ εδώ και εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v