Τ. Τσανακλίδου: "Είμαστε κότες μπροστά στην ευθύνη μιας γνήσιας σχέσης"

Με αφορμή την έναρξη των εμφανίσεών της στο Γυάλινο και το ολοκαίνουριο concept δίσκου και προγράμματος, η Τάνια Τσανακλίδου μιλά στο in2life για τον έρωτα, τη δημιουργία, το χρόνο και τον μύθο που την ακολουθεί.
Τ. Τσανακλίδου: Είμαστε κότες μπροστά στην ευθύνη μιας γνήσιας σχέσης
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Νέα Τσανακλίδου, νέος δίσκος, νέες εμφανίσεις, νέοι συνεργάτες, νέο κόνσεπτ παράστασης και καινούριος χώρος. Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα εμφανίζεται πλέον η Τάνια Τσανακλίδου από 1η Φεβρουαρίου και για κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Με επτά μουσικούς επί σκηνής και πιο φρέσκο και δυνατό ήχο καθώς και τον Blaine Reinenger (των Tuxedomoon), ο οποίος συνομιλεί μουσικά μαζί της, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με νέα τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο «Προσωπογραφία» και αγαπημένες παλιές επιτυχίες ζωγραφίζοντας έναν πίνακα αισθήσεων και παραισθήσεων από αυτούς που μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πώς να κοινωνεί συναισθήματα στο κοινό.

Μαζί της επί σκηνής ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στις κιθάρες, ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο, ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος στο Μπάσο, ο Άγγελος Πολυχρόνου στα κρουστά, ο Ηλίας Παρασκευόπουλος στα τύμπανα, και ο Σπύρος Μανταλάς στο μαντολίνο και το γαλλικό κόρνο, όλοι τους σολίστες και μουσικοί υψηλού επιπέδου.

Με αφορμή αυτές τις εμφανίσεις έπαιξε μαζί μας ένα φραστικό "πινγκ-πονγκ" και μας έδωσε μια ιδέα για το πώς βλέπει τον έρωτα, το χρόνο, με τι κριτήριο επιλέγει τα επαγγελματικά της βήματα και αν τελικά έχει συμβιβαστεί με τον εαυτό της.

Αλλάζετε πλάνα και ήχο στις εμφανίσεις σας. Πώς οδηγείστε κάθε φορά στην επιλογή του ύφους των παραστάσεων σας και των συνεργατών σας;
Όλες μου οι επιλογές είναι συναισθηματικές και καθορίζονται απ' την ανάγκη μου να δώσω σχήμα και χρώμα στο μέσα μου τοπίο.

Είχατε πει πρόσφατα ότι «έχετε επιλέξει να αποσυρθείτε από τον έρωτα». Είναι εφικτό αυτό; Έχει ηλικία ο έρωτας;
Ο έρωτας δεν έχει ηλικία, αλλά η ηλικία φέρνει φόβους. Με τσαντίζει που συμβαίνει αυτό, αλλά είσαι ανόητος αν δεν το λάβεις υπόψη.

Τι είναι τελικά οι έρωτες; Καταστροφή ή δημιουργία;
Και τα δύο. Αλλά δημιουργία για να υπάρξει θα πρέπει να έχει υπάρξει μια καταστροφή τουλάχιστον.

Δίνετε την εντύπωση ότι κλαίτε εύκολα. Τι είναι για εσάς τα δάκρυα;
Το'πε πολύ ωραία η Χάρις Αλεξίου στο "Μεγάλωσα": Βιολογικός Καθαρισμός
 
Τα τραγούδια μπορούν να ανατρέψουν συνειδήσεις; 

Να ανατρέψουν ίσως όχι, αλλά μπορούν να ενθαρρύνουν, να ναρκώσουν, να εμπνεύσουν, να συντροφέψουν.

Σας ακολουθεί ο μύθος της γυναίκας που τη σαγηνεύει το πάθος και το ρίσκο. Πόσο ανταποκρίνεται αυτός ο μύθος στην αληθινή Τάνια;
Δεν έχω πάρει ακόμα διαζύγιο μ'αυτήν που τραγουδάει. Καταφέρνουμε να συμβιώνουμε μια χαρά κι ας τσακωνόμαστε κάπου κάπου.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις σχέσεις των ανθρώπων στις μέρες μας; Εχουμε αλλοτριωθεί μέσα στην καριέρα και τις νέες τεχνολογίες;
Αυτό που κυρίως φταίει είναι ο φόβος μας να ζήσουμε, ότι είμαστε κότες μπροστά στην ευθύνη μιας γνήσιας σχέσης.

Υπάρχουν συμπτώσεις στη ζωή; Οι συγκυρίες ή η τύχη μπορούν να καθορίσουν την πορεία μας;
Απόλυτα, αν και θεωρώ ότι εμείς καλούμε τα μελλούμενα. Βλέπουν φως και μπαίνουν. 

Έχετε πει "δεν θέλω να είμαι ένα σκουπίδι παραπάνω στα ξένα σπίτια", αναφορικά με το ότι δε θέλετε να μπαίνετε σε όλα τα σπίτια. Τελικά ποιος είναι ο στόχος ενός τραγουδιστή, να ακουστεί ή να ακουστεί σε αυτούς που θα τον καταλάβουν;
Δεν θα απαντήσω για όλους τους τραγουδιστές. Όσον αφορά τον εαυτό μου δεν εκτρέφω φιλοδοξίες να μπω σε κάθε σπίτι, αλλά στις καρδιές των ανθρώπων.

Τι είναι ο νέος δίσκος; Γιατί αυτός, γιατί με αυτούς και γιατί τώρα;
Γιατί έτσι γούσταρα. Δεν είναι απόρροια σχεδίου εκ προμελέτης.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9315600
Δευτέρα & Τρίτη Ώρα Έναρξης: 21:30
15€ Μπαρ, 35€ Ελάχιστη Κατανάλωση
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9315600 και www.gialino.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v