Νέος χρόνος – νέο πρόγραμμα στο Half Note Jazz Club

Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Certis Fuller Quintet, Jojo Effect και άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες της jazz περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Half Note για τον Ιανουάριο και οι τυχεροί αναγνώστες του In2life θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν ζωντανά.
Νέος χρόνος – νέο πρόγραμμα στο Half Note Jazz Club
Οι τυχερές αναγνώστριες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την Τρίτη 2/02 είναι οι:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΛΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΕΡΒΕΝΙΩΤΗ

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Ο νέος χρόνος βρίσκει το Half Note Jazz Club πιο ανανεωμένο από ποτέ με μουσικές εκπλήξεις και καλλιτέχνες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αν είστε έτοιμοι για μία jazz, blues, funk και rock χρονιά, με μουσικές από όλον τον κόσμο και τραγούδια διαχρονικά που όλοι οι λάτρεις της jazz αγάπησαν, πάρτε μία γεύση από το πρόγραμμα αυτού του μήνα στο Half Note Jazz Club και μείνετε on-line στο In2life για να κερδίζετε κάθε εβδομάδα προσκλήσεις για όλες τις παραστάσεις.

08/01-14/01: Μαργαρίτα Ζορμπαλά & Ηelder Moytinho
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ποιοτική συνύπαρξη / σύμπραξη. H Mαργαρίτα Zορμπαλά, η τραγουδίστρια με τη μαγευτική φωνή ετοιμάζει ειδικά για το Half Note μια μουσική αναδρομή και διαδρομή μέσα από τις χώρες, τις γλώσσες και τις κουλτούρες που βίωσε. Μόσχα, Λισσαβόνα, Αθήνα. Και ταυτόχρονα μια ξεχωριστή συνάντηση επί σκηνής με τον εξαίρετο τραγουδιστή των fados Helder Moutinho.

Η σπουδαία Μαργαρίτα Ζορμπαλά, που έχει ξεχωρίσει με την πορεία της στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και τις συνεργασίες της με Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Ρίτσο, Μάνο Χατζιδάκι, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Andreas Vollenweider, Λάκη Παπαδόπουλο, καθώς και με την ιδιαίτερη ερμηνεία της στο κλασικό “ελαφρό” τραγούδι (Κ. Γιαννίδης, Αττίκ κ.ά.), βρίσκεται σε μια διαρκή δημιουργική συνάφεια με τις world μουσικές. [Στο άλμπουμ, “Στην άκρη ενός φιλιού”, έχουμε ήδη αποκρυσταλλωμένη μια ενδιαφέρουσα world όψη της Μαργαρίτας].

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, που διακρίνεται για τις επιλεγμένες / επιλεκτικές της καλλιτεχνικές κινήσεις, συνεργάζεται εδώ, σε ένα ειδικό project, με τον κορυφαίο τραγουδιστή fado, τον Helder Moutinho. Ο Moutinho είναι από τους ξεχωριστούς άνδρες τραγουδιστές του Fado στην Πορτογαλία. Με ισχυρή ερμηνευτική δύναμη και ζέση και συναισθηματικό βάθος στη φωνή του, ο Helder Moutinho βρίσκεται σε διαρκή καλλιτεχνική εξέλιξη – και ζήτηση. Άλλωστε είχε την ευκαιρία να μας δείξει τη μεγάλη του στόφα στις εμφανίσεις του πριν κάποια χρόνια με την Celeste Rodriguez!

15/01 - 21/01: Certis Fuller Quintet (Η συγκεκριμένη παράσταση αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας)
Ο χαρακτηρισμός «πολυγραφότατος» για τον τρομπονίστα Certis Fuller είναι πραγματικά πολύ μικρός, Πάνω από 47 χρόνια στην αφρόκρεμα της τζαζ κοινωνία, με 32 προσωπικά άλμπουμ και συμμετοχές σε 110 δίσκους και 25 ανθολογίες. Μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο του Ντιτρόιτ. Από τα σχολικά του χρόνια ήταν φίλος με τον Paul Chambers και τον Donald Byrd ενώ γνωρίζονταν με τον Tommy Flanagan, τον Thad Jones και τον Milt Jackson. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, έπαιξε με τον Chambers και τους αδερφούς Cannonball and Nat Adderley. Αμέσως μετά συμμετείχε στο κουιντέτο του Yusef Lateef από το Ντιτρόιτ. Το 1957 το κουιντέτο μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη και ο Fuller ηχογράφησε τα πρώτα του κομμάτια ως σολίστας στην Prestige Records. O Alfred Lion της Blue Note Records άκουσε τον Fuller να παίζει για πρώτη φορά με τον Miles Davis στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και του ζήτησε να ηχογραφήσει για τον Sonny Clark και τον John Coltrane.

Οι εκτελέσεις του Fuller στο άλμπουμ Blue Train είναι ίσως οι πιο γνωστές και δημοφιλείς ηχογραφήσεις του. Μέσα στη δεκαετία που ακολούθησε συμμετείχε σε ηχογραφήσεις δίσκων των: Bud Powell, Jimmy Smith, Wayne Shorter, Lee Morgan και του Joe Henderson που ήταν συγκάτοικος του στο Wayne State University το 1956. Ηχογράφησε επίσης στην Impulse! Records, στην Savoy Records και την Epic. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ήταν μέλος της ορχήστρας Dizzy Gillespie και περιόδευσε με τον Count Basie. Ο Fuller είναι ο μοναδικός τρομπονίστας που έχει ηχογραφήσει με τον Coltrane, τον Powell και τον Smith. Ήταν επίσης ο πρώτος τρομπονίστας που έγινε μέλος του Art Farmer-Benny Golson Jazztet και αργότερα έγινε και ο έκτος στο Art Blakey’s Jazz Messengers το 1961. Εξακολουθεί να ηχογραφεί και δίνει συναυλίες με τη δική του ορχήστρα, Certis Fuller Quintet, με την οποία έρχεται τον Ιανουάριο στην Αθήνα.

22/01 - 28/01: The Jojo Effect with Anne Schnell
Οι “Jojo Effect” είναι δημιούργημα τού Γερμανού παραγωγού και μουσικού “Jaycay” (Color Blind, Expo’s Jazz & Joy, Makoma) του Maxim Illion (Club des Belugas) και των τραγουδιστριών “Anne Schnell” και “Brenda Boykin” με τη δεύτερη να έχει πάρει και το βραβείο καλύτερης γυναικείας φωνής στο “Montreux Jazz Festival” το 2005. Είναι μια εξαίσια μπάντα lounge, latin αλλά και nujazz μουσικής που γοητεύει, εντυπωσιάζει και ξεκουράζει με τις εκπληκτικές μελωδίες και την μοναδική δεξιοτεχνία των μουσικών που την αποτελούν. H Anne Schnell δουλεύει από το 1999 ως τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός και μοντέλο. Η Βαυαρικής καταγωγής Anne Schnell έχει συνεργαστεί με πολλές ροκ, ποπ και τζαζ μπάντες στην διεθνή μουσική σκηνή. Έχει τραγουδήσει μουσική σε διάφορες ταινίες και διαφημιστικά αλλά φυσικά και τα δικά της κομμάτια. Λόγω της μεγάλης της εμπειρίας είναι μια εντυπωσιακή επαγγελματίας. Γοητεύει το κοινό με τη φωνή της κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή.

Οι αισθαντικοί, αστείοι, ειρωνικοί αλλά και από βάθος ψυχής στίχοι της Anne Schnell περιγράφουν στιγμές της καθημερινής μας ζωής και ρουτίνας. Ο έρωτας και η ζωή σαν ένα γλυκό στροβίλισμα. Το άλμπουμ “Not with me” είναι το πρώτο τους στην Γερμανική “Chin Chin Records”. Δύο χρόνια μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο των Jojo Effect “Not with me”, κυκλοφορεί το δεύτερο album με τίτλο “Ordinary Madness”. Η σύνθεση του συγκροτήματος παρέμεινε η γνωστή, με την Anne Schnell στα φωνητικά και τους Juergen Kausemann και Kitty the Bill ως συνθέτες και παραγωγούς. Πολλά από τα κομμάτια τους έχουν συμπεριληφθεί σε πασίγνωστες μουσικές συλλογές όπως τα: Cafe del Mar 13&14, Erotic Lounge 6, Bar Lounge Classics Bossa, Claude Challe select 2008, Brazilectro 8, Klassik Lounge, Paparazzi, Smile Style, Campari Lounge, Cafε Ibiza, Kampen Grooves, Latin Garden, Easy Beats, Chill Out και άλλα. Επίσης το τραγούδι τους “Moods” έχει χρησιμοποιηθεί για την τηλεοπτική καμπάνια της NIVEA, στην Ασία το 2008.

29/01 - 4/02: New York Ska-Jazz Ensemble

Οι New York Ska-Jazz Ensemble (NYSJE) δημιουργήθηκαν το 1994 και μετά από πέντε δίσκους και εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, τον Καναδά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Νότια Αμερική, αποτελούν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο γκρουπ. Έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου για την ατελείωτης ενέργεια που έχουν, την αυθεντικότητά τους, την διασκευή κλασσικών κομματιών της τζαζ με χορευτικούς ska ρυθμούς, όπως επίσης και τον δυναμικό συνδυασμό του dance, της reggae, του κλασσικού rock και της τζαζ. Έχουν εμφανιστεί σε σημαντικά και μεγάλα φεστιβάλ όπως τα: North Sea Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Quebec Festival de Musique, Musiques en Ete (Geneva), Bob Marley Reggae Festival με τους Israel Vibration και τους Sister Carol, και τα Discover and Bell Atlantic Jazz festivals στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, οι NYSJE έχουν τη μοναδικότητα να είναι η πρώτη Αμερικάνικη ska μπάντα που έπαιξε στην Πολωνία μετά την πτώση του τείχους. Έχουν φιλοξενηθεί από τα περιοδικά “Downbeat”, “Reggae Nucleus”, “The Beat” κ.α. ενώ η μουσική τους παίζεται και στην τηλεόραση (στο Nickelodeon network, το MTVs Road Rules, όπως επίσης και δύο διεθνείς διαφημίσεις της Campbells Soup. Στην Ιταλία το video clip του “Properly” παίζεται από το MTV. Οι δίσκοι τους έχουν κυκλοφορήσει από την Stomp Records στον Καναδά, την Megalith Records στις ΗΠΑ και από τις Grover και Alternative+Brixton Records στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 2008 περιόδευσαν σε όλη την Ευρώπη δίνοντας 42 συναυλίες σε Ουγγαρία, Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Λιθουανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Δανάι Φιλανφδία και άλλού. Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το άλμπουμ “STEP FORWARD”, οι NYSJE επιστρέφουν τον Δεκέμβρη για συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και αυτή τη φορά έρχονται και στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο θα κυκλοφορήσει και ο νέος τους δίσκος “LIVE IN PARIS”. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι πραγματικά θεαματικές. Μην τους χάσετε!

HALF NOTE JAZZ CLUB: Τριβωνιανού 17, Μετς, 11636, Αθήνα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Τηλ. 210-9213310 και www.ticketnet.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ CLUB: 210-9213360
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Από Τρίτη έως και Κυριακή γενική Είσοδος με ποτό: Α’ Ζώνη 40€, Β’ Ζώνη 35€, Γ’ Ζώνη και Bar 30€. Φοιτητικό εισιτήριο με ποτό: Α’ και Β’ Ζώνη 30€, Γ’ Ζώνη και Bar 20€.
Ειδικές τιμές κάθε Δευτέρα: Γενική Είσοδος με ποτό (σε τραπέζι): 25€. Γενική Είσοδος με ποτό (στο μπαρ): 20€. Φοιτητικό: 15€



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v