Beach Party: Αποχαιρετήστε σωστά το καλοκαίρι

Κάποια γενέθλια, κάποια γιορτή, ή απλά αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι. Πάντα μπορεί να βρεθεί ένας λόγος να διοργανώσουμε ένα ξέφρενο beach party. Πού θα το κάνουμε, τι θα χρειαστούμε και πόσο θα μας κοστίσει;
Beach Party: Αποχαιρετήστε σωστά το καλοκαίρι
των Έλενας Μπούλια, Ηρώς Κουνάδη

Τα party στο σπίτι είναι πάντα και από όλους ευπρόσδεκτα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα επιτυχημένο beach party. Άπλετος χώρος, υπέροχη δροσιά δίπλα στη θάλασσα, κανένας περιορισμός στον αριθμό των ατόμων ή στην ώρα… το απόλυτο ξεφάντωμα δε μπορεί παρά να απαιτεί μαγιό, ψάθες, δυνατή μουσική και πολλά παγωμένα ποτά.

Σας ακούγεται... βουνό; Η αλήθεια είναι πως η διοργάνωση του τέλειου beach party δεν είναι απλή υπόθεση. Γι’αυτό και εμείς οργανωθήκαμε, ανακαλύψαμε τις ιδανικότερες παραλίες της Αττικής που μπορούν να φιλοξενήσουνε το party σας, συμβουλευτήκαμε τους εμπειρότερους «party animals» για τις βασικές «κατευθύνσεις» και, για να σας κάνουμε τη ζωή ακόμα πιο εύκολη, ήρθαμε σε επαφή με τους καλύτερους διοργανωτές εκδηλώσεων (και δη parties) της πόλης, που αναλαμβάνουν για εσάς τα πάντα!

Με μικρό σχετικά κόστος, περισσότερη παρέα και απεριόριστο κέφι, πραγματοποιούμε το πιο super party της χρονιάς και αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο!

Βήμα 1: Οι ιδανικότερες παραλίες
Τρία είναι τα σημεία κλειδιά της ιδανικής παραλίας για beach party: πρώτον, να έχει εύκολη πρόσβαση, για να μη σκαρφαλώνετε κοφτερά βράχια νυχτιάτικα και για να μην κουδουνίζει ασταμάτητα το κινητό σας επειδή οι απελπισμένοι καλεσμένοι σας ψάχνουν να σας βρουν, δεύτερον, να έχει άμμο μέσα – έξω, για να μπορείτε να χορέψετε ξυπόλυτοι αλλά και να βουτήξετε χωρίς να ανησυχείτε μη χτυπήσετε, και τρίτον να μη βρίσκεται (πολύ) κοντά σε κατοικημένη περιοχή –ειδικά στις περιοχές εκείνες που καταλαμβάνονται σχεδόν αποκλειστικά από εξοχικά, των οποίων οι ιδιοκτήτες λατρεύουν για την «ησυχία» τους.

Επίσης, καλό είναι, αν θέλετε να είστε «μεταξύ σας» και να μην κάνετε το beach party σας μαζί με άλλες δύο παρέες που είχαν την ίδια ιδέα την ίδια ημέρα, να μην επιλέξετε τη δημοφιλέστερη παραλία της περιοχής –κλασσική περίπτωση τέτοιας παραλίας είναι, για παράδειγμα, η Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη.

Από τις καλύτερες προτάσεις παραλιών για beach party στην Αττική είναι τα Λεγραινά, στο δρόμο προς το Σούνιο, στα όρια του Δήμου Λαυρίου: μεγάλη σε έκταση, με ψιλή άμμο, πεντακάθαρα νερά και σχεδόν δίπλα στο δρόμο, αλλά στην απόσταση που χρειάζεστε από τα κοντινότερα σπίτια. Εξαιρετική και η αμμουδιά του Χάρακα, λίγο πριν τα Λεγραινά: επίσης μεγάλη σε μέγεθος, με καθαρά νερά για να βουτήξετε, μερικά μέτρα από τον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό, στην απέναντι πλευρά του δρόμου και με ένα μικρό πλάτωμα για να αφήσετε τα αυτοκίνητα.

Το Θυμάρι, λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια, πληροί… δυόμισι εκ των τριών προϋποθέσεων: έχει εύκολη πρόσβαση από τσιμεντένια σκαλάκια που κατεβαίνουν στην παραλία, βρίσκεται σχετικά μακριά από τον οικισμό και συνδυάζει άμμο με ψιλό βότσαλο. Καλές εναλλακτικές αποτελούν και οι δύο παραλίες στο Πόρτο Ράφτη, ο Άγιος Σπυρίδωνας, που διαθέτει και ένα περίπτερο που ξενυχτάει για τα… απαραίτητα –σε περίπτωση που το beach party σας είναι αυθόρμητο– και η «κρυφή» αμμουδιά κάτω από την ταβέρνα Πανόραμα, στην πλευρά του Αυλακίου. Άκρως… αμμουδερή, μεγάλη σε μέγεθος και πιο κοντινή, αν βαριέστε να οδηγείτε, είναι και η παραλία στο Καβούρι.

Βήμα 2: Τι θα χρειαστεί από εσάς
Πρώτα απ’όλα ο κόσμος. Ένα beach party μπορεί να αποτελείται από μια μικρή σχετικά παρέα με φίλους και γνωστούς, ένα στερεοφωνικό με μπαταρίες και ένα ψυγειάκι με παγωμένες μπύρες. Για πραγματικό ξεφάντωμα, όμως, θα πρέπει να καλέσετε όποιον ξέρετε και δεν ξέρετε και, κατά προτίμηση, να ζητήσετε τη βοήθεια ενός γραφείου διοργανώσεων εκδηλώσεων για να αναλάβει τα υπόλοιπα (ήχο, φώτα, μουσική, ποτά κλπ). Αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά με ένα πρόχειρο e-mail που θα καταλήξει να γίνει chain ή μέσω Facebook, με μία ανακοίνωση που θα τους καλεί… όλους! Για την πρώτη περίπτωση συνεχίστε να διαβάζετε ακριβώς από κάτω. Για τη δεύτερη προχωρήστε στο Βήμα 3.

Beach Party με φίλους:
Το καλό στα beach party με… λίγους και καλούς είναι ότι μπορείτε, λίγο πολύ, να μοιράσετε τις αρμοδιότητες. Κάποιος μπορεί να αναλάβει τα ψυγειάκια, άλλος τα ποτά, άλλος το φως, άλλος τη μουσική κ.ο.κ. Αυτά που θα χρειαστείτε οπωσδήποτε πάντως είναι τα εξής:

* Ψυγειάκια τύπου camping: Υπολογίστε πόσα ανάλογα με τον αριθμό των ποτών. Πού θα βρείτε; Φουσκωτό ψυγειάκι που γεμίζει με παγάκια και ποτά (14 ευρώ) στο e-gadgets.gr αλλά και στο ouaou.gr. Ενώ ψυγειάκια τύπου camping θα βρείτε στο eurosale.gr (φωτο) και στην technixx.gr.
* Καταψύκτη: Για τα παγάκια. Θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά αν δεν θέλετε να πηγαινοέρχεστε στα βενζινάδικα με σακούλες πάγων, είναι μία λύση. Βρήκαμε μεγάλη ποικιλία στο kotero.gr.
* Γεννήτριες: Για ρεύμα τόσο για τα ψυγεία, όσο και για το φωτισμό και τη μουσική. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από γεννήτριες βενζίνης στο e-ergaleio.gr (μην ξεχάσετε φυσικά και τη βενζίνη).
* Στερεοφωνικό: Όλο και κάποιος θα έχει ένα φορητό στερεοφωνικό. Αν όχι, εμείς βρήκαμε κάποιο που λειτουργεί με ρεύμα και μπαταρίες στο e-moraitis.gr (φωτο)
* Δάδες και αντικουνουπικά: Για ατμόσφαιρα και προστασία. Και για να αποφύγετε τον κίνδυνο της φωτιάς. Θα βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με είδη σπιτιού και εξοπλισμού, αλλά και στο acd.gr (δάδα με 5 ευρώ), ενώ φυσικά αντικουνουπικά θα βρείτε και στο telemarketing.gr με 12,90 ευρώ.
* Φαναράκια και σταθερούς φακούς: Για επιπλέον φωτισμό, όπως π.χ. το φανάρι για camping που βρήκαμε στο eurosale.gr με 9,98 ευρώ ή το φανάρι-φακό που βρήκαμε επίσης στο eurosale.gr με 29,98 ευρώ.
* Πολλά μπουκάλια με νερό και φυσικά πλαστικά ποτηράκια.
* Αν θέλετε κάποια τρόφιμα, κατά προτίμηση ξηρά τροφή (τσιπς, ξηρούς καρπούς κλπ), αλλά και σαντουιτσάκια, φρούτα και ό,τι άλλο μπορείτε να φτιάξετε για την παραλία.
* Ψάθες και πετσέτες ή για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία καρεκλίτσες για θάλασσα και πτυσσόμενα τραπεζάκια. Έπιπλα που συνήθως χρησιμοποιούμε στο camping, και είναι ιδανικά για beach party, σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε στο on-holidays.gr.

Βήμα 3: Οι σωστοί διοργανωτές
Αν σκέφτεστε να διοργανώσετε το super duper beach party -αν έχετε δηλαδή στο μυαλό σας κάτι σε Super Paradise- όπου θα καλέσετε άπειρο κόσμο, η μουσική θα θυμίζει mega club, βεγγαλικά θα φωτίζουν τον ουρανό και όλα αυτά με την φροντίδα και την επίβλεψη κάποιων από τους καλύτερους διοργανωτές εκδηλώσεων, όπως:

* P@rty 4U: Η εταιρία λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση πάσης φύσεως εκδηλώσεων. Για το beach party σας το P@rty 4U μπορεί να σας καλύψει ηχητικά, με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα ήχου αλλά και με DJ που θα αναλάβει τη μουσική, αλλά και ως προς τον φωτισμό, με τους κατάλληλους προβολείς. Παρόν στο party θα είναι, άλλωστε, και κάποιος τεχνικός για τη χρήση των μηχανημάτων και την αποφυγή βλαβών. Το ενδεικτικό κόστος για ένα beach party των 100 περίπου ατόμων κυμαίνεται στα 300 με 350 ευρώ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρία για να βγει μία συγκεκριμένη προσφορά, ανάλογα με το τι ζητάτε (Θεσσαλονίκης 43 Αιγάλεω. Τηλ. - Fax: 210 5440428).

* Thematicparty.gr: Η εταιρία δεν αναλαμβάνει απλά τη διοργάνωση ενός party αλλά -κυριολεκτικά- τα πάντα, ενώ ειδικεύεται στη διοργάνωση θεματικών events. Εκεί μπορείτε να απευθυνθείτε αν θέλετε να στείλετε προσκλήσεις για το party σας, αν θέλετε οι καλεσμένοι σας να καταφθάσουν με λιμουζίνα ή ελικόπτερο, αν επιθυμείτε κάποια κάβα ή catering, ενώ οι διοργανωτές θα ετοιμάσουν για εσάς διάφορα «θέματα» (όπως το «Μάτια ερμητικά κλειστά») και παιχνίδια παραλίας. Βέβαια, θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω (οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι ένα πλήρες «πακέτο» δεν πέφτει κάτω από 6.000 ευρώ) αλλά πραγματικά θα αξίζει τον κόπο (Δωδεκανήσου 107, Άνω Γλυφάδα. Tηλ: 210 9635069, Φαξ: 210 9637669).

* 20 Hz: Η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή εκδηλώσεων με ολοκληρωμένες λύσεις, από το σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση, αλλά και μεμονωμένες παροχές υπηρεσίας και εξοπλισμού (Κυπρίων Αγωνιστών 16, Άλιμος. Τηλ. 210 9935688).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v