All that Jazz: Η νέα άφιξη στα "city bars"

Τους φίλους των "city bars" καλεί η νέα άφιξη στην αθηναϊκή νύχτα που ακούει στο όνομα "All that Jazz". Με παλιομοδίτικο όνομα και σε περίεργη για μπαρ περιοχή το "AtJ" έχει ένα βασικά δυνατό σημείο: το κέφι.    
All that Jazz: Η νέα άφιξη στα city bars

«Εμείς θα είμαστε All that Jazz. Θα περάσετε από εκεί;» μου είπε άνετα τις προάλλες ένας φίλος, προκαλώντας την ανησυχία μου για τις γνώσεις μου της νυκτερινής Αθήνας. «Που είναι πάλι αυτό; Κολωνάκι;», τόλμησα. «Όχι. Είναι Χαριλάου Τρικούπη και Αλεξάνδρας».

Αστική συνείδηση ή κοινή λογική, ένα είναι σίγουρο: Τα city- στέκια της πόλης πληθαίνουν και τείνουν να μεταμορφωθούν από μέρος για «το πρώτο ποτό» σε βασικό σημείο προορισμού και all night meeting point- που λένε και στο χωριό μου.

Κάτι το άγνωστο και παλιομοδίτικο του ονόματος, κάτι η αντιδημοφιλής για μπαρ περιοχή, κατευθύνθηκα στο All that Jazz με αυτήν ακριβώς τη λογική, «του πρώτου ποτού». Η πρώτη μου εντύπωση πλησιάζοντας ήταν θετική, αφού η πρόσοψη είναι αρκετά καλόγουστη παραπέμποντάς σε ένα προβλέψιμο και all day μαγαζί.

Λοιπόν, τι είναι αυτό που κάνει το All that Jazz διαφορετικό; Θα απαντούσα με τη λαϊκή φράση «το τζέρτζελο». Παρότι, όπως έμαθα έχει ανοίξει μόλις δύο μήνες, μαζεύει ήδη μερικές από τις ενδιαφέρουσες φάτσες της πόλης που φαίνεται να έχουν βρει τον διάδοχο του «Μπρικιού» της Μαβίλη.

Παρά το όνομα του μαγαζιού, η μουσική κινείται συχνά και στο ηχόχρωμα του ευρύτερου ροκ, ενώ συχνή είναι η παρουσία των χορευτικών ρετρό της προπολεμικής αμερικάνικης σκηνής κομματιών. Υπεύθυνοι για τις μουσικές επιλογές είναι ο Σπύρος και ο Διονύσης, εκτός από τις περιπτώσεις που στα πικάπ (όπως λέγαμε παλιά), ανεβαίνει ο σατανικός ιδιοκτήτης Σωτήρης και η (μουσική) συνέπεια του μαγαζιού πάει περίπατο.

Πίσω από τη μπάρα θα βρείτε (ευτυχώς) την «παλιά» Αλεξάνδρα που αρκετοί από εσάς πιθανόν να ξέρετε από τη θητεία της στο «Santa Botilla». Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κοκτέηλς που φτιάχνει, όπως λίγες μπαργούμαν.

Εκτός και αν έχετε… αντίστοιχο τάμα, δύσκολα θα φύγετε από το All that Jazz νηφάλιοι, αφού τα κεράσματα από θαμώνες, προσωπικό και… Σωτήρη μόνο σπάνια δεν είναι.

Το All that Jazz υπόσχεται happenings για το διάστημα του καλοκαιριού, ενώ ήδη λειτουργεί με πολύ κόσμο και αρκετή ένταση και ως μεσημεριανό καφέ, με τα τραπεζάκια έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο.

Γ. Σιτ.
φωτογραφίες: Βαγγέλης Αποστολάκης
 
"All
that Jazz"
Αργεντινής Δημοκρατίας 16              

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v